Reklama

Reklama

Vápník a my

(TV film)
Německo, 2009, 44 min

Obsahy(1)

Patrí k najbežnejším prvkom na Zemi. Aj v našom tele je vápnik všetkým. Tento stavebný kameň života má však aj svoju nebezpečnú stránku. Mnohé chronické ochorenia, ktoré môžu byť príčinou úmrtia na infarkt, rakovinu, porážku, či zlyhanie obličiek, súvisia s hromadením vápnika v tele. Kalcifikácia sa však nikdy neuvádza ako príčina smrti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

piglit odpad!

všechny recenze uživatele

Podle logiky tohoto "dokumentu" je nejnebezpečnější látkou na zemi voda! Je přítomná ve všech rakovinových buňkách a její odstranění vede k zastavení choroby. Kalcifikací pak nazývají procesy, které vypadají jako kalcifikace (usazování látek), ale přitom jde o usazování tuků a poškození (křehnutí) stěny tepny. Samozřejmě, že je tam přítomný i vápník, stejně jako ve všech tkáních v těle. Ale i voda je tam přítomná a tu už nezmiňují. Mám dojem, že zde jde o boj o granty - něco vyfabulujeme, postrašíme lidi, kteří rozhodují o toku peněz, ale vůbec tomu nerozumí, a snad z toho něco kápne. Nechutné... ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Pro laika takřka nicneříkající dokument. Navíc se člověk ani nedozví, jak kalcifikaci předcházet ... ()

Reklama

Caesius S. 

všechny recenze uživatele

Dokument se snaží poukázat na kalcifikaci měkkých tkání a její podceňování, i když je to stále poněkud kontroverzní, nejspíše se o problém jedná, ale nikdo nezná řešení. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama