Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lehká a prosluněná italská komedie s lehce nepravděpodobnou ústřední zápletkou se zabývá otázkou dospělosti u čtyřicátníků, kteří by podle společenského očekávání měli být na vrcholu svého zletilého života. Giorgio, Lorenzo, Piero, Luisa, Virgilio a Francesca byli před dvaceti lety nerozluční kamarádi, ale po ukončení studií vztahy ochladly. Nyní však musejí na žádost Ministerstva školství složit znovu maturitu, což využijí k tomu, aby se po dlouhé době znovu sešli. Těžší než samo učení se ukáže být sociální interakce mezi dříve blízkými přáteli, kteří za celých dvacet let téměř bez výjimky nedokázali překročit svůj pubertální stín a vyspět. (Febiofest)

(více)

Recenze (3)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Priemerne vtipné, plochý scenár, nezaujímavé postavy, ktoré sa aj v strednom veku naozaj stále správajú ako nedospelí, no krásne slnko. Celkovo mi to prišlo, ako by generácia štyridsiatnikov nemala usporiadaný život. Každý je buď rozvedený, alebo skrýva niečo, podvádza, je sexuálne závislý a podobné nezmysly. To nie je film zo života. To je skôr karikatúra skutočného žitia. ()

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Italskou tvorbu vůbec nesleduju, ale tahle komedie mě pobavila jako už dlouho nic. Aneb představte si, že vám přijde dopis, že maturitní zkouška celého vašeho ročníku nebyla uznána a vy ji musíte za pár týdnů složit znovu. Parta starých kamarádů se po letech setkává a zažívá nové zážitky na podkladě starých vzpomínek s inteligentním (ale i nedospělým) a zároveň svěžím humorem. Teprve teď, po dvaceti letech, začínají dospívat. Jen víc takových příjemných komedií. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Pohodová oddechovka, jež mě velmi mile překvapila. Hlavní zápletka trochu drhne, i když vzhledem k mým, snad do jisté míry oprávněným předsudkům vůči Itálii a Italům, pokud jde o organizační schopnosti a administrativní zdatnost, bych docela i věřil, že se může taková kuriozita stát. V konečném důsledku o samotnou maturitu ani nejde, spíše o mezilidské vztahy a přátelství. Mně tohle téma vždy náramně bavilo, takže rozhodně po čase zase kvalitní komedie z Apeninského poloostrova. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama