Reklama

Reklama

V čertích službách

všechny plakáty
Animovaný / Loutkový / Krátkometrážní / Pohádka
Československo, 1989, 16 min

Obsahy(1)

Honza se musí vydat do světa, aby si našel službu. Nabídne mu ji sám Lucifer. Po roce Honzovi služba v kotelně končí a za odměnu si z pekla odnáší (na radu čerta, s kterým pracoval) kouzelný ubrus. Když ho prostře, nadělí mu jídlo, na jaké si vzpomene. Honza přenocuje u lakomého sedláka a jeho hamižné ženy, ti mu ubrus vymění. Dostat kouzelnou odměnu zpět pomůže Honzovi skřítek, který mu dá hůl, aby zloděje vytrestal. (honz)

(více)

Recenze (11)

topi 

všechny recenze uživatele

Variace na vícero pohádek. O hloupém Honzovi, Čertův švagr nebo Obušku z pytle ven. Animace je překrásná, loutky a rekvizity moc pěkné. Brána do pekla a peklo samotné má krásnou vizáž. Mluveným slovem doprovází Václav Postránecký. Zdá se mi to, nebo i animovaný film v dnešní době je v tahu? Odpovím si sám, nezdá, je to stejné jako s hraným filmem. Zlaté časy jsou nadobro tatam. ()

honz 

všechny recenze uživatele

Honza se vydá hledat službu, nabídne mu ji Lucifer. Po roce služby si z pekla odnáší kouzelný ubrus, který mu však vymění lakomý sedlák se svou ženou, u kterých Honza přenocuje. Honza s pomocí skřítka, kterému pomohl, získá nakonec kouzelný dar zpět. Příjemnou animovanou pohádku vypráví Václav Postránecký. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Velice pěkná krátká loutková pohádka. Tyto motivy se v našich pohádkách objevují v mnoha obměnách, proto se nelze divit podobnostem se známou filmovou pohádkou "Obušku, z pytle ven!". Tento krátký film je podle jedné z pohádek z knihy "Český Honza" Jiřího Horáka. Moc se mi líbil "stroj času", který odpočítává Honzovi měsíce strávené ve službě v pekle. Velice dobře posloužil i spádu celé pohádky. Zajímavé komentáře: honz, LadyEsik. ()

LadyEsik 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně zpracovaná pohádka o hloupém Honzovi, který šel do světa a pracoval v čertích službách. Animace moc pěkná, určitě můžu doporučit . Pravda ale, že části jsou docela okopírované Obušku z pytle ven – popřípadě naopak, to nevím. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Podobné téma nabídla například pohádka Obušku, z pytle ven! Vůbec to je docela častý motiv pohádek. Četl jsem to v knížce lidových pohádek s dcerou. Takže nic nového pod sluncem. Ale tahle mini pohádka je hezky animovaná a Václav Postránecký taky není špatný vypravěč. Byli v minulosti lepší, ale je dobrý. ()

Reklama

Reklama