Reklama

Reklama

Přežili jsme Stalingrad

(TV film)
  • angličtina Survivors Of Stalingrad
všechny plakáty

Obsahy(1)

Bitva u Stalingradu je často označována jako bod obratu ve 2. světové válce. Jsou to ale i tisíce a tísíce příběhů lidí, kteří byli uvrženi do tohoto pekla a prožili hrůzy, jaké si my dnes ani neumíme představit. Dokument televize Discovery je založen právě na vyprávění těch, kteří měli to štěstí a dnes mohou říct: „Přežili jsme Stalingrad". (Petulka88)

(více)

Recenze (3)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Hodnotné, zaujímavé, celkom fajn spracované, ale vedel by som si to predstaviť aj inak. Celkom fajn záležitosť, najmä ak sa zaujímate o dejiny, tak vám to môže priniesť opäť nejaké nové poznatky. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Pohledy na stalingradské dobývání a obléhání hlavně z pohledu přeživších německých vojáků. Jsou tam i výpovědi několika Rusů, ale Němci převládají. Hitlerův rozmar, když všichni očekávali jeho útok na Moskvu nebo Leningrad, on se rozhodl pro Stalingrad a blízký Kavkaz kvůli tamním zásobám ropy. Z 90 000 zajatých německých vojáků, když se jejich velitel generál Paulus vzdal, jich v ruských zajateckých táborech přežilo 6 000. Ostatní zemřeli na disenterii, tyfus a další, v Evropě řídké nemoci. Případně zemřeli vysílením nebo na tresty v pracovních táborech. ()

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Výpovědi oněch mužů jsou vždy nejvýmluvnější, nejrealističtější a i přes četnost literatury a televizních adaptací, přináší příběhy těchto mužů zase nové (jiné) informace. Nechybí ani doprovodný komentář doprovázený grafikou. ()

Reklama

Reklama