Reklama

Reklama

Pink Floyd: The Final Cut

všechny plakáty
Krátkometrážní / Hudební
Velká Británie, 1983, 19 min

Scénář:

Roger Waters

Hudba:

Roger Waters

Obsahy(1)

Promo video kapely Pink Floyd, skládající se ze čtyř ústředních písní z alba The Final Cut (1983) .

Seznam skladeb:
1. The Gunner's Dream
2. The Final Cut
3. Not Now John
4. The Fletcher Memorial (ČSFD)

Recenze (7)

okkac 

všechny recenze uživatele

The Final Cut se hodnotí jako jedno z nejslabších alb Pink Floyd. Nevím, ale já ho mám velmi rád. Jistě nedosahuje slávy alb předešlých jako Dark Side Of The Moon, Wish You Were Here, Animals a The Wall, ale i tak je to velmi kvalitní hudba, a to i přes už zřetelné rozpory v kapele, kdy Rick Wright se vlastně už na albu nepodílel a celé je to spíše Watersův sólový projekt, který využívá schované nápady z práce na The Wall. Toto 19 min. promo obsahuje 4 skladby a dají se vlastně považovat za videoklipy. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně je The Final Cut moje nejoblíbenější floydovský album, víc než The Wall nebo Dark Side of the Moon. Co skladba to sugestivní emocionální bomba. Should we shout, should we scream what happened to the post war dream? ()

Reklama

frashmaker 

všechny recenze uživatele

K hudbě Pink Floyd nelze nic vytknout a k jejich doprovodným videím a obrázkům rovněž ne. Tohle je jasná záležitost, avšak asi pouze pro Pink Floyd fanoušky. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

4 zásadní sklatby z nejemotivnějšího a nejvíce nedoceněného Floydovského alba. Více slov netřeba, tohle se musí vidět, slyšet a cítit. ()

Zajímavosti (1)

  • Původní začátek textu písně "Not Now John" zní: "Fuck It All Up, We've Gonna get on With These!" ale pro tento film bylo z důvodu cenzury pozměneno na: "Stop It All Up, We've Gonna get on With These!" (Beckett51)

Reklama

Reklama