Reklama

Reklama

Přírodní katastrofa donutila lidstvo opustit Zemi a usadit se na nové planetě. O tisíc let později došlo ke konfliktu mezi mírovou organizací vedenou generálem Cypherem Raigem a mimozemskými tvory, kteří chtějí planetu dobýt. Mimozemšťané používají k boji monstra, která sice nevidí, ale dokážou vycítit, když má člověk strach. Pouze jediný muž, generál Cypher Raig, dokáže bezezbytku ovládnout svůj strach natolik, že nestvůry může bez obav zlikvidovat. Raige má syna Kitaie, pro něhož je ale spíše nadřízeným než otcem. Od jisté události nedokážou spolu normálně komunikovat. Osud tomu chtěl, aby otec se synem ztroskotali na planetě Zemi, která se mezitím vyvinula do nového ekosystému zaměřeného proti lidem. Pokud chtějí mít alespoň nějakou naději na návrat domů, musí se naučit spolupráci a vzájemné důvěře. (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (957)

Ainy 

všechny recenze uživatele

No tak je Will černoch, no ... no a co. Když má katastrofu přežít otec se synem, tak holt je to v tomto případě Afroameričan. Tohle řešit nebudu, nevadí mi to. Nezachraňují svět od apokalypsy, bojují jen o záchranu svou vlastní na cizí planetě Zemi. Ale jak se nám, holka, uzdravila, že. Bohatá na faunu i flóru, akorát na ni chcípáčkům z jiných planet dochází dech. Velice nápadité, dobrodružné a napínavé až do korun stromů. Některé triky byly fajn, jiné se mi zdály méně uvěřitelné, takže přivírám oči, protože jako celek je to super. Co jsem si početla, tak si někteří myslí, jaký je to Jaden fracek bez špetky hereckého talentu. Předpokládám, že by to každý z remcalů zahrál lépe než on. Naopak já si myslím, že švestka nepadla daleko od sudu a že z něj jednou vyroste herec vysokých kvalit. 4,5* ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

´ Není to špatný, není to dobrý, ale nehorázně mě to štve, co je to? Poslední dva filmy M. Night Shyamalana, za jejichž neúspěch a nedostatečnou kvalitu režisér nemůže, nejdřív ho podrazí studio a krom jiného mu vystřihne mu skoro půl hodiny z posledního Větrohybatele (a jsem si jistej, že s by pak byl výsledek mnohem snesitelnější), tady se zase do všeho procpával Will Smith a dost rád bych věděl, jak to bylo s tvůrčí "neshodou" mezi ním a režisérem. Ale výsledek pořád není špatnej, je to neurážející dobrodružnej film, u kterého by vlastně bylo jedno, jestli ztroskotal hvězdolet, nebo nějaké letadlo. Chyb je ale dost, od pitomého designu lodi a obydlí (co to je za planetu, že tam nefouká vítr a neodvane napnutý plachty, který jsou na těch nejpitomějších místech zvnějšku budovy? Nebo proč jsou bezpečností pásy nenastavitelné?), přes otravující flashbacky až po pitomou zbraň, která není ani efektní, ani efektivní. Sakra Shyamalane, zavolej Bryce Dallas Howard a běžte někam na samotu u lesa natočit nějakou pecku za deset milionů, do který ti nikdo nebude kecat... Vesnice navždy. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, kde se stala chyba. After Earth navenek působí jako normální sci-fi podívaná, ale chybí tomu ona pověstná velkolepost. Triky nakonec nejsou tak obyčejné, jak si někteří stěžovali v trailerech (tak to holt někdy bývá, když jsou první trailery někdy až příliš moc brzy venku, když jsou práce na tricích v plném proudu), ovšem nic extra a třeba oproti Ender's Game to vypadá celkem komorně. Dále je tu problém ze Smithama. Will je perfektní ksicht na plakáty a trailery, ale jelikož všude cpe svýho syna, tak na sebe vzal otěže z valné většiny právě on. A Jaden prostě neni Will, to je přece jasný. Celkově se nedá říci, že bych se úplně nudil, ale film mě ničim moc nezaujal a bitvy mezi Jadenem a tamní faunou taky nepůsobily moc epicky...60% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný, ale o nějakou pecku taky rozhodně nejde. Příběh je vážně primitivní, ale není v jednoduchosti krása? V tomto případě to moc neplatí, i když svoje sci-fi kouzlo film určitě má. Běžného diváka to možná může nudit, fandu do sci-fi to neurazí, nenadchne. Nebo aspoň v mým případě tomu tak bylo. Letošní rok byl dobrýma scifárnama fakt nabytej, Shyamalanův kousek tak je a bude v rámcu žánru až ten několikátý vzadu... Ještě je třeba říct, že malej Smith herecky zatím nic moc. Snad do taťkovýho umu a charismatu ještě doroste. 60% ()

akisha 

všechny recenze uživatele

OBSAHUJE SPOILERY!!!Tenhle film vopravdu mohl bejt dobrej, kdyby tam a) nehrál Willův Smithův syn, b) bylo by to o něčem jiným. K tomu prvnímu - jestliže mi Jaden přišel v Karade Kidoj jako obstojnej děckej herec, tak s nástupem puberty o svůj talent přišel. Tady je to přehrávající, otravnej frája, co se na důkaz odvahy vrhá z útesů, aniž by věděl, kam vlastně letí. Jeho otěcko zas hraje seriózního pana nuďáka, furt jen sedí, mračí se, znuděně vypráví ultra dlouhej příběh, jak se mu podařilo zaghostovat kdysi dávno (něco ve smyslu "stačilo si uvědomit, že strach je volba") a svou ratolest oslovuje "kadete," aby si pak na konci mohli vlítnout vřele do náruče, fakt divný teda. A k tomu druhýmu - můj problém byl v ději, kterej neměl žádnej převažující motiv. Mohlo to bejt třeba o objevování nově zařízený Země - to bych třeba já zrovna uvítala - tady se to ale omezilo na pár vřeštících paviánů bažících po krvi, jednoho orla a super hustý nástupy mrazu. Pak ten orel. Jakej měla význam podivná dějová odbočka hodného orla, co se obětoval, protože nejspíš pochopil - ač v tu chvíli ve hnízdě vůbec nebyl - že Jaden chtěl zachránit jeho mláďata před stromo-lvem? Když ho tam navíc sám hodil? To ho neměl jako žrádlo pro novorozence? To ho přivedl, aby jim dělal po vylíhnutí kamaráda? Nebo pak změnil názor a rozhodl se ho zachránit na úkor vlastního života? Nebo ho tam zahrabal, aby měl potravu čerstvou a pak nedopatřením zmrznul? Fakt nevim, co tím chtěl Šajmalan přesně sdělit... Možná má jen rád orly... A jaká příhodná náhodička, že v příruční lékárničce má Jaden protijed zrovna na kousnutí předtím nepoznaný pijavice. No jinak by byl namydlenej, ale fakt měl štěstí, hoch....Jadenův oblek sice mění barvu, kontroluje životní funkce a má zabudovaný křídla, ale nějaký termo zařízení proti mrazu - to bohužel krejčího nenapadlo. Taky ta Ursa, no vypadala jak pavouk, ale jinak design celkem ušel, škoda, že každýmu je hned jasný, jak to s ní bude (známky přítomnosti nám neukazujou, aby jí na konci Jaden minul... a o tom "ghostování" taky nemelou, kdyby se to Jadenovi na konci nemělo podařit). Docela se mi líbil "styl" civilizace budoucnosti - hadry, vesmírná loď atd., pak ta džungle byla fajnově udělaná, ale nic moc zajímavýho v ní nebylo. Jediný co - tak to není až zas tak nudný, aby se to nedalo dosledovat. Ovšem proti Avataru je to pokrok. Tohle ale fakt mohlo bejt mnohem, mnohem lepší...50%EDIT: Tak po zjištění, že za většinu děje a scénáře je zodpovědnej Will Smith a ne Shyamalan se tímto rejžovi omlouvám, možná za to tentokrát tolik nemohl. Měl jen smůlu. A ty, Wille, kaj se a neobsazuj příště svýho synátora! ()

Galerie (81)

Zajímavosti (16)

  • Will Smith (Cypher Raige) chcel s režisérom M. Night Shyamalanom pracovať už dlhšiu dobu, no nedarilo sa nájsť vhodný projekt. Preto osobne najal Shyamalana, aby film režíroval. (S3MIR)
  • Pôvodne mal byť film o campingovom výlete otca a syna, pričom syn sa mal prebojovať cez les, aby našiel pomoc pre otca po tom, ako ich auto zišlo z cesty a havarovalo. Will Smith (Cypher Raige) ako producent a scenárista Gary Whitta však videli v príbehu väčší potenciál a rozhodli sa ho prepísať na veľký sci-fi projekt. (S3MIR)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Willis a Shyamalan potřetí

Willis a Shyamalan potřetí

31.01.2014

Po zániku Země a Poslední vládce větru rozhodně nepatří mezi filmy, za které by M. Night Shyamalan sklidil příliš chvály. Pověst mistra napětí si vysloužil spíš Šestým smyslem a Vyvoleným, takže… (více)

Will Smith a jeho nejhorší den

Will Smith a jeho nejhorší den

09.01.2014

Největší černošská herecká hvězda se pomalu vrací na plátna kin. Po čtyřleté dovolené se Will Smith objevil v předloňských Mužích v černém 3, rok 2013 potom strávil ve sci-fi Po zániku Země, kde… (více)

Reklama

Reklama