Reklama

Reklama

Sedm smrtelných útoků

(TV film)
  • Velká Británie Seven Deadly Strikes (více)
Velká Británie, 2001

Hrají:

Austin Stevens

Společně s fotografem, biologem a herpetologem Austinem Stevensem se vydáme na výpravu, která má za cíl vyfotit útok sedmi nejsmrtelnějších afrických hadů. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Je pravda,že Austin je z jiného světa,ale díky právě takovým novodobým bohatýrům vznikají takové extrémní snímky a filmové dokumenty.Velký obdiv. ()

Kadas97 

všechny recenze uživatele

Neskutočné zábery, počas velkolepého dobrodružstva naprieč Afrikou. Neviem či tie hady chytá naschvál tak extrémne, ale tento dokument mal lepšiu atmosféru ako všetky novodobé filmy o hadoch. 10 z 10 ()

Reklama

Adam84 

všechny recenze uživatele

Austin Stevens je jednoducho magor, nenapadá ma nik kto sa po uhryznutí Naja haje, dokáže za dve hodiny vrátiť späť do terénu a vytiahnuť tú istú kobru z kríku aby ju mohol odfotiť. Niekedy to síce preháňa a dovoľuje si viac ako je nutné čo dokazuje aj fakt že ho dva zo siedmych hadov v tomto dokumente uhryznú ale aj tento ako väčšinu jeho filmov sledujem so zatajeným dychom, krútim hlavou a kochám sa úžasnými zvieratami. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (4)

  • Zmije gabunská (Bitis gabonica) je tak dokonale zbarvená a skrytá ve spadaném listí, že si vysloužila jméno "butterfly adder", čili "motýlí zmije". (Inferion7)
  • Ze 30 možných bodů udělil Austin Stevens Mambě černé bodů 29, protože je to skutečně nejnebezpečnější had Afriky. Spekulace, že je rychlejší než kůň atd., nejsou pravdivé, dosahuje rychlosti 16-20 km/h. Délkou překonává ostatní 3 druhy Mamb a dokáže se zvednou do výšky očí člověka. (Inferion7)
  • Dokument nese název Sedm smrtelných útoků, ale objevilo se zde 8 hadů a to Krajta písmenková jako jediný škrtič, poté Zmije zakrslá, Kobra obojková, Zmije útočná, Kobra kroužkovaná, Bojga africká (známá jako Boomslang), Zmije gabunská a nakonec Mamba černá. Austin Stevens se zmínil ještě o Mambě zelené. Krajtu nepovažuje za život ohrožující, protože nemá jed, ale obří jedinec je schopen člověka pozřít. (Inferion7)

Reklama

Reklama