Reklama

Reklama

Již mnoho desetiletí panuje ve vesnici Daggerhorn nelehké příměří s tamním vlkodlakem, kterému při každém úplňku místní lidé nabízejí zvířecí oběť. Obě strany dohodu dodržují, ale přesto ve vesnici panuje všudypřítomný strach. Dcera místního dřevorubce Valerie je zamilovaná do samotáře Petera, avšak její rodiče dohodli sňatek se zámožným Henrym. Milenci nechtějí ztratit jeden druhého, proto se rozhodnou pro útěk. Když se to chystají udělat, dojde k útoku vlkodlaka. Obětí je Valeriina starší sestra. Vesničané touží po pomstě, a tak povolají známého lovce vlkodlaků Solomona. Od něj se dozvídají, že nebezpečné zvíře žije celou dobu mezi nimi a může to být kdokoliv. Pátrání po jeho lidské identitě vrhá temný stín podezření na několik Valeriiných blízkých. Ona postupně zjišťuje, že má s nestvůrou zvláštní spojení, které je táhne k sobě. Vlkodlak k ní promlouvá a Valerie se mu musí vzdát, nebo každý, koho miluje, bude zabit. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (671)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po všech obavách nakonec celkem snesitelný mix Stmívání a Červené karkulky. Romantická linie je sice úplně jalová a některé momenty jsou opravdu k smíchu (zejména snaha zakomponování pohádkových motivů do filmu). Jenže linie s hledáním vlkodlaka je celkem fajn, tempo je uspokující a vizuál Catherine Hardwicke, který jsem u Stmívání nenáviděl, se sem celkem hodí. Sympatická Amanda Seyfried a matador Gary Oldman to navíc táhnou i v těch nejblbějších chvílích, takže nakonec celkem příjemná jedhohubka, která vám den rozhodně nezkazí. ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Snad 20 minut jsem měl ruku na spoušti a přesto jsem nepřepnul. Od začátku bylo zřejmé, že bude scénář chatrný, ale ponurá atmosféra, výprava, slušná kamera a takové to: Vlk je někdo z vás, mě přimělo film dokoukat přesto že se mi chtělo spát. Ono to ani na tři hvězdy nebude, ale v tomto žánru už byly natočeny kvanta daleko horších sraček s trapnými monstry, že jsou nakonec ty 3 hvězdičky docela optimální. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,, BABIČKO, PROČ MÁŠ TAK VELKÉ OČI?“ ,,ABYCH TĚ LÉPE VIDĚLA, DRAHOUŠKU“. ,,BABIČKO, PROČ MÁŠ TAK VELKÉ UŠI?“ ,,ABYCH TĚ LÉPE SLYŠELA, DRAHOUŠKU“. ,,PROČ MÁŠ TAK VELKÉ ZUBY?“ ,,ABYCH TĚ MOHLA SNÍST, DRAHOUŠKU.“..... /// ...a pak přišel myslivec a .....HOVNO. Taky mě nachytali! Vrahem totiž je zahradník! (kecám, ten se tady (asi) vůbec nevyskytuje).... Podivně udělanej svět (3D? Nesázel bych na to!). Nešťastná láska a vlkodlakem můžeš bejt ty, ty i ty (jo, i TY!). PROZRAĎ MI, KDO JE VLK?! Něco je cejtit ve vzduchu, ale nebejt tma a ticho (kolem mě), tak necejtím nic (a dávám o * míň!). Divadlo? Shakespearovská Karkulka? Prequel k Twilight? A vlk? No co myslíte? Narvali do něj kamení, zašili ho a hodili do řeky! Radši si to nechte odvyprávět od babičky. Je to lacinější a budete se víc bát! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, proč Karkulka chodila v červeným hábitu a co měla (místo žrádla) v košíku. 2.) Nevím co je ,,krvavej měsíc“ (měsíc! ne tejden!). 3.) Všechny babičky (který by mě mohly vyprávět pohádku) umřely. 4.) Chci vidět vlkodlaka, kterýho dělalo (zřejmě) stejný trikový studio jako ptáka Ohniváka. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

U filmů, kdy se děj odehrává v zapadlé, chudé vesnici někde uprostřed tajemného hvozdu, člověk očekává, že i vzhled filmových postav bude tomuto přizpůsoben. Chápu, že se my ženy chceme líbit a obzvlášť, když je na blízku Gary Oldman, ale přece jen ... Dokonale nalíčené oči, řasy, make up, to sem prostě nepatří. Rovněž nagelované vlasy milence krásné Valérie. Jindřich byl s tou vizáží tak na hraně, na rozdíl od Petra nevypadal, že by vypadl z reklamy na Head and schoulders. Příběh se mi zdál vcelku temný a přiměřeně napínavý. Zajímavá vize Červené Karkulky, jenž je úplně odlišná od známé klasiky, které se dotkne jen co by vánek větérku. Můj oblíbenec Gary, byl jako mírně záporná postava k nakousnutí, čehož si ve filmu všimli i jiní a já se jim ani nedivím. Hlavně díky němu měla i tato mysteriózní pohádka své kouzlo. Pardon, chtěla jsem říct "mysteriózní horror". ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo. Před několika lety se konal konkurz na homoupíry, homodlaky a jejich citově nevyrovnanou milovnici. Všechno dobře dopadlo a jestli Majer dá, budou žít až do (ne)smrti. No, a to co při konkurzu spadlo pod stůl, protože to nebylo dost pohledné, osvalené a sexy, narvala paní režižérka do adaptace pohádky o Karkulce. Zazvonil zvonec a s Gary Oldmanem je konec. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • Ačkoli je filmová vesnička se svými obyvateli malá a chudá, je namísto tradičních výplní oken, jimiž byly tenké vysušené zvířecí kůže, použito sklo, tehdy ve středověku nedostupné a velmi nákladné zboží, které si mohli dovolit jen ti nejbohatší. (Conspi)
  • Amanda Seyfried (Valerie) si na jednom večierku prežila jednu zlú skúsenosť so Shiloh Fernandezom (Peter), preto herečku musela presviedčať Catherine Hardwicke, aby mu dala ešte jednu šancu. (misterz)

Související novinky

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (více)

Reklama

Reklama