Reklama

Reklama

V jižním Bostonu sedmdesátých let minulého století přemluví agent FBI John Connolly (Edgerton) irského mafiána Jamese „Whitey" Bulgera (Depp) ke spolupráci s FBI a vyřazení společného nepřítele, italské mafie, ze hry. Filmové drama líčí příběh nesourodého spojenectví, které se vymklo kontrole a umožnilo Whiteymu vyhnout se právnímu postihu, upevnit si mocenské postavení a stát se jedním z nejbezohlednějších a nejmocnějších gangsterů v historii Bostonu. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (458)

Lima 

všechny recenze uživatele

Nikoliv skvělé, ale velmi koukatelný průměr. Chápu, že ne každý může být Scorsese, ale tohle vyprávění plyne na vlně nevzrušivosti, kde za celý film utkví pouze tři zajímavé scény, až si člověk říká něco o promarněném potenciálu. A potom ani nepomůže známá pravda, že film je charismatický tak, jako je charismatický jeho hlavní představitel. Je to škoda, protože Depp je fan-ta-sti-cký. Ten jeho pichlavý, zlověstný pohled, stačí, když na vás upře zrak, promluví a strachy lezete po stůl. Skvělá práce, Johnny, škoda jen, že film samotný s tebou zdaleka nedrží krok. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Neviem, kde sa tu presne stala chyba, ale z takéhoto námetu a kvalitných hercov sa podľa mňa dalo vytĺcť podstatne viac. Nebolo to zlé, ale príliš instantné. Spomienka na tento film sa rozpustí veľmi rýchlo v mori oveľa kvalitnejších filmov. Johny hral ako o život, naozaj výborný výkon, ale to na dobrý film nestačí. Chcelo to trošku viac prekopať scenár a vložiť tam viac dynamiky. Nemám nič proti pomalým filmom, ale tomuto to jednoducho akosi nepristalo. Najviac mi ale vadilo, že to v konečnom vyznení znova zostalo plávať len po povrchu celého príbehu a to je veľká škoda. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Byť na Johnnyho mieste, na 10 rokov to zabalím. Tropických ostrovov má dosť, môže sa medzi nimi veselo člnkovať, opaľovať sa, chytať ryby a na pláži stavať hrady. Obávam sa totiž, že aj kebyže hrá Ježiša Krista, nebolo by to ono. Svet si jednoducho potrebuje od Johnnyho Deppa oddýchnuť. V Black Mass sa mu nedá fandiť, ale najbizarnejšie je, že rovnako negatívne, ako mafiáni, gangstri a vrahovia, sú vykreslení aj agenti FBI. Atmosféra je retro (výprava, kostýmy), ale kvôli tomu nadšený nebudem. Raz za čas sa objaví niečo, čo mohlo byť silné, pôsobivé, kruté, drsné či nebodaj strhujúce, ale je to sfilmované rutinne a stereotypne. Občasné likvidácie nepohodlných svedkov sú nakrútené rovnako nezáživne. Depp sa snaží a z pár jeho scén jemne mrazí, nakoľko máme dočinenia s magorom, ktorému stačí povedať jedno nevhodné slovko a rozmliaždi vám lebku. Ale to je asi tak všetko, Depp nepredvádza žiadny koncert. Mnohé postavy sú pre dej zbytočné (Cumberbatch), iné dôležité, ale nezáživne zahrané. Najlepšiu postavu dostal Kevin Bacon. Ktorý na plátne strávi asi štyri minúty. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinová konverzační rekonstrukce skutečných událostí, kde je vše naprosto v pořádku, ale zároveň nás vůbec nic nepřekvapí a výrazněji nevytrhne z letargie monotónního a citově odcizeného vyprávění. S postavami se neztotožníme, pouze jejich předem načrtnuté osudy sledujeme okem nezainteresovaného soudce, stejně jako to dělá záměrně strohá režie. Potěšil bravurní výkon Deppa (takhle se hraje očima), dobře napsané dialogy a hudební podpis Junkie XL, ostatní zůstává výrazně ve stínu klasických děl hollywoodské mafiánské školy... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Gangsterka bez duše. Asi jak kedysi Donnie Brasco, vlastne ešte menej. Black Mass chce byť tak moc temný, že mu to paradoxne uberá na atmosfére. Brasco bol tiež točený bez Scorseovského chlapského citu, ale pohodovo, mafiáni si užívajú života, sem tam nejaký vtip... Black Mass je vážny jak hovno, občasná vraždička, Johnny so zaťatými zubami, a ja vlastne ani poriadne neviem, s čím to celý čas kšeftovali. Kvalitné remeslo, nuda to tiež nie je, ale potenciál na kultovosť tu nemá jediná jedna scénka. 70% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Billy Bulger skončil ako senátor a prijal miesto dekana na Massachusettskej univerzite. Po prevalení faktu, že komunikuje s hľadaným bratom musel rezignovať. (Jadro)
  • Slovo "fuck" zazní ve fimu 254krát. (anuki)
  • Až do zatčení Jamese Bulger byl na seznamu deseti nejhledanějších uprchlíků FBI, a to po dobu 12 let. FBI nabídla za jeho dopadení odměnu 2 miliony amerických dolarů. (Besor)

Související novinky

Od Trona k požárníkům

Od Trona k požárníkům

01.02.2016

Joseph Kosinski má za sebou dvě sci-fi, Tron: Legacy a Nevědomí, a ještě nedávno plánoval třetí. Další díl Trona byl ale nakonec zrušen, a tak se Kosinski odebral k adaptaci závodní videohry Gran… (více)

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

24.11.2015

Momentálně můžete zajít do kina na gangsterku Black Mass: Špinavá hra od Scotta Coopera. Z filmu se nestal kdovíjaký hit, reakce diváků a kritiků jsou ale opatrně spokojené. Není tedy divu, že si… (více)

Cumberbatch vymyslí žárovku

Cumberbatch vymyslí žárovku

27.09.2015

Benedict Cumberbatch (Sherlock) se již brzy objeví po boku Johnnyho Deppa v gangsterce Black Mass: Špinavá hra a příští rok ho uvidíme jako marveláckého Doctora Strange. Momentálně se ale uchází o… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Reklama

Reklama