Reklama

Reklama

V jižním Bostonu sedmdesátých let minulého století přemluví agent FBI John Connolly (Edgerton) irského mafiána Jamese „Whitey" Bulgera (Depp) ke spolupráci s FBI a vyřazení společného nepřítele, italské mafie, ze hry. Filmové drama líčí příběh nesourodého spojenectví, které se vymklo kontrole a umožnilo Whiteymu vyhnout se právnímu postihu, upevnit si mocenské postavení a stát se jedním z nejbezohlednějších a nejmocnějších gangsterů v historii Bostonu. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (458)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Black Mass rozpráva typický mafiánsky príbeh, akých sme už videli dosť, preto z tohto pohľadu nejde o nič mimoriadne. Pochváliť však treba atmosféru vtedajšej doby, ktorú tvorcovia vystihli výborne no a nepochybne výkon J. Deppa, ktorý si pripísal na konto ďalšiu z jeho nezabudnuteľných postáv. Chladné netypické oči, hrubé obočie, plešina... je zmenený na nepoznanie a jeho pohľad hovorí za všetko. Dá sa povedať, že svojou postavou film zachránil, pretože príbehovo to nie je nič moc. 60%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Už od začátku produkce skvěle obsazená gangsterka. Je opravdu neuvěřitelné, kolik velkých herců kývlo na menší honorář a upsalo se Black Mass. Přes všechna očekávání se ale jedná o lehký nadprůměr, "pouze" o dobře natočenou, atmosférickou a trošku životopisnou žánrovkou, ve které to jednou nejikoničtější rolí zhýralý Johnny Depp po filmech, kde hraje větší roli jeho maskérka zkouší trošku jinak. Sice s opět výraznou maskou, ale alespoň hraje! Možná kdyby film točil Francis Ford Coppola před dvaceti lety, mohla by s filmu být kultovka, která by se špetkou nějaké invence a příslibem, že momentálně vycházející hvězdy za pár let nezhasnou jako svíčky, rozhodně nezapadla. Takhle se však jedná o poctivou levnou irskou zabijačku, která opět v apelu na reálie dokazuje, že gangsteři se nedožívají dlouho..pokud tedy neprchnou...70%...[18.11.2015_ČSFD projekce_Cinestar Černý most] ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Solidní herecká základna a ani absolutní překopání vzhledu Johnnyho Deppa nezpůsobilo to, že bych z Black Mass byl totálně odvařenej. Příběhově to není špatné, ale chvílemi jsem měl dojem, že kdyby film měl 90 minut, tak bych se vůbec nezlobil. Kvalitní a nekompromisní gangsterky jsou zjevně vyčerpány již z minulosti. Při sledování tohoto filmu se mi to neustále honilo hlavou. To, co legendární Mafiány, Kmotra nebo Zjizvenou tvář šlechtí, tudíž nezapomenutelné scény, jsem tady tak trošku postrádal. Každopádně Johnny Depp dokázal, že s každou další rolí je schopný dojít až na práh svých hereckých síl a za to sklízí můj nefalšovaný obdiv. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Obdobné zklamání jako Legendy zločinu. I zde by slušela o půl hodiny kratší stopáž, i zde jsou náznaky nesoucí punc old school gangsterek. I zde to celé drží pohromadě pouze Depp (ve druhém případě to byl Hardy), ale jinak nemá Black Mass co říct. Byl jsem nesmírně rád, že uvidím Deppa v "normální" roli a dokonce na oblíbené téma, ale jedna zajímavá postava na dvě hodiny nemastné/neslané kriminálky je málo - 60% a jasným králem podzimu zůstává hypnotické veledílo. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Má to fakt nekolik chyb, tady někdo nevěděl jestli z toho udělat nahláškovanou pecku nebo drama. Každopádně se to střídalo a připadalo mi to nevyvážený. Herci se do svých postav vůbec nehodili. Tvůrci chtěli prostě nalákat na herecky obsazení a tak tam šoupli Deppa atd. Do role Edgertona by se mi teda víc hodil např. Val Kilmer už kvůli tem vlasum..Ty učesi se na ne vůbec nehodily. Pak zbytečně dlouhá stopáž, spousta ukecaných míst, který mě doslova nudily. I když je to ale natahovaný jak svině tak se ale našlo pár dost dobrých scén jak např. Whitey někoho prokouknul, nebo to rozhodování jestli syna odpojit či ho nechat na živu to mě dostalo. Je to tak 50 na 50. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • O příběhu gangstera Jamese Bulgera nepřímo pojednává i film Skrytá identita (2006) od Martina Scorseseho. Ten se ale jeho příběhem pouze inspiroval a sleduje tak hlavně dvojici protichůdných informátorů, kteří v tomto filmu nemají zase až tak podstatnou roli. (LucasAbelle)
  • Billy Bulger skončil ako senátor a prijal miesto dekana na Massachusettskej univerzite. Po prevalení faktu, že komunikuje s hľadaným bratom musel rezignovať. (Jadro)

Související novinky

Od Trona k požárníkům

Od Trona k požárníkům

01.02.2016

Joseph Kosinski má za sebou dvě sci-fi, Tron: Legacy a Nevědomí, a ještě nedávno plánoval třetí. Další díl Trona byl ale nakonec zrušen, a tak se Kosinski odebral k adaptaci závodní videohry Gran… (více)

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

24.11.2015

Momentálně můžete zajít do kina na gangsterku Black Mass: Špinavá hra od Scotta Coopera. Z filmu se nestal kdovíjaký hit, reakce diváků a kritiků jsou ale opatrně spokojené. Není tedy divu, že si… (více)

Cumberbatch vymyslí žárovku

Cumberbatch vymyslí žárovku

27.09.2015

Benedict Cumberbatch (Sherlock) se již brzy objeví po boku Johnnyho Deppa v gangsterce Black Mass: Špinavá hra a příští rok ho uvidíme jako marveláckého Doctora Strange. Momentálně se ale uchází o… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Reklama

Reklama