Reklama

Reklama

Žena v černém

  • Velká Británie The Woman in Black (více)
Trailer 1

Snímek na motivy klasického duchařského příběhu vypráví příběh Arthura Kippse (Daniel Radcliffe), právníka, který je nucen opustit svého malého syna a odcestovat do odlehlé vesnice, aby zde vyřídil právní záležitosti související s nedávno zesnulým majitelem rezidence Eel Marsh House. Kipps, který o samotě pracuje v tomto starém sídle, začíná odhalovat místní krutá a znepokojivá tajemství a jeho obavy se dále stupňují poté, co zjistí, že místní děti za záhadných okolností umírají. Když pomstychtivá žena v černém začne ohrožovat i jeho nejbližší, je Kipps nucen hledat způsob, jakým vražedný kruh přerušit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (1 396)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Byl jsem hodně příjemně překvapený. Začátek je blekotavá nuda u které budete trousit hášky s odkazy na Pottera, ale atmosféra se zhustí, bláto začne cákat, mrtvých dětí přibývá... lekačky jsou velmi, ale velmi efektivní. Danny hraje dobře, faktem je, že nemá na roli otce věk, každopádně má na to ze sebe kouzelnickou škatuli setřást, přesto však na jeho filmy budou chodit právě jeho někdejší sledovači. A povedený, byť trochu předvídatelný konec. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

"Copák to mohlo vzít jinéj konéc, když zasejc brouzdál kolem týho Čórtova hrádu?" Dílo odvedené s naprostou profesionální zručností a filmařským umem, které sice neobsahuje nic nového, převratného ani nečekaného, ale ono je to spíš dobře, třeba v Insidious se film díky jakýmsi pokusům o inovaci zvrátil do nechtěné komedie (plynová maska proti duchům, ach ty asociace). Radcliffe nekazí, ovšem auru takřka císařskou dodává své postavě můj oblíbený Caesar Ciarán Hinds. Příjemný horor na sychravý večer, kde blata jsou správně mlhavá, mlha správně hustá, v opuštěném domě vše správně trouchniví a vrže, svíčky zhasínají ve správný čas a bledé děti se zjevují v nejlepších chvílích. Má to atmosféru, skvělé prostředí a sympatické hrdiny. Mně to stačilo. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mám rád ženy v černém, hlavně teda v ložnici, ale jelikož v tomhle bijáku hraje Daniel Potter Radclife, tak je jasný že zdejší žena bude mít na sobě mnohem více černého oblečení než preferuji já a že děj se bude odehrávat všude možně, jen ne v mé ložnici. A taky že jo děj filmu se odehrává na ještě strašidelěnjších místech než je moje ložnice, což je jeho absolutně největší plus, protože výběr exteriérku a interiérku dokázal navodit bohovskou atmosféru. Leč dál už jsou spíše výtky, jako lekačky dobrý, ale nesmí jich bejt dvěstě v městě, protože to pak začíná trošku nudit a Danovu herectví, tedy spíše neherectví alá jeden výraz na jeden film taky moc nepomáhá, to umim taky, existiovat ve filmu a tvářit se, jako kdybych měl v prdeli znojemský okurky. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Když máte roli, která obnáší asi 10 vět, tak potřebujete dobrého herce, který umí hrát každým svalem v obličeji, a ne prkenného Radcliffa. Celý film je pouze o tom, že Radcliffe chodí po strašidelném domě a každých pět minut na něj něco vybafne, a on u toho vypadá, že přemýšlí, co si udělá k večeři. Neuteče, protože to by film musel skončit po 15 minutách. Kromě laciných lekaček film nic jiného nenabízí. Radši si pusťte The Conjuring, to je úplně jiná liga. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

I believe the most rational mind can play tricks in the dark. Starý opuštěný dům osaměle tyčící se na ostrůvku, rozviklané houpací křeslo, bolestný hrdelní křik a dešťové kapky bubnující na okna. To všechno nahání husí kůži. Celá mrazivá atmosféra je úžasná, ač Watkins vsadil spíše na děsivé zvukové efekty, než na kouzlo vizuálu, ten ve mne tolik hrůzy neprobudil. Daniel Radcliffe zvolil perfektní cestu jak se vymknout ze škatulky chlapce, který přežil a myslím, že zarputilým zastáncům názoru, že neumí hrát, dal pořádně na frak!Ačkoliv kdyby jakožto Arthur koukal na Supernatural, tak by věděl, že s naštvanými poltergeisty si není radno zahrávat a jejich kosti se musí spálit!:)) Báječná tajemná atmosféra, příjemné mystično a zkrátka skvělé zpracování víceméně hororového příběhu. Doporučuji i těm, kteří horory nemusí (zrovna jako já), protože jsem se pořádně nelekla ani jednou a jedná se spíše o mysteriózní thriller;což ale není vůbec na škodu. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (21)

  • Severoamerické tržby filmu byly 54,3 mil. amerických dolarů, celosvětové 129 milionů. (NIRO)
  • Natáčelo 3 měsíce, postprodukce trvala dalších 6 měsíců. (LUKICKK)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Z Bradavic do strašidelného baráku

Z Bradavic do strašidelného baráku

12.09.2010

Ani ne za dva týdny zahájí britský režisér James Watkins (proslavil ho drsný survival Jezero smrti) natáčení gotického hororu The Woman in Black. Produkci vzkříšeného studia Hammer Films se povedlo… (více)

Reklama

Reklama