Reklama

Reklama

Finanční krize

  • USA Inside Job (více)
Trailer

Na Cenu Akademie nominovaný režisér Charles Ferguson (Konec v nedohlednu) uvádí finanční krize, první film, který odhaluje šokující pravdu, jež se skrývá za ekonomickou krizí z roku 2008. Globální finanční kolaps přišel na dvacet bilionů dolarů, miliony lidí připravil o práci a jejich domovy. Pomocí rozsáhlého výzkumu a rozhovorů s významnými finančními odborníky, politiky a novináři finanční krize hledá stopy vzestupu loupeživého průmyslu a odhaluje zhoubné vztahy, které korumpovaly politiky, zákonodárce i akademiky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

maverick10 

všechny recenze uživatele

V podstate nic noveho pod sluncem. Jen konstatovani, ze svetu vladnou financni korporace, rizene majetkuchtivymi lidmi, kteri i kdyz maji letadlo, chteji dalsi tri. Naivni dobra vule chtit pomoci druhym je az na tretim-ctvrtem miste. Je to asi lidska prirozenost, i ten nejchudsi, nebo nejvzdelanejsi ci nejinteligentnejsi clovek, kdyz se dostane k moci prevladne prirozenost hrabat majetek!!! Je to hnus, nespravedlnost, ale i kazdodenni realita! Protoze jenom svine se muze dostat nahoru, kdyz clovek mysli na druhe a nejen na sebe nahoru to nedotahne, proto svet ridi jen svine!!!! ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Príčiny a prejavy finančnej krízy v "dokumentárnom šate". Tento pútavý materiál obsahuje od čísel a ekonomických ukazovateľov cez rôzne štatistiky aj cenné výpovede zainteresovaných autorít. Fergusovi sa zadarilo. Poskytol faktami vypiplanú komplexnú analýzu, ktorú pochopí aj človek bez špeciálneho ekomonického zamerania. Je však možné, že miestami dajú odborné termíny trochu zabrať, v kontexte sa divák určite nestratí. ()

Reklama

Alementina 

všechny recenze uživatele

Prestoze se dokument snazi vse krasne vysvetlit i tem, co vlastne nevi, co si treba pod pojmem "obchod s derivaty" predstavit, tak bohuzel musim rict, ze ne uplne vsechno jsem pochopila, coz je ta jedna hvezda dolu, protoze jinak je to perfektni. Ale jinak, ze zit na dluh se neda dlouho a hlavne, ze to vzdy nekdo musi v konecny fazi zaplatit, to vim i bez tohohle dokumentu. Rozhode hodlam dokument sirit dal. Hodne me pobavila scena, kdyz si jeden pan profesor prestizni univerzity svoji praci o "stabilite ekonomiky Islandu" (objednanou a zaplacenou islandskou obchodni komorou ci necim podobnym) prejmenoval ve svem zivotopisu dodatecne po krizi na Islandu na "nestabilita..." a oduvodnil to jako preklep :))) ()

campix 

všechny recenze uživatele

Konečně dokument, který se zabývá finanční krizí, která vyvrcholila v roce 2008 a zároveň stojí za povšimnutí. Vřele doporučuji všem, kteří by chtěli, alespoň z toho amerického hlediska vidět, kde se stala chyba. Za všechno může stále větší hrabání peněz manažerů bank, pojišťoven a samozřejmě politiků, kteří upřednostnili vlastní prospěch nežli prospěch ostatních a poslali tak miliony lidí na ulici. Všechno je to pouze o lobbování u politiků, zkreslování údajů (viz Island) a snahy potlačit všechny návrhy o nějakém objektivním ohodnocení CDO a také návrhy týkající se regulací. Jedinou vadou filmu je, že podává věc někdy až hodně složitě a lidé bez nějakého ekonomického povědomí nemají šanci vstřebat většinu informací, které před ně autoři předhazují. Po shlédnutí Inside job a nedávno Sicko mám neodbytný pocit, že je ve Spojených státech Amerických něco špatně. Rozhodně přínosný a pro mě velice atraktivní dokument. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Odborný a komplexní dokument, který objasňuje příčiny vzniku finanční krize v USA, podložený spoustou grafů, názory ekonomů a někdy až neuvěřitelnými výpověďmi lidí, kteří byli do celé téhle pyramidové finanční hry více či méně zapleteni. Opravdu nemám slov. Zapomeňte na levičáckého Moorea, dokumentům teď vládne Ferguson. Lidem zajímajících se o ekonomiku a politiku doporučuju bez váhání, ostatní se partně budou ztrácet v ekonomických pojmech. 90% ()

Galerie (20)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno