Reklama

Reklama

Devil Story

  • Francie Il était une fois le diable (více)

Recenze (4)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Doslova a do písmene hrozný (šílený) film i v rámci žánru gore/splatter/horror, jehož smysl abych pravdu řekl, mi jaksi stále uniká. Je to takový hodně divný a bizarní mišmaš který nedává naprosto žádný smysl a to už od samého začátku, dost pravděpodobně jde i o jeden z nejpodivnějších a nejšílenějších hororů který kdy přišel z Francie, začíná to ale docela dobře, už, už jsem si myslel že tu máme dalšího utajeného bratříčka "Ogroffa", je tu totiž podobný psychopat, nikoliv v masce, ale viditelně znetvořený (nějaký mutant), od Ogroffa se ale liší tím, že nenosí sekyru, ale je oblečen v nacistické uniformě s viditelným odznakem SS a neustále chrochtá, a i on podobně jako Ogroff zabijí docela brutálním gory způsobem každého náhodného člověka kterého potká třeba při procházce lesem, netrvá to moc dlouho to jeho řádění, pak film ale náhle zcela mění směr, obrací se o 180 stupňů, tak trochu ztrácí na atmosféře a mě naprosto přestal bavit, nebylo to už tolik zábavné a hlavně krvavé, film se stával stále více absurdnějším, při svých pouhých 72 minutách strašně zdlouhavým (díky hlemýždímu tempu) a nudným (málo akce) některým stále dokola opakujícím sekvencím, až jsem z toho šílel, bohužel v tom negativním slova smyslu, ne jako v případě anti-mistrovského dílka Ogroff jakožto nejbližšího bratra Francouzského trash-horror kina! Unikal mě jednak význam jednotlivých scén ale i všech dalších zainteresovaných postav (černá kočka která způsobuje halucinace, hravý oř v nekonečně dlouhé scény - kdy se ho neúspěšně pokouší zabít majitel zámku s brokovnicí která se zdá že má nekonečnou zásobu nábojů, čarodějnice a její znetvořený syn, mumie) do děje (pokud se o nějakém ději/příběhu či spiknutí) v tomto případě dá vůbec mluvit. Neříkám že myšlenka (celkový koncept) nebyl dobrý, zpracování však bylo podprůměrné, chtělo by to možná znovu přepracovat. Proto zatím tuto raritku, tenhle film, čistě amatérského ražení nemohu doporučit. Snad jen sběratelům a milovníkům kuriozit. Každopádně je to jeden z těch filmů který musíte vidět abyste uvěřili:-) Podobné filmy; "Ogroff" nebo "Sexandroide". ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Pane, nemohl byste mi říct, kde tady najdu benzínku?...urghhhhhhhhhh!" V rámci obskurních filmů mi tenhle počin nepřišel nijak zvlášť podivný. Nejprve jsem myslel na Carpenterovu Mlhu, pak se mi pozdávali španělští templáři a nakonec se z toho vyklubala mumie. Příjemná kamera, krásný zámek (hlavně v noci), bouře, hřbitov, černý kocour a divoký vraník. Z mrtvol stříkají nekonečné proudy krve a setkání monstra s vraníkem bylo lahůdkové. Chvílemi lehce komediální (což asi nebyl záměr tvůrců), gore laciné, ale neurážející. Místy opravdu příšerná hudba! Hmm, anglická loď asi nenesla ceduli s názvem Le Concorde...ale jinak vcelku fajn. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pôsobí to dosť komicky, ale občas treba doceniť aj takýto vážny pokus o horor. Bezdejový, chaotický snímok plný nezmyselných scén ( z ktorých niektoré sú ale maximálne podivné a zároveň jedinečné ) obalených v značne čudesnej atmosfére, ktorá ani tak nevyvoláva strach, ako skôr bezmocnosť. Bezmocnosť ale zažije aj radový divák. ()

ShotgunED odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle prostě ne, ani v rámci amaterismu jakéhokoli stupně, bych toto nedokázal nazvat filmem. Je mi jasné, že některé věci v životě nemusíme vždy pochopit, stačí je pouze přijmout, ale tohle přijmout nejde. Jediná šance snímku je, že si jej pustí parta přiožralých nadšenců amatérských filmů a budou se smát neschopnosti tvůrců s postupujícím počtem panáků a uběhlých minut. ()

Reklama

Reklama