Reklama

Reklama

Hitlerův sen o Miky Mausovi

(TV film)
  • Německo Hitlers Traum von Micky Maus
všechny plakáty
Německo, 1999, 57 min

Režie:

Ulrich Stoll

Kamera:

Klaus Sturm

Obsahy(1)

Řadu let se nacisté marně pokoušeli napodobit filmy Walta Disneyho.  Dr. Goebbels si v roce 1937 poznamenal do deníku: "Daruji Vůdci k Vánocům dvanáct filmů s myšákem Mikym. Bude mít určitě radost." Pokaždé, když Hitler zhlédl nějakou disneyovku, ptal se stále stejně: proč tu neumíme i my? Nacistické sny o kresleném filmu měli splnit lidé z ministerstva propagandy, kteří zmobilizovali každého, kdo v tomto oboru pracoval. Kreslené filmy se měly stát mocnými nástroji propagandistické mašinérie - ale zůstalo jen u přání. Zachovala se jen hrstka filmů, odložených a zapomenutých v archivech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Společně s dokumentem Televize ve službách hákového kříže naprostý top. Zasvěcený komentář, kontext, skvělé ukázky. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

skvělý dokument! Pln opravdu zajímavých informací, které se jen tak dohledat nedají, navíc jsou jeho součástí perfektní ukázky z propagandistických filmů i s komentářem, osvětlujícím použití toho a onoho ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zajímavé zejména kvůli dobovým animovaným skečům. Připadalo mi ale, že toto téma si zaslouží mnohem důkladnější rozpracování. To by možná nabídla původní nezkrácená verze. 80% ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jak jinak by to asi Němcům šlo, než zabavit a napodobit animáky od Američanů? Stejně jim to v celku k ničemu nebylo, protože se bohužel poslední dobou disneyovky propadají (dle mého názoru) na naprosté dno jakkoliv to může vyznít. Díky bohu společně s Goebbelsem zanikly také "velké plány" nejen co se týče motivačních a náborových animací ale také tzv.tajného letounu."Idylka kresleného světa tak naráží na drsnou skutečnost." ()

Reklama

Reklama