Reklama

Reklama

Šťastní to lidé: rok v tajze

  • Německo Happy People - Ein Jahr in der Taiga (více)
Trailer

Obsahy(1)

Navštívíme vesnici Bakhtia. Evropanům připomínají zdejší podmínky zimu, ale tady je jaro. Jsme totiž v srdci Sibiře. Nekonečná divočina kolem se nazývá tajga. Nevedou tu žádné silnice, ani železnice. Existují jen dva způsoby, jak se sem
dostat: vrtulníkem nebo lodí. Řeka Jenisej je zamrzlá. Lodě se do Bakhtii dostanou jen během pár letních měsíců. Ve vesnici žije asi 300 obyvatel, většina se živí jako lovci kožešin. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Příroda sibiřské tajgy je krásná i drsná zároveň, stejně jako její obyvatelé, kteří dokáží žít bez výdobytků moderní doby, ale stejně jako tomu bylo i jinde v Rusku, i sem se dostal alkohol. Země lovců zvěře, kteří žijí podle svých pravidel, daleko od civilizace a jejich zbytečností, společně po boku svých věrných psů, kteří jsou pro lovce po dlouhou dobu jedinými společníky v nelítostné studené divočině. Jeden z mála dokumentů, který vám ukáže autentické techniky lovu, pokládání pastí a tvrdého života trapperů. 85 % ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Jasně, byla za tím samozřejmě vidět ta neskutečná filmařská dřina, proti tomuhle je klasickej celovečerák procházka růžovým sadem. Ale jinak mě to nějak extra nebavilo. Chyběl mi tam nějaký silný příběh. Ten o psu roztrhaném medvědem mi nestačil. A silnější tam nebyl. Prostě ne! A pak je tu moje výhrada na adresu názvu: jací šťastní to lidé? Kdo tam kdy mluvil o štěstí? Nějaký komerční lovec, který tam jezdí jen na zimu, se zmínil o tom, že ho baví lovit. Ale to bylo všechno. Jinak se tam všichni jen klepali zimou, dřeli jak mezci a natírali se mazutem, aby je nesežrali komáři. Jestli jsou i tak šťastní, tak to pro nás páni režiséři nezaznamenali. Že pálí jednou v roce figurínu Paní zimy? Umí se bavit ještě nějak jinak? Nebylo tam o tom ani zbla. Název je návodný, ale zavádějící. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zajímavý dokument z nejskutečně zajímavého prostředí. Tvůrci se rozhodli ve čtyřech ročních obdobích představit světu tajgu. Podařilo se jim to náramně. Byl jsem naprosto ohromen s jakou zručností si frajer s pomocí sekery a hoblíku dokázal vyrobit lyže, ba dokonce kánoi. Prakticky celý dokument je o tom, jak pobíhá lovec od srubu ke srubu a od pasti k pasti, vyzvedává z pastí kořist a opravuje poškozené. Společnost mu tvoří úžasní psíci, nabitá zbraň a pár nástrojů, bez kterých by se jen těžko obešel. 4* ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument s nezaměnitelným komentářem Wernera Herzoga. Tenhle příběh o obyčejném životě má takovou sílu, že i když je to skoro proti všemu co mám rád, tak jsem na tu hodinu a půl zatoužil žít v mrazivé pustině bez elektřiny, internetu, ústředního topení, knihovny a hospody. Jen pro ten pocit svobody a pro nádhernou přírodu. ()

TheDude 

všechny recenze uživatele

Mrazivá dokumentární lahůdka. Sdílím s Herzogem nadšení z života lovců a jejich doslova bezmezné improvizace a vynalézavosti v těch nejtěžších podmínkách. Bonusem je zjištění, že údajný příbuzný slavného režiséra Tarkovského si tam někde v Tajze místo filmařiny loví ryby puškou. Jedna výmluvná "Za všechno mohou Rusové. S nima přišla vodka." ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama