Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto atmosférickém francouzském thrilleru se Emma (Christa Theret) a její přátelé potulují opuštěnou vesnicí s temnou minulostí. Čím více se tito zvědaví průzkumníci odvažují do temné prázdnoty, tím rychleji začínají mizet beze stopy. Když Emma odkryje sbírku skic, které slouží k předpovídání událostí, nahlédne do nich a spatří i svůj vlastní pochmurný zánik... Osudný výlet nabývá děsivých otáček. (noelcoward73)

(více)

Recenze (3)

JFL 

všechny recenze uživatele

Nový francouzský mysteriózní horor je místy až směšný svou zatvrzelostí, když se neustále pokouší na diváky dělat bu bu bu tím, že ukáže něco divného a nedá k tomu vysvětlení, které ale záhy přesto přichází. Takové scény totiž spíš než znepokojení vyvolávají pobavení nad schematičností a formální nuceností. Ostatně už samotné vyprávění o skupině mladých lidí, kteří jedou pařit na chatu jednoho z nich, jež se ukáže jako místo, kde každých 8 let dochází 8. 8. k mizení lidí a za vším stojí tajuplný řád se znakem ležaté osmičky, vyznívá svou urputnou mytologií absurdně. Film ve snaze o navození provázanosti a vypjatosti přeskakuje napříč několika časovými rovinami, čímž se ale naopak rozbíjí atmosféra a příliš brzy se naznačí zdůvodnění a také řešení celé záhady. Každý symbol – od osmičkové mytologie po všude se objevující otisk ruky i kresby vyděšených tváří, které zůstanou na místě po zmizelých osobách – má ve vyprávění striktně racionální vysvětlení, čímž se boří nadpřirozeno a veškeré lekačky a napínačky se odhalují jako uměle dodávaná manýra zoufale se pokoušející vytrhnout diváky z letargie. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Řemeslně v pořádku, takže o to víc zamrzí selhání ve scénáři. Le Village des ombres se snaží tvářit jako komplexní horor s vymazlenou mytologií, no bohužel je to všechno jen nesmysl hraný na efekt. Raději bych byl, kdyby ty mysteriózní události zůstaly zahaleny tajemstvím, než je vysvětlovat zrovna takhle (v tom filmu je všechno od dávné sekty a mstícího se ducha, až po nesmrtelnost a zrádce ve vlastních řadách). ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Spočiatku ma to bavilo, horor mal naozaj peknú atmosféru, zaujímavý príbeh a je to výborne nakrútené. Nemôžem sa však ubrániť pocitu, že sa z toho dalo vytrieskať oveľa viac. Nápad bol dobrý: Prekliata dedinka ovládaná starodávnou kliatbou, v ktorej miznú ľudia. Lenže pointu celého príbehu nám odhalili približne v druhej tretine filmu, a ku koncu ma to už začalo neskutočne nudiť. Ani nejakého veľkého napätia sa tu nedočkáme, nezľakol som sa ani raz a nebola tu ani jedna zapamätateľná scénka. Celkovo je z toho len šedý priemer (pod tri hviezdy nepôjdem, lebo jednu hviezdu alebo nedajbože odpad obvykle dávam hororom, ktoré sú kvalitatívne alebo "rozpočtovo" niekde úplne inde, príp. takým, čo ma naserú). Myslím si však, že Francúzi by sa mali venovať radšej svojim krvákom, lebo tie im idú najlepšie. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama