Reklama

Reklama

Láska mezi kapkami ledové tříště

(festivalový název)
  • angličtina Ice Kacang Puppy Love

Obsahy(1)

Příběh o skupině mladých lidí, kteří vyrůstají v malé vesnici na počátku devadesátých let 20. století. Jde o generaci bez mobilních telefonů a chatování na internetu. Běžně se baví třeba hraním kuliček nebo zápasy ryb. Jak mládež ze staré vesnice dorůstá a se zkušeností platonických lásek čelí tradicím a tabu své vlastní kultury, jsme svědky spousty veselých momentů, nedorozumění a nezapomenutelných vzpomínek. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (4)

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré! Hravé, využívání spousty filmařských prostředků od přeostřování, přes hru se světlem, kompozicí až po zajímavé dějové momenty. Spousta poměrně nečekaných zvratů. *** Ve zkratce: Zamotaná ledová tříšť zakletá do rybičky ve skleničce. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

(51. ZLÍN FILM FEST) Český festivalový název okázale odkazuje na Kachyňův normalizační opus magnum o dospívání, čímž dává návod, jak k debutovému asijskému snímku režiséra Ah-Niua přistupovat. LÁSKA MEZI KAPKAMI LEDOVÉ TŘÍŠTĚ je přesně ten typ filmů, které nemám rád, protože u nich divák nemá (tolik) přemýšlet, má se jim "pouze" poddat a jihnout u nich. Vyprávění je podáváno optikou mladého hrdiny, a tak se emoce staví na odiv, na místo prokreslených postav zde jsou figurky na (někdy za) hranici karikatury a řada formálních postupů má na sebe upozorňovat, aniž by měly nějaké opodstatnění v rámci výsledné struktury. Nefunguje tak ústřední romance, ale jak ukáže závěr, ani fungovat nemá, protože nešlo o jednu z mnoha variací na příběh "kluk potká dívku a získá ji (po nějakých peripetiích)"). Celou dobu totiž šlo o coming-of-age story, který je překvapivě komplexní a navíc silně nostalgický, a tak i na konec dojemný. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Naivismus převedený na filmové plátno. Prostředí Malajsie je vzpruhou pro povedenou vizuální stránku. Film balancuje na pomezí kýče, melodramatu, ale s příměsí realismu a humoru, který se vymyká obvyklému podání v asijských filmech. Navíc prostředí je tak malebné, postavy a postavičky jsou někdy tak rázovité, jedinečné v mnohém mi to připomnělo spíše evropský přístup k věci. Hlavní roli tu samozřejmě táhne Angelica Lee, která je nejen krásná, ale i přesvědčivá herečka, její mimika, temně hnědé uhrančivé oči prostě dostanou každého. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama