Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Florence je vzdělaná mladá žena, jejíž rodiče zemřeli po útoku lvů v Africe, když byla ještě dítě. Sama byla zachráněna jedním vesničanem. Po studiích se zabývá odhalováním šarlatánství a "lovením duchů", na něž nevěří. Roku 1921 přijíždí do chlapecké internátní školy, kde panuje strach kvůli duchovi, který zabil jednoho z žáků. Nejprve vše racionálně vysvětluje, avšak postupně zjišťuje, že ne všechno je tak, jak se zdá, a že ve školní budově už kdysi dávno byla. (Bolldar)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (115)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Drama mladé ženy zabalené do duchařského hábitu sice není z hlediska tématiky nic nového, ale je dobře udělané. Internátní škola dýchá gotickou atmosférou a honba za duchem je ve znamení vědy...a podvodů. Ale přec! Pointa mne potěšila a nebudu tvrdit, že jsem ji tentokrát odhalil předem. Odkrývání minulosti Florence (hezké a sympatické R. Hallové) je napínavé a skrývá hodně bolesti. Velmi pěkný vizuál a standardní hudba, navozující atmosféru. Asi nejnapínavější scéna bylo první setkání s domečkem. A potěšila mě I. Stauntonová, jejíž úsměv dokáže být milý i jedovatý, takže netušíte, jaká že její postava ve skutečnosti bude. ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Ne, ne, ne ne a ne !!! Tohle mě vážně ničím "neoslovilo" :) Hvězdu dávám za hudbu a kameru, ale jinak se jednalo o naprosto nezáživný, zdlouhavý, popletený a rozhodně ne strašidelný příběh, s nesympatickou hlavní hrdinkou ze které jsem už po půl hodině měla kopřivku a až do konce jsem trpěla jako zvíře...A ten konec...bože...nemám to slovo ráda a moc ho nepoužívám ale jiné mě nenapadá - klišé. 10% ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Docela slušná duchařina, která na každém druhém kroku vykrádá své úspěšnější a o pár let starší bratříčky... Což mi ani tak nevadilo, jako to, že měl film našlápnuto na parádní kousek a mé naděje nenaplnil... První polovina je vynikající, obsazení se povedlo, zejména ústřední dvojice je hodně sympatická, pár lekaček funguje docela slušně, proti atmosféře a hudbě člověk také nemůže říct ani slovo... Naopak prázdná internátní škola zůstala trestuhodně nevyužita a od druhé půle se začne snímek podivně natahovat až k notně překombinované pointě, která tenhle kus slušně pohřbívá... Takže za mě ničím neurážející průměr, přestože po jeho shlédnutí zůstává lehká pachuť plně nevyužité šance... ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Ďalší pokus o horor postavený na prievane, otváraní a zatváraní dverí, rozmazaných šmuhách a xichtoch, ktoré zase nejaká skeptická čúza naháňa, aby jej zase časom docvaklo, že teraz kápla konečne na skutočného bubáka. Keďže je rok 1921, tak akurát všemožné termokamery nahradil starý foťák, baterky sviečky a pohybové senzory zvončeky na špagátikoch - proste je to hodne zábavné vidieť, ako táto praveká lovkyňa duchov rozkladá po dome takýto vercajg a naháňa bubáka. Našťastie po hodine atmosferického ničoho aj duch zo zvedavosti, čo za zmindrákovanú dementku tu pobehuje, vystrčí nos a začne sa niečo diať. Tu sa však začne film lámať zo síce mierne nazáživného, no aspoň jemného brnkania na nervy, na vyslovene stupídnu kravinu, kde všetci pobehujú ako zblúdelé kravy z izby do izby, duch servíruje jeden zvrat za druhým a sentimentálny záver je už vyslovene na odpad. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tha Awakening úplně přesně pasuje do škatulky "starosvětská duchařina". Tvůrci se očividně pokusili natočit něco, co by mohlo konkurovat takovým duchařským peckám jako Ti Druzí nebo Sirotčinec (a pár scén, zdá se mi, z nich dokonce vykradli, ale ruku do ohně za to nedám), no bohužel se jim to zcela nepovedlo. Atmosféra je místy solidní, pár lekacích a originálně pojatých znepokojivých scén se taky najde (domeček), ale nakonec se snímek sám pohřbí tím, že se nevytasí s ničím jiným, než s podivným finále a povinnou pointou, která rozhodně nenadchne, ba spíš naopak. Celkově je to takový nevýrazný průměr. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (1)

  • Malba, na níž jsou zobrazeny dvě ženy vraždící muže a která je ve filmu nazvaná chlapci jako oblíbená, se jmenuje "Zavraždění Holoferna". Pochází z roku 1612-1613 a autorkou je italská barokní malířka Artemisia Gentileschi. (Mrs.Blue)

Reklama

Reklama