Reklama

Reklama

Žena v černém

  • Velká Británie The Woman in Black (více)
Trailer 1

Snímek na motivy klasického duchařského příběhu vypráví příběh Arthura Kippse (Daniel Radcliffe), právníka, který je nucen opustit svého malého syna a odcestovat do odlehlé vesnice, aby zde vyřídil právní záležitosti související s nedávno zesnulým majitelem rezidence Eel Marsh House. Kipps, který o samotě pracuje v tomto starém sídle, začíná odhalovat místní krutá a znepokojivá tajemství a jeho obavy se dále stupňují poté, co zjistí, že místní děti za záhadných okolností umírají. Když pomstychtivá žena v černém začne ohrožovat i jeho nejbližší, je Kipps nucen hledat způsob, jakým vražedný kruh přerušit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (1 394)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Takmer prvú polovicu filmu nenasvedčovalo nič tomu, že by si tento film s mega reklamou zaslúžil viac ako čo len jednu *. Poskakujúce keramické hračky na strunke mi pocit strachu či napätia nepripravili. Rozhodne je pre mňa väčším hororom nájsť parkovacie miesto v Bojniciach. V druhej polovici sa dej a aj mysterióznosť príbehu rozhodne zlepšili a len z ľútosťou musím dodať, že nebyť toho "šťastného konca" mohlo byť o jednu hviezdičku viac. Bohužiaľ sa režisér rozhodol pre namočený keksík v mliečku. Ukončenie tohto snímku sa pre mňa stalo tŕňom v oku. Strašne ľahko sa to nakúslo a prehltlo. Škoda, preškoda - 60%. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

V podstatě dost brakové, babsko-povídačkové téma zpracované sterilně a nudně a studeně, jako by šlo o nějakou oficiální biografii populárního státníka. Tím pádem zcela nepochopený a nevyužitý potenciál námětu. Považuju se za člověka, který má strach rád a také ho má docela hodně nakoukaný, takže zde používané lekačky by se mnou nepohnuly, ani kdybych se dívala o půlnoci sama na hřbitově a promítala si to na stěnu staré zapavučinované hrobky. A casting hlavní role je ostudný. Kdyby tam figuroval hercův sádrový odlitek, tak od něj člověk dostane víc emocí než z živého masa. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Žena v černém je skvělý atmosferický horor, který se odehrává v naprosto perfektní lokaci, s výbornými herci a parádní režií, která obstarala právě tu děsuplnou atmosféru, ze které jsem měl mrazení ještě pár hodin po shlédnutí. Daniel Radcliffe mi okamžitě odezněl jako Harry Potter. Tady jsem ho viděl jako výborného herce, který dokáže zahrát mnoho emocí, včetně strachu. Je teda pravda, že bejt jím, už asi po 20ti minutách by mi v tom strašidelném domě houklo, ale on se pro film přemohl a zvládl to naprosto perfektně. Stejně tak i scénář je skvělej. Tyhle duchařský horory většinou ztrestají závěry, ale tady je to všecko takový děsně zajímavý. Klobouk dolů. Film tak přinesl čtyřhvězdový zážitek a vzpomínky, které jen tak nevymámím z hlavy. Kéž by takových filmů v takové kvalitě bylo víc. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Mělo to místy tíživou atmosféru, správné tóny, dusno, které by horory měly produkovat, ale bohužel se to vždy tak nějak rozplynulo do neznáma, že člověk ani netušil, jestli se opravdu bál, nebo si to jen namlouval. Hrozně mě rozčilovalo, že se milý Artůrek na nic neptal - posílají ho domů, dějí se divné věci a jeho ani nenapadne se zeptat proč, co, jak, kdy? Mělo to svou záhadu, ale k mému neskonalému zklamání zůstala nevyřešena. Knihu jsem nečetla, ale takhle na mě celý film působí značně nedomyšleně. Harry, tedy Artur to tak nějak zahrál, ale nepřišlo mi to na kdovíjaký výkon. Ale i tak mám pocit, že ze sebe vymačkal, co to dalo, protože prostě podle mě neumí moc dobře hrát... Ale zpět k samotnému filmu a jeho závěru, který se nevyvedl - nejprve si zaplavali v bahně a pak si nechali poplácat vlakem po zádech; přišlo mi to dost samoúčelné, hlavně to potápění v bahně - to aby se do filmu nacpala další ječivá scéna? Kdyby se více rozpletla záhada a já věděla, jestli se bojím nebo si to jen namlouvám... dala bych vyšší hodnocení. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Duchařina jak se patří. Už nesmírně působivá a mrazivá úvodní scéna mě ihned navnadila a naznačila mi, že se mně tenhle snímek pravděpodobně bude líbit. A také že ano. Dostal jsem přesně to, co od hororu očekávám, tj. tu správnou žánrovou atmosféru, napětí a lekačky. K tomu jako bonus naprosto perfektně sedící hudbu, nehostinné prostředí a stejně tak jeho obyvatele, k tomu navíc vcelku děsivé postavy (žena v černém + děti). A ne, neměl jsem větší problém s tím uvěřit Radcliffovi jeho roli. A vcelku mile mě překvapil konec (myslím co do nenaplnění mého skeptického očekávání). Silné 4*, spokojenost. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (21)

  • V jedné scéně vejde Arthur (Daniel Radcliffe) do pokoje a vezme si jednu ze dvou svíček, které se nacházejí vlevo od dveří. Při následném úprku svíčku nemá. Ale na místě, kde by měla tedy být pouze jedna svíčka, jsou opět dvě. (noelcoward73)
  • Hrací skříňky a mechanické hračky, které se objevily v dětském pokoji, jsou původní kousky z 19. století. Nejedná se o repliky, produkci je zapůjčil sběratel. (Nine)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Z Bradavic do strašidelného baráku

Z Bradavic do strašidelného baráku

12.09.2010

Ani ne za dva týdny zahájí britský režisér James Watkins (proslavil ho drsný survival Jezero smrti) natáčení gotického hororu The Woman in Black. Produkci vzkříšeného studia Hammer Films se povedlo… (více)

Reklama

Reklama