Reklama

Reklama

Finanční krize

  • USA Inside Job (více)
Trailer

Na Cenu Akademie nominovaný režisér Charles Ferguson (Konec v nedohlednu) uvádí finanční krize, první film, který odhaluje šokující pravdu, jež se skrývá za ekonomickou krizí z roku 2008. Globální finanční kolaps přišel na dvacet bilionů dolarů, miliony lidí připravil o práci a jejich domovy. Pomocí rozsáhlého výzkumu a rozhovorů s významnými finančními odborníky, politiky a novináři finanční krize hledá stopy vzestupu loupeživého průmyslu a odhaluje zhoubné vztahy, které korumpovaly politiky, zákonodárce i akademiky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

maverick10 

všechny recenze uživatele

V podstate nic noveho pod sluncem. Jen konstatovani, ze svetu vladnou financni korporace, rizene majetkuchtivymi lidmi, kteri i kdyz maji letadlo, chteji dalsi tri. Naivni dobra vule chtit pomoci druhym je az na tretim-ctvrtem miste. Je to asi lidska prirozenost, i ten nejchudsi, nebo nejvzdelanejsi ci nejinteligentnejsi clovek, kdyz se dostane k moci prevladne prirozenost hrabat majetek!!! Je to hnus, nespravedlnost, ale i kazdodenni realita! Protoze jenom svine se muze dostat nahoru, kdyz clovek mysli na druhe a nejen na sebe nahoru to nedotahne, proto svet ridi jen svine!!!! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument o globální finanční krizi, která v roce 2008 ukázala jak snadné je přijít o vše. Dokument mapuje celou situaci a ukazuje, jak střední třída trpí a bohatí ještě více vydělávají. Jedná se o dokument, který zaujme především ty, kteří se zajímají o ekonomické problémy, protože normální divák by se mohl v ekonomických pojmech snadno ztratit. Rozhodně se však jedná o dokument, který by měl vidět každý, ačkoliv je v některých chvílích vyloženě děsivý. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Chad Beck, Adam Bolt | Hudba: Alex Heffes | Produkcia: Charles Ferguson, Audrey Marrs | Distribúcia: Sony Pictures Classics | Rozpočet: 2 milióny $ | Tržby: 7,871,522 $ | Za tento dokument bude Charles Ferguson jednoho slnečného dňa zastrelený vo svojom dome, na ktorý si určite nevzal hypotéku od Citigroup alebo JPMorgan Chase. Dokument je analitický, ale pritom precízny pre vysvetlenie súvislostí v aktoch derivatív a deregulácií. Berie ohľad na globálny vplyv krízy, a mapuje chorú činnosť bankových, pojistných a finančných konglomerátov. Bez spoileru ale môžem napísať, že koniec dokumentu kladie dôraz na fakt: V USA sa reforma nepodpísala, ale v EU áno, z čoho plynie plno ponaučení. Ať si tie však všetci odvoďme sami... 92% | Blu-Ray, THX, HU DTS | ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Nejlepší dokument o finanční krizi. Velmi odborně a zároveň přehledně podané téma světové nadvlády a novodobé diktatury bank. Nic lepšího a věrohodnějšího dle mého názoru už nikdo nenatočí. I tak se divím, kolik těch zlodějů a tunelářů mělo drzost se v dokumentu ukázat. A jejich neschopnost argumentace mě jen utvrdila v tom, že nežijeme v dobré době. Je jen otázka času, kdy spadneme ještě do hlubší krize...a tu už většinová společnost možná neustojí. 100% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

GLOBÁLNÍ EKONOMICKÁ KRIZE V ROCE 2008 PŘIPRAVILA DESÍTKY MILIONŮ LIDÍ O JEJICH ÚSPORY, PRÁCI A DOMOVY. TAKHLE SE TO STALO..... /// Tomu se říká zapracovat na informacích. Ten typ dokumentu, kdy si hodně často řeknete ,,TY VOLE“ a litujete, že jste měli ve třetí třídě dvojku z matiky. Jednoduše, polopatisticky vysvětleno, proč jste přišli o práci, proč vám vzali několik procent z platu, co je CDO, nebo proč se váš soused oběsil (ten co neměl rakovinu). A KDO VŠECHNO DRŽEL ČERNÝHO PETRA a komu nakonec zůstal!? Informace, až se člověk musí smát, jak to ty kurvy měli promakaný. Podřadný úvěrování, rizikové bankovní informace, spousta jmen a věci, po kterých se nějaký aféře bezejmenýho Bárty a ABL můžeme jen zasmát. Chcete znát viníky? Jsou tady (ale nikdo z nich se nechtěl ve filmu k ničemu vyjádřit)!!! PROMIŇTE, MY JSME TO TAK NEMYSLELI. MY UŽ TO NEUDĚLÁME. VĚŘTE NÁM..... Ty vole, to jsou kurvy!!!!! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám banku a nevím, jak to bude vypadat, když spolu půjdem do konkurzu. 2.) Zajímá mě, jaký měli platy finanční podnikatelé zodpovědní za krizi. 3.) Zjistím, jak byli potrestáni lidé, kteří zničili své firmy (a mě). /// PŘÍBĚH ***** ()

Galerie (20)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama