Reklama

Reklama

Maximáma

(TV film)
  • Velká Británie OctoMom: Me & My 14 Kids
Velká Británie, 2009, 48 min

Režie:

Luke Campbell

Kamera:

Andy McLeod

Hudba:

James Dorman

Hrají:

Luke Campbell

Obsahy(1)

V lednu 2009 porodila čtyřiatřicetiletá Američanka Nadya Suleman na klinice v Los Angeles první osmerčata na světě, která zůstala všechna naživu. Náročný den matky čtrnácti dětí, z nichž osm se narodilo naráz, a všechna byla počata ve zkumavce v britském dokumentu. (oficiální text distributora)

Recenze (7)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho trvá, než se dokument opravdu stane dokumentem, a ne ódou na dokonalou ženu, která sama vychovává svých čtrnáct dětí. Jenže pak to zas sklouzne zpátky k té paparazzi stránce, kdy se Nadya živí na příjmech svých dětí. Jejímu "mám tolik dětí, protože děti miluju" nevěřím. To už se mi zdá pravděpodobnější verze její matky, že už na střední chtěla otěhotnět. Nadya je zkrátka další z těch Američanů, kteří podojili ten báječný americký systém, který každému umožňuje, aby si splnil svůj "american dream". Aspoň že tomu jejímu doktorovi vzali licenci. Kolik asi od Nadyi dostal za to, že ohrozil nejen její život, ale i život osmerčat i dalších Nadyiných dětí?? Tahle jejich Amerika... ()

togaf 

všechny recenze uživatele

O tom, že je Nadya magor, není sporu. Ale i dokument sám o sobě je tak nějak o ničem. Sem tam nakousne nějaké zajímavé téma (otec, internet, láska k dětem, autismus), ale vše je nakonec nedořečené. Závěr s právníkem začíná být zajímavý, ale právě že je to závěr... ()

Reklama

I.AM.NOT 

všechny recenze uživatele

Hodnocení dokumentu naprosto neodpovídá (měl by mít objektivně o 15-20 % víc), jenže je zarážející, že TV Nova (!) dává tento dokument v neděli odpoledne, kdy nesedí u televize zrovna dokumentární obecenstvo, čímž nechci nikoho urazit. Dokument samotný nepojednává ani tak o výchově dětí jakožto spíš o vlivu slávy vytvářející tlak na "normální" mámu, ktetrá má prostě 14dětí (?) a rozhodně netěží ze smluv podepsaných jejich jménem (brýle Chanel, sponzorské oblečení Hollister...) Na druhou stranu má však pravdu, že nějak ty děti uživit musí a chtě nechtě je chůva (a několik) potřeba, což jinak utáhnout nejde a děti nevypadali, že strádají. Vše vrcholí soudním procesem. Jinak dokument se zabývá i běžnými věcmi- vztah matka-dcera a vliv internetu (některé anti-spoty jsou opravdu nechutně urážlivé a hnusné). NOVA SUCKS! ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Hvězdu za to, jaké příšernosti se dají udělat z tak nevinného počinu početí a následné péče o osmerčata a nejen o ta... ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Co na to říct.. Heslo Američanů je, když je nějaký problém, vyřešíme ho jiným. Čili, máte doma problémových 6 dětí ? Pořiďte si další! Dokumentaristicky ne moc záživné, emoce spíš negativní. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama