Reklama

Reklama

V jižním Bostonu sedmdesátých let minulého století přemluví agent FBI John Connolly (Edgerton) irského mafiána Jamese „Whitey" Bulgera (Depp) ke spolupráci s FBI a vyřazení společného nepřítele, italské mafie, ze hry. Filmové drama líčí příběh nesourodého spojenectví, které se vymklo kontrole a umožnilo Whiteymu vyhnout se právnímu postihu, upevnit si mocenské postavení a stát se jedním z nejbezohlednějších a nejmocnějších gangsterů v historii Bostonu. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (458)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Z počátku mě to strašně nebavilo a ptal jsem se sám sebe, čím to je, protože zdánlivě všechno v tom filmu je jak má být - perfektní obsazení, kostýmy, hudba i kamera. Když už jsem skoro uvažoval, že se zvednu, protože ze mě ten film stále nedokázal dostat žádné emoce a neměl žádnou atmosféru, nakonec mi to nedalo, přemohl jsem se a postupně zjistil, že mě to přibližně od druhé půlky, když se pomalu začne utahovat smyčka, začalo docela hodně bavit, a ke konci mě to už vyloženě dostalo. Johnny Depp je v tom děsivém makeupu naprosto démonický, ale pro mě byl hlavní hvězdou filmu překvapivě Joel Edgerton, jehož herectví i postava mě bavily neskonale víc (ostatně není to tak dlouho, co jsem zde vyjádřil uznání jeho režijnímu debutu Dárek). Pravověrní fandové Johnnyho Deppa si zde asi přijdou na své, ale osobně se stejně nemůžu ubránit dojmu, že čím víc kritiky na tenhle film si přečtete, tím víc se vám bude zdát horší - na to, jak je dlouhý, se toho v něm vážně moc neukáže, a člověk má v závěru nakonec spíš chuť pustit si zase po letech nějakou starší osvědčenou klasiku na spravení chuti typu L. A. - Přísně tajné (1997), Nelítostný souboj (1995), Obvyklí podezřelí (1995), Mafiáni (1990), Americký gangster (2007), Zjizvená tvář (1983), Neúplatní (1987), Příběh z Bronxu (1993), apod. - zcela jistě jsou mraky lepších filmů tohoto typu než Black Mass. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Gangsterský film natočený úplne odlišným spôsobom, než na aký je bežný divák zvyknutý. O čo menej je tu akcie a strieľačiek, o to viac tu je obsažne bohatých dialógov a hier s charaktermi jednotlivých postáv, ktoré veľmi vhodne dopĺňajú samotný naratívny príbeh. Tie sú tu veľmi dobre rozobraté, najmä hlavná postava Jamesa Bulgera, ktorú stvárnil po všetkých smeroch perfektný J. Depp. Páčila sa mi hlavne jeho povahová zmena - zo síce tvrdého človeka ale zároveň i milujúceho otca až do totálne krutého človeka bez najmenších známok citov alebo ľútosti. A všetky tieto povahové črty vrátane širokej palety emócií zvládol Depp zahrať ako z veľkej učebnice, klobúk dole. Na druhú stranu, škoda, že celý film stojí väčšinou práve len na jednotlivých postavách, chcelo to ešte nejaký nápad a viac vzrušujúcejších a prípadne aj pointovo bohatších scén. Inak veľká spokojnosť, ten kto má rád J. Deppa si film určite užije, je to jeho herecký koncert. 75/100 ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Má to fakt nekolik chyb, tady někdo nevěděl jestli z toho udělat nahláškovanou pecku nebo drama. Každopádně se to střídalo a připadalo mi to nevyvážený. Herci se do svých postav vůbec nehodili. Tvůrci chtěli prostě nalákat na herecky obsazení a tak tam šoupli Deppa atd. Do role Edgertona by se mi teda víc hodil např. Val Kilmer už kvůli tem vlasum..Ty učesi se na ne vůbec nehodily. Pak zbytečně dlouhá stopáž, spousta ukecaných míst, který mě doslova nudily. I když je to ale natahovaný jak svině tak se ale našlo pár dost dobrých scén jak např. Whitey někoho prokouknul, nebo to rozhodování jestli syna odpojit či ho nechat na živu to mě dostalo. Je to tak 50 na 50. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp, ako James Joseph "Whitey" Bulger, Jr. , prečo nie ? , ak mu to dopomôže vytvoriť vyhrotený herecký výkon, tak určite, áno, lebo Depp, potreboval poriadny film, vlastne, najlepšia časť z celého filmu, je jeho výkon, ktorý miestami dvíha adrenalín do krvi. Stále sa jedná o kvalitného herca, ktorý, ak by si vyberal - starostlivejšie svoje úlohy, tak by to s ním nevyzeralo tak - bledo ! Schopiť by sa mal, pokiaľ je ešte čas, a nespoliehať sa na osvedčené - filmové série. Johnny si zahral - gangstera a zároveň - informátora pre FBI. Joel Edgerton, zručne sekunduje - Johnnymu, ako agent - Federal Bureau of Investigation, ktorý to má všetko - očividne na háku, toleruje mu to, t. j - mafiánovi necháva voľnú ruku, kryje ho, a tak si robí, čo mu je akurát po vôli. Zbaviť sa nepohodlných, konkurentov. A Benedict Cumberbatch, je ako senátor s deviatimi deckami na konte, že je i bratom - Whitea Bulgera, to mi nejako do seba - nepasovalo. Film disponuje kvalitným obsadením, nielen spomínanej trojice, ale i napríklad - Kevin Bacon, je stále medzi nami, kiež by mal viacero takýchto úloh, Peter Sarsgaard, mimochodom, manželka mu je - Maggie Gyllenhaal, taktiež stojí za povšimnutie, i keď sa správa - nelogicky. Režisér - Scott Cooper, už kope za prvú ligu, máva kvalitné herecké obsadenie, ale nemôžem si pomôcť, niečo mi na ňom - prekáža, považujem ho, za nie schopného a zapamätania - zaujímavého tvorcu, s ktorým by som rád - počítal do budúcnosti. Je to režisér, ktorý ma nedokáže zaujať svojou - réžiou, ktorej niečo chýba ! Nevyužitý potenciál má on sám, ale najmä celý film, ktorý maximálne ťaží z dvoch výkonov - DEPP a EDGERTON, kde druhý pán, je na tom v súčastnosti po hereckej stránke, oveľa lepšie, k tomu - koketuje i za kamerou, kde jeho DEBUT - THE GIFT, má skvelý nábeh. Ale zase - prvý pánko, má dostatok skúseností, a tak si - mafiánsku odyseu - kradne pre seba, alebo práve - jeho praktiky, reč, postavu, si zapamätám najviac ! Škoda, to by museli - režírovať - MAJSTRI : SCORSESE, COPPOLA, či DE PALMA, a to aspoň o 20. rokov - späť, aby sa z toho tu, stala veľkolepá udalosť, najmä neskúsenosť režiséra, podkopáva celkové vyznenie snímku !!!! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film se tak dlouho tvářil hodně špatným dojmem, až mě přinutil se na ně podívat projistotu znovu. Abych to vysvětlil. Zpočátku se vyprávění řítí rychlostí vpřed a není moc prostoru pro nějakou zapamatováníhodnou scénku, vše se změní na konci 2 třetiny kdy u stolu sedí všechny hlavní postavy a Johnny Depp má zase jednou za 100 let svou geniální chvilku. Tady se mu daří na relativně malém prostoru mě přesvědčit že se skutečně jedná o hodně nebezpečného člověka, se kterým si není radno zahrávat. Podobnou scénku jsem viděl když se Joe Pesci ptal Funny how? Prostě divák netuší co se bude dít a to je přesně ono. Příběhy seřazené chronologicky nejsou nic zajímavého dokud se děj značně nezpomalí... Scott Cooper to se mnou docela umí, že mu to tenkráte ale trvalo. 75% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Pravý James "Whitey" Bulger prohlásil, že není fanouškem Johnnyho Deppa, a že odmítá film zhlédnout. Depp prohlásil že Bulger několikrát odmítl jeho návštěvu, když se připravoval na svou roli. (DavidUrbanCZ)
  • James "Whitey" Bulger sa skrýval v Santa Monice (Kalifornia) a po dolapení úplne pohŕdal políciou. Súd ho odsúdil na dve doživotia plus päť rokov za objasnených 11 vrážd. (Jadro)

Související novinky

Od Trona k požárníkům

Od Trona k požárníkům

01.02.2016

Joseph Kosinski má za sebou dvě sci-fi, Tron: Legacy a Nevědomí, a ještě nedávno plánoval třetí. Další díl Trona byl ale nakonec zrušen, a tak se Kosinski odebral k adaptaci závodní videohry Gran… (více)

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

24.11.2015

Momentálně můžete zajít do kina na gangsterku Black Mass: Špinavá hra od Scotta Coopera. Z filmu se nestal kdovíjaký hit, reakce diváků a kritiků jsou ale opatrně spokojené. Není tedy divu, že si… (více)

Cumberbatch vymyslí žárovku

Cumberbatch vymyslí žárovku

27.09.2015

Benedict Cumberbatch (Sherlock) se již brzy objeví po boku Johnnyho Deppa v gangsterce Black Mass: Špinavá hra a příští rok ho uvidíme jako marveláckého Doctora Strange. Momentálně se ale uchází o… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Reklama

Reklama