Reklama

Reklama

Finanční krize

  • USA Inside Job (více)
Trailer

Na Cenu Akademie nominovaný režisér Charles Ferguson (Konec v nedohlednu) uvádí finanční krize, první film, který odhaluje šokující pravdu, jež se skrývá za ekonomickou krizí z roku 2008. Globální finanční kolaps přišel na dvacet bilionů dolarů, miliony lidí připravil o práci a jejich domovy. Pomocí rozsáhlého výzkumu a rozhovorů s významnými finančními odborníky, politiky a novináři finanční krize hledá stopy vzestupu loupeživého průmyslu a odhaluje zhoubné vztahy, které korumpovaly politiky, zákonodárce i akademiky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Tento dokument má velkou přednost, že mu porozumí i obyčejný hejhula z český vesnice. Nemusíte být velký ekonom a přesto pochopíte, že banky a finanční mafie z Wall Street má svět v ruce. Je to hnus vidět i v tuto chvíli tyto zločince jak se nadtřásají v drahých oblecích jakoby nic. Btw. pokud chcete zabavněji pojatý dokument o stejné věci pak doporučuji Kapitalismus s láskou od Michaela Moora. Jeho lepení policejní pásky místa zločina kolem Wall Street pobaví, ale i zamrzí, že to udělal jen on. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Chad Beck, Adam Bolt | Hudba: Alex Heffes | Produkcia: Charles Ferguson, Audrey Marrs | Distribúcia: Sony Pictures Classics | Rozpočet: 2 milióny $ | Tržby: 7,871,522 $ | Za tento dokument bude Charles Ferguson jednoho slnečného dňa zastrelený vo svojom dome, na ktorý si určite nevzal hypotéku od Citigroup alebo JPMorgan Chase. Dokument je analitický, ale pritom precízny pre vysvetlenie súvislostí v aktoch derivatív a deregulácií. Berie ohľad na globálny vplyv krízy, a mapuje chorú činnosť bankových, pojistných a finančných konglomerátov. Bez spoileru ale môžem napísať, že koniec dokumentu kladie dôraz na fakt: V USA sa reforma nepodpísala, ale v EU áno, z čoho plynie plno ponaučení. Ať si tie však všetci odvoďme sami... 92% | Blu-Ray, THX, HU DTS | ()

Reklama

Tayen 

všechny recenze uživatele

Není lehké celou dobu pozorně sledovat všechny v dokumentu popisované finanční machinace. Jestli jste ekonom, máte výhodu, pokud ne, připravte se na lavinu informací a dvě hodiny šponovaní pozornosti. Wall Street není žádný důvěryhodný pán, ale kolébka nekalých machinací, zdroj finančního průseru. Divila jsem se, jak tamní finančníci mají dlouhé prsty. Finanční krizi stojí za to vidět. Ale jako vždycky je třeba si potom sám všechny informace kriticky setřídit a vyhodnotit. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

V podstate nic noveho pod sluncem. Jen konstatovani, ze svetu vladnou financni korporace, rizene majetkuchtivymi lidmi, kteri i kdyz maji letadlo, chteji dalsi tri. Naivni dobra vule chtit pomoci druhym je az na tretim-ctvrtem miste. Je to asi lidska prirozenost, i ten nejchudsi, nebo nejvzdelanejsi ci nejinteligentnejsi clovek, kdyz se dostane k moci prevladne prirozenost hrabat majetek!!! Je to hnus, nespravedlnost, ale i kazdodenni realita! Protoze jenom svine se muze dostat nahoru, kdyz clovek mysli na druhe a nejen na sebe nahoru to nedotahne, proto svet ridi jen svine!!!! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zaujímalo by ma či by niektorá z komerčných televízii našla odvahu, a odvysielala takýto snímok v hlavnom vysielacom čase, aby všetci videli, aké svinstvo sú Banky, ako naozaj svojimi pôžičkami či úvermi "pomáhajú". Myslím, že by to dalo ľuďom omnoho viac, ako vnímanie množstva dezinformácií v správach. "Inside Job" je najlepší dokument o finančnej kríze, aký som doposiaľ videl. Reálne, bez zbytočných konšpirácií vysvetľuje divákovi, akým systémom pracujú banky či makléri na Wall Street, ktorí vďaka svojej chamtivosti pripravili o majetok milióny ľudí po celom svete, pričom nebol nikto trestno právne postihnutý, ba sa dá skonštatovať, že sa na danej udalosti z 2008 krásne nabalili. Nuž, tento systém je nastavený pre bohatých, nie strednú či nižšiu triedu. Osobne dúfam, že nikdy nebudem túto finančnú injekciu potrebovať. Kto má záujem vidieť podobný dokument, odporúčam "EndGame". ()

Galerie (20)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama