Reklama

Reklama

Vrtěti ženou

  • Velká Británie Hysteria (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý doktor Mortimer Granville, snažící se bojovat se zastaralými metodami používanými v medicíně na konci 19. století, se kvůli špatné lékařské péči a špíně na oddělení pohádá se svým šéfem ve Westminsterské nemocnici a opět se ocitá na dlažbě. Přestože mu jeho nejlepší přítel, syn jeho poručníků Edmund St.John-Smythe, nabízí peníze, začne si hledat nové místo. Nakonec nabídne své služby doktoru Robertu Dalrympleovi, který se specializuje na ženské nemoci, především na v tu dobu velice oblíbenou „hysterii“, kterou vykládá jako důsledek „přecitlivělé dělohy“ a vypracoval si i vlastní léčbu. Ta spočívá ve vaginální masáži, kterou si jeho pacientky – bohaté paničky, které jejich manželé zanedbávají – nesmírně chválí … Brzy do své „metody“ zaučí i Mortimera … Ten se seznamuje i s jeho dcerami, z nichž starší Charlotte pracuje v útulku pro potřebné a je to velice sebevědomá, moderní a vše nové propagující mladá žena. Naopak mladší Emily je poslušná dívka, vedená k práci v domácnosti, o níž její otec soudí, že se jednoho dne může stát výbornou manželkou nějakého lékaře. (TV Prima)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (579)

venus 

všechny recenze uživatele

Pravdivý příběh o vzniku vibrátoru, první asociace provokuje všelijaké oplzlé a vulgární scény s primitivním scénářem. Ale není to tak! Vrtěti ženou je neskonale chytrý počin s velkými moudry. Velmi úsměvný příběh srší vtipem ve starolondýnském stylu. I když je zřejmé, jak asi dopadnou osudy hlavních hrdinů, nemíří údalosti přímočaře k happyendu. Podle reakcí v kině se velmi pobaví také muži! Ilustrovaný přehled vývoje erotických pomůcek zcela odvrátí zraky od závěreřných titulků. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Film mě dostal ve všech možných ohledech. Historie (hysterie), viktoriánská Anglie, smysl pro humor a láska. Zkrátka skloubení všeho, co mám ráda. U filmu z tohoto období bych tak úžasný humor nečekala, co si budeme povídat, v jiných takových se vtipy nenachází a pokud ano, tak dost suché. Role doktora Mortimera byla jako stvořená pro Hugha Dancyho, Maggie Gyllenhaal, kterou jinak nemusím, byla sympatická a já jsem příjemně překvapená (vůbec jsem mimochodem nečekala, že v příběhu půjde o vznik vibrátoru :) ).. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem svižná oddychovka, která je ovšem mnohem zábavnější v linii onoho vynálezu. Romantická linie bohužel tolik nefunguje, i když Maggie Gyllenhaal je zde jednoznačně za ženskou, kterou nejde nemilovat. Takovej viktoriánskej geek v podání Ruperta Everetta byl ale ještě mnohem zábavnější, škoda že nedostal víc prostoru. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Hist+o/e+rická komedie o vzniku vibrátoru, součásti povinné výbavy každé ložnice? No a proč ne? Krapet nám to sice klouzalo po povrchu, ale to ostatně první prototypy vibrouše dělaly také. Jsem rád, že humor a nadsázka zvítězila nad vážností a odborností, stejně jako jsem rád, že většina z nás tenhle film nevnímá jako nechutnou oplzlost pro gerontofily. Jo a Maggie bych rád vzkázal, že moje ordinace je pro ní otevřena nonstop... ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si připadala stejně stará jako letopočet, v kterém se tento plytký, nevtipný a antiromantický příběh o vzniku prvního vibrátoru odehrával. Ani jedna z postav nezískala mé sympatie, nejméně však sufražetka Charlotta, průkopnice tohoto typu a vystupování nesnáším, i když nesdílím názor, že žena patří pouze do kuchyně. A varování nakonec - léčba hysterie u postarších viktoriánek by mohla u mužské divácké populace způsobit doživotní impotenci. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (3)

  • V 53. minutě uchopí dr. Granvill (Hugh Dancy) do ruky jakýsi motor, jenž "otáčí peřím". Při střihu se změní směr otáčení tohoto stroje. (Gmisiycs)
  • Tanya Wexler se prací na snímku vrátila k režii filmů po 10 letech. (R´Hell)
  • Film je inspirován skutečnými událostmi okolo Dr. Joseph Mortimer Granville, který v roce 1880 patentoval první elektronický vibrátor. (R´Hell)

Reklama

Reklama