Reklama

Reklama

V jižním Bostonu sedmdesátých let minulého století přemluví agent FBI John Connolly (Edgerton) irského mafiána Jamese „Whitey" Bulgera (Depp) ke spolupráci s FBI a vyřazení společného nepřítele, italské mafie, ze hry. Filmové drama líčí příběh nesourodého spojenectví, které se vymklo kontrole a umožnilo Whiteymu vyhnout se právnímu postihu, upevnit si mocenské postavení a stát se jedním z nejbezohlednějších a nejmocnějších gangsterů v historii Bostonu. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (458)

lamps 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinová konverzační rekonstrukce skutečných událostí, kde je vše naprosto v pořádku, ale zároveň nás vůbec nic nepřekvapí a výrazněji nevytrhne z letargie monotónního a citově odcizeného vyprávění. S postavami se neztotožníme, pouze jejich předem načrtnuté osudy sledujeme okem nezainteresovaného soudce, stejně jako to dělá záměrně strohá režie. Potěšil bravurní výkon Deppa (takhle se hraje očima), dobře napsané dialogy a hudební podpis Junkie XL, ostatní zůstává výrazně ve stínu klasických děl hollywoodské mafiánské školy... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Největší mafiánský průser za hodně dlouhou dobu. Film absolutně bez drajvu a napětí, bez tolik potřebných dobových vypalovaček pro navození té pravé atmosféry. Nebýt Deppa s tunou make-upu a pár hvězd ve vedlejších rolích, budu si myslet, že se Cooper posunul do ryze béčkových vod. Pryč je syrovost a industriální cover Out of Furnace. Tady mají tvůrci pocit, že pár dobových kostýmů a několik slušných mordů udělá díru do světa, ale nikoliv. Snímek skoro bez hudby a když, tak Junkie XL prostě neví kudy kam a jeho počin pasuje spíše do mysteriózních hororů, než do napumpované gangsterky. Postavy absolutně bez energie, s monstrózní dávkou diváckého odosobnění. Tenhle materiál měl potenciál jak prase, ale musel by ho zpracovat sofistikovanější tvůrce. Trochu to tou kostýmovkou vzdáleně připomíná American Hustle, kde je taky hodně potenciálu a kde nic tu nic, avšak Black Mass chce strašně moc být American Gangster, ale ani z daleka jím není. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po x letech dostal Depp konečně veskrze vážnou a zápornou roli a těžce zabodoval. Naposledy co pamatuju si střihl záporáka snad v Astronautově ženě, ale jeho tehdejší mimozemský slizák byl jen slaboučký odvárek jeho současného gangsterského superslizáka. Maskéři se na něm fakt parádně vyřádili a jeho nezapomenutelná albínská držka s velkými šedomodrými duhovkami a čelní pleší má určitě aspoň z poloviny zásluhu na uvěřitelnosti jeho výkonu. Film je to sice rozvleklý, nepříliš záživný, připomínající svým nudným syžetem obdobné politické gangsterky ze sedmdesátek či osmdesátek (taky se v sedmdesátkách a osmdesátkách odehrává), ale díky zábavnému pohledu na psychopata Deppa a jeho řádění jsem si ho většinou docela užíval. A jestli jsem jak koukám dal středoproudově nudnému a moralizujícímu Deppově Blow trojku, tady nemůžu jinak než za čtyři. Ale ta čtvrtá je jen a pouze za Johnnyho. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nikoliv skvělé, ale velmi koukatelný průměr. Chápu, že ne každý může být Scorsese, ale tohle vyprávění plyne na vlně nevzrušivosti, kde za celý film utkví pouze tři zajímavé scény, až si člověk říká něco o promarněném potenciálu. A potom ani nepomůže známá pravda, že film je charismatický tak, jako je charismatický jeho hlavní představitel. Je to škoda, protože Depp je fan-ta-sti-cký. Ten jeho pichlavý, zlověstný pohled, stačí, když na vás upře zrak, promluví a strachy lezete po stůl. Skvělá práce, Johnny, škoda jen, že film samotný s tebou zdaleka nedrží krok. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Zbožňuji mafiánské filmy, nejsem objektivní. Ačkoliv Depp hraje hlavní roli, přišlo mi, že nedostal příliš prostoru pro své kouzlo, jakoby mi chyběl celou dobu, nicméně z toho mála vytěžil maximum. Temné podsvětí Bostonuu s Irskou příchutí drsné whisky tu je servírováno s obratností, kterou podtrhují hlavní postavy. [Conolly (Edgerton) je ale nejvíc věrná duše, nechápu, proč ho takto režisér zpodobnil.] ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Až do zatčení Jamese Bulger byl na seznamu deseti nejhledanějších uprchlíků FBI, a to po dobu 12 let. FBI nabídla za jeho dopadení odměnu 2 miliony amerických dolarů. (Besor)
  • Hlavnú úlohu mal pôvodne stvárniť Johnny Depp, avšak kvôli honoráru z projektu vycúval. Požadoval 20 miliónov amerických dolárov, no producenti mu boli ochotní zaplatiť len polovicu. Neskôr sa ale predsa vrátil. (Sufferer)
  • Slovo "fuck" zazní ve fimu 254krát. (anuki)

Související novinky

Od Trona k požárníkům

Od Trona k požárníkům

01.02.2016

Joseph Kosinski má za sebou dvě sci-fi, Tron: Legacy a Nevědomí, a ještě nedávno plánoval třetí. Další díl Trona byl ale nakonec zrušen, a tak se Kosinski odebral k adaptaci závodní videohry Gran… (více)

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

24.11.2015

Momentálně můžete zajít do kina na gangsterku Black Mass: Špinavá hra od Scotta Coopera. Z filmu se nestal kdovíjaký hit, reakce diváků a kritiků jsou ale opatrně spokojené. Není tedy divu, že si… (více)

Cumberbatch vymyslí žárovku

Cumberbatch vymyslí žárovku

27.09.2015

Benedict Cumberbatch (Sherlock) se již brzy objeví po boku Johnnyho Deppa v gangsterce Black Mass: Špinavá hra a příští rok ho uvidíme jako marveláckého Doctora Strange. Momentálně se ale uchází o… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Reklama

Reklama