Reklama

Reklama

Konkurenti

  • USA Glengarry Glen Ross
Trailer 1

Obsahy(1)

Pulitzerovou cenou ověnčenou divadelní hru Davida Mameta, která pojednává o skupině zoufalých realitních makléřů, převedl na filmové plátno režisér James Foley. Alec Baldwin se představuje v roli motivačního řečníka, která mu byla ušita na míru. Informuje čtyři zaměstnance o tom, že se musí zúčastnit podivné "soutěže" - mají do čtyřiadvaceti hodin co nejvýhodněji prodat bezcenné pozemky. Vítěz vyhraje luxusní auto, poražený dostane padáka. Každý ze zaměstnanců zvolí jinou metodu, jak obstát. Jeden z nich dokonce přijde s nápadem vyloupit kancelář, ukrást seznam perspektivních klientů a prodat je konkurentovi. Snímek Konkurenti, v němž excelují Al Pacino jako šéf obchodního oddělení, Jack Lemmon jako stárnoucí zkrachovalec, Alan Arkin a Ed Harris jako frustrovaní obchodníci, Kevin Spacey jako vyčerpaný vedoucí kanceláře a Jonathan Pryce v roli klienta, je v jádru charakterovou studií o skupině mužů, kterým už dávno ujel vlak. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (226)

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Takto nejako vyzerá skutočná filmová lahôdka. Brilantní "starí" herci, perfektné dialógy a jednoduchá, no pútavá zápletka. Do toho úžasná atmosféra predmestia amerického veľkomesta a šou sa môže začať. Al Pacino je jednoznačný herecký boh a v tomto filme to vyhral. Ale mimoriadne ma zaujal aj nesympatický a doslova odpudivo vtieravý Jack Lemmon, ktorý svoju úlohu krachujúceho realitného agenta zahral excelentne. Veľmi ma potešil aj tak trochu tajomoný Kevin Spacey ako manažér kancelárie, či Jonathan Pryce ako veľmi naivný a nerozhodný zákazník. Nečakajte žiadnu akciu, no o to viac vás tento film bude baviť svojou plynulosťou, atmosférou a priamočiarosťou. Jednoznačne odporúčam. 80 %!! ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně nadupané představení. Pochopitelně především scénáristicky. Takhle má vypadat dokonalá divadelní hra. A pak to herecké obsazení! V hlavní roli suverénní, zároveň však unavený Jack Lemmon. Al Pacino si nemá hlavní roli, ale jeho výstupy jsou ty nejkouzelnější. Ostatní - Harris, Arkin i Spacey skvěle doplňují jednu z nejlepších hereckých sestav devadesátých let. Nerad bych však viděl film v českém dabingu, něco tak sprostého si nedokáži představit. V originálu bylo přibližně každé třetí slovo fuck, fucking nebo fucked a zbytek byl doplněn nejrůznějšími shity, které zcela přirozeně plynuly z úst i takového slušňáka, jakým býval Jack Lemmon. ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

Z celej duše nenávidím tento druh práce a pri pomyslení na stretnutie s magorom, čo sa mi silou mocou snaží nahuckať nejakú "neodmietnuteľnú" nehnuteľnosť, sa mi chce grcať. Celé detstvo si pamätám, že nám domov chodili rôzne kľúče a pri nich list: Gratulujeme, vyhrali ste! .. len musíte kúpiť toto a toto.. Nie, nie, I hate these people.. Film je to však moc zaujímavý a myslím si, že dôveryhodne odzrkadľuje skutočnosť. Výborný casting, špičkový scenár.. 90% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek je naprosto neskutečný herecky. Těch jmen je tady tolik, že ani nemůžete věřit, že se všichni sešli na jednom místě a všichni navíc dostali dostatek prostoru. Alec Baldwin ho měl nejméně, ale přesto ho využil dokonale. Překvapivě mě ale snímek nedostal tolik svým příběhem, ale opravdu tím obsazením. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Z filmu je extremně patrné, že se jedná o divadelní hru, což by nevadilo, kdyby to opravdu nebylo až tak divadlo, že mně přišli filmové prostředky uplně zybtečné. Samozřejmě herci dobří, film ale výrazně ožije až s příchodem Al Pacina na scénu, možná to bylo jeho postavou, ale možná taky tím, že ten chlap když někde je, tak ostatní jako kdyby se ztratili. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Velký podíl na obsazení Kevina Spaceyho jako Johna Williamsona měl Al Pacino. Pacino viděl Spaceyho hrát na Broadwayi a byl jím natolik unešený, že přemluvil režiséra Folyeho, aby Spaceymu nabídl roli. (casyy)
  • Alec Baldwin se kromě postavy Blakea, která byla napsaná speciálně pro filmovou verzi, připravoval i na možnost, že by nakonec hrál Rickyho Romu. Hrozilo totiž, že Al Pacino na natáčení nebude dostupný. O tuto roli se zajímal i Joe Mantegna, který ztvárnil Rickyho Romu jako první – v roce 1984 v divadelní hře na Broadwayi. (DavePave)
  • Herec Jack Lemmon řekl, že při natáčení Konkurentů zažil ten nejlepší herecký kolektiv, v jakém se kdy ocitl. (becki_tu)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Reklama

Reklama