Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dívky z města jménem Caroline, která se přestěhuje do malého městečka a zaplete se do milostného trojúhelníku s největším fešákem z fakulty a jejím učitelem ze střední, panem Andersonem a Thurstonem, jejím spolužákem a huličem. Sedmnáctiletá Caroline Wexler čelí noční můře každého dospívajícího: její ovdovělý otec se rozhodl přestěhovat z velkoměsta doprostřed pustiny. Když Caroline zjistí, že se svými novými spolužáky nemá vůbec nic společného, následuje jedinou osobu, která se stala objektem jejího zájmu – svého pohledného mladého učitele, pana Andersona. Vše vyústí v bizarní milostný trojúhelník, když se k nim připojí sladký potížista, spolužák Thurston. Nenechte si ujít tento nadčasový příběh, který doprovází vábivý indie soundtrack. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

janisska 

všechny recenze uživatele

Připadá mi, že se filmaři v poslední době rozpomněli na fakt, že vyprávění nemusí být jen lineární (ale postupují bohužel stále častěji podle jakéhosi prefabrikovaného formátu, který ze všeho nejvíc připomíná postupy How I met your mother). Přibývá (romantických) filmů, které experimentují s anticipací, retrospekcí, retardujícími komentáři vypravěče... Tady se ovšem experiment nezdařil. Inu, retrospektivně nahlížené klišé je stále klišé. Navíc tu forma naprosto uztloukla obsah.|| Koukám, že se tu Daydream nation hodně srovnává s Lynchovou tvorbou. Ta podobnost nicméně končí vraždou v přírodě a kouřícím komínem v pozadí. Napětí nulové. Emoce téměř nulové. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dost dobré drama a vlastně i maximálně funkční romantický film. Chemie mezi postavami funguje na výbornou, některé hollywoodské snímky by mohly závidět. Líbila se mi propracovanost scénáře a celkově hodně rozmanitá porce emocí. Od úzkosti, až po napětí a ve finále i pocit uspokojení s happy endu. Melancholicky laděný soundtrack rovněž zahřál na duši. Herecké výkony jsou na hodně solidní úrovni, avšak postava hlavní hrdinky byla místy fakt protivná. Ale i takový život bývá a je hezké vidět, že se lidé dokáží poučit ze svých chyb. Ač to v reálu bývá někdy hodně problematické. ()

Reklama

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné teenager drama. Vztahy jsou a vždycky budou tím, co budu na jednu stranu obdivovat, na stranu druhou nesnášet. A tady se ukazuje proč tomu tak mám. Je to tady pojato ze všech stran. Jasně, Národ snílků vypadá, že probírá několik příběhů. Ale dle mého názoru tomu tak ani moc není. Je to jeden ucelený děj, který má na vedlejší lince vraha. Ta hlavní linka se mi ale zatraceně líbí. A Kat Dennings? Je zajímavá. Ne krásná, ale zajímavá. Dobrá volba do takovéto role. Režie: *****; Scénář: ***; Hudba: *****; Herci: **** ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Nesympatická hlavní hrdinka (ostatní postavy zrovna tak), z které se postupně stává nanejvýš otravná teenagerka, která si myslí, že spolkla veškerou moudrost světa. Snímek nejdřív staví na počáteční vcelku zajímavé zápletce, ale nakonec se zvrhne do obyčejného filmu pro náctileté. A snaha hrát si na „drámo“ směrem ke konci byl spíš špatný vtip, který šel emočně úplně mimo mě. Celkově mi tento počin vychází na horší průměr a poněkud nechápu jeho zdejší přirovnávání k Americké kráse. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Cast teenagera vo mne zhlta ten pribeh aj s navijakom, tesiac sa z priehrstia malych detailov roztrusenych v pribehu aj s tymi obzvlastneniami zazitych schem, ktore su pouzite tak citlivo, ze spatne paradoxne niektore schemy prave utvrdzuju. A potom je tu Kat Dennings....ktora ide mimo stupnicu a v tomto filme multiplikuje vsetko to caro a charizmu, ktorymi uz uputala v Nick and Norah´s Infinite Playlist. Pre mna osobne jedno z najprijemnejsich filmovych prekvapeni posledneho obdobia. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Názov filmu je prebratý z albumu skupiny Sonic Youth a keďže je meno hlavnej postavy Thurston, podobne ako lídra kapely Thurstona Moorea, je zjavné, že film má čiastočne záujem vzdať hold tejto alternatívnej hudobnej skupine. (Arsenal83)
  • Film sa nakrúcal vo Vancouveri (Kanada). (Arsenal83)
  • Když se Caroline (Kat Dennings) s Barrym (Josh Lucas) pohádá, omylem shodí hrnek s kávou na zem a ten se rozbije. V dalších záběrech je však vidět hrnek zpátky na stole a nepoškozený. (DJDVD)

Reklama

Reklama