Reklama

Reklama

V jižním Bostonu sedmdesátých let minulého století přemluví agent FBI John Connolly (Edgerton) irského mafiána Jamese „Whitey" Bulgera (Depp) ke spolupráci s FBI a vyřazení společného nepřítele, italské mafie, ze hry. Filmové drama líčí příběh nesourodého spojenectví, které se vymklo kontrole a umožnilo Whiteymu vyhnout se právnímu postihu, upevnit si mocenské postavení a stát se jedním z nejbezohlednějších a nejmocnějších gangsterů v historii Bostonu. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (458)

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Obdobné zklamání jako Legendy zločinu. I zde by slušela o půl hodiny kratší stopáž, i zde jsou náznaky nesoucí punc old school gangsterek. I zde to celé drží pohromadě pouze Depp (ve druhém případě to byl Hardy), ale jinak nemá Black Mass co říct. Byl jsem nesmírně rád, že uvidím Deppa v "normální" roli a dokonce na oblíbené téma, ale jedna zajímavá postava na dvě hodiny nemastné/neslané kriminálky je málo - 60% a jasným králem podzimu zůstává hypnotické veledílo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co takhle ten klub od něj odkoupit? - Zkoušel jsem, nechce. - A jeho vdova by prodala?" V mládí jsme si na ulici taky hráli na policajty a na zloděje, ale zůstaly nám z toho jen vzpomínky na ono pověstné pif paf. Jimmy, Bill a John však v dospělosti dokázali proplést zločin s FBI a politikou tak dokonale až by se z toho jednomu zvedl žaludek. Jenže žijeme v době, kdy se uvedené propojení stalo standardem a každý významnější šmejd si platí svého kriminalistu, státního zástupce a politika, aby nemusel za mříže pokaždé, když ho někdo obviní z malicherností jakými jsou prodej drog, sázkařské podvody, vydírání nebo vraždy. Mně je tedy u podobných snímků spíše smutno, zábava žádná, sympatická postava nikde (omlouvám se agente Wyshaku) a tak jsem alespoň rád, že život zakončil tuto historku z podsvětí ku spokojenosti občana řádně platícího daně. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Víc než cokoliv jiného je pro mě důležité, že se Johny Depp po letech pitvoření v pitomých filmech pod tunou makeupu a příšerných písniček zase předvedl tak, jak ho od mala miluju.Jako nejlepší herec na světě z jehož postavy Jamese Bulgera neběhal jenom mráz po zádech, ale jako byste měli nůž v žaludku.Neksutečný herecký výkon, bohužel v trošku nešťastně natahovaném ději, který mohl být bez debat akčnější.Cooper není natolik kvalitní režisér, aby si mohl hrát na Coppolu, ale pořád je film natočený s citem pro dobu, ve které se odehrává.Lokace, výprava a kostýmy jsou špička stejně jako herecký ansábl.Od filmu jsem určitě čekal podstatně víc jako od celku, ale od Deppa sem čekal přesně tohle, nejlepší herecký výkon roku 2015 a jestli nebude ani nominovaný na Oscara, už to bude vážně směšný.Docela mě pobavila Juno Temple, její agent musí bejt fakt sympaťák, jelikož sem tuhle holku viděl ve dvou filmech a pokaždý hrála tupou kurvu :) 80%. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Black Mass rozpráva typický mafiánsky príbeh, akých sme už videli dosť, preto z tohto pohľadu nejde o nič mimoriadne. Pochváliť však treba atmosféru vtedajšej doby, ktorú tvorcovia vystihli výborne no a nepochybne výkon J. Deppa, ktorý si pripísal na konto ďalšiu z jeho nezabudnuteľných postáv. Chladné netypické oči, hrubé obočie, plešina... je zmenený na nepoznanie a jeho pohľad hovorí za všetko. Dá sa povedať, že svojou postavou film zachránil, pretože príbehovo to nie je nič moc. 60%. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Velmi emotivní film a potvrzuji zdejší názor, že vyvolal v divákovi sympatie opačné polarity, s čímž se už nedá nic dál dělat. ;-) Třetí "koukatelný" film Deppa, asi ne náhodou, se stejnou tématikou (Kokain, Krycí jméno DB), i když u herce na samé špici žebříčku je to žalostně málo. Holt co člověk, to názor, alespoň v tomto případě o nic závažného nejde. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Hlavnú úlohu mal pôvodne stvárniť Johnny Depp, avšak kvôli honoráru z projektu vycúval. Požadoval 20 miliónov amerických dolárov, no producenti mu boli ochotní zaplatiť len polovicu. Neskôr sa ale predsa vrátil. (Sufferer)
  • O příběhu gangstera Jamese Bulgera nepřímo pojednává i film Skrytá identita (2006) od Martina Scorseseho. Ten se ale jeho příběhem pouze inspiroval a sleduje tak hlavně dvojici protichůdných informátorů, kteří v tomto filmu nemají zase až tak podstatnou roli. (LucasAbelle)
  • Pravý James "Whitey" Bulger prohlásil, že není fanouškem Johnnyho Deppa, a že odmítá film zhlédnout. Depp prohlásil že Bulger několikrát odmítl jeho návštěvu, když se připravoval na svou roli. (DavidUrbanCZ)

Související novinky

Od Trona k požárníkům

Od Trona k požárníkům

01.02.2016

Joseph Kosinski má za sebou dvě sci-fi, Tron: Legacy a Nevědomí, a ještě nedávno plánoval třetí. Další díl Trona byl ale nakonec zrušen, a tak se Kosinski odebral k adaptaci závodní videohry Gran… (více)

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

24.11.2015

Momentálně můžete zajít do kina na gangsterku Black Mass: Špinavá hra od Scotta Coopera. Z filmu se nestal kdovíjaký hit, reakce diváků a kritiků jsou ale opatrně spokojené. Není tedy divu, že si… (více)

Cumberbatch vymyslí žárovku

Cumberbatch vymyslí žárovku

27.09.2015

Benedict Cumberbatch (Sherlock) se již brzy objeví po boku Johnnyho Deppa v gangsterce Black Mass: Špinavá hra a příští rok ho uvidíme jako marveláckého Doctora Strange. Momentálně se ale uchází o… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno