Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Jim Wilson (Robert Ryan) si ve službě nepočíná zrovna jemně a zločincům oplácí stejnou mincí. Když během vyšetřování vraždy policisty zraní informátora, je nadřízeným poslán na venkov zchladit se v okrese na severu, ne nadarmo přezdívaném Sibiř. Jeho úkolem je pomoci místnímu šerifovi ve vyšetřování vraždy dítěte. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Noirek z větší části se odehrávající v tak trochu brontëovském prostředí. Po úvodní městské pasáži zasněžený Westham zpomalí tempo, rozehrává se hra pro čtyři postavy, z nichž sympatie má získat jen jedna. V rámci žánru trochu nečekaný konec, šitý zřejmě pro americké divačky, není překvapením pro ty, kteří si před filmem pustí trailer, opěvující snímek jako neobvyklou love story. Robert Ryan v nejlepší formě. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Zasněžené noirové drama o policajtovi, který je kvůli brutálnímu chování ke zločincům poslán na výpomoc šerifovi do jednoho zapadákova. Tam se pustí do pronásledování maniaka, který zavraždil mladou dívku. Zezačátku mě příběh moc nezaujal. Vypadalo to prostě jako další noirové policejní drama z prostředí velkoměsta. Nicméně v momentě, kdy se Robert Ryan ocitá na venkově, nabírá film na spádu i na atmosféře, která je dána hlavně skvělou hudbou. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Začátek je velmi slibný – temné ulice velkoměsta, osamělý vyhořelý detektiv na scestí (charismatický Ryan), práce plná drsných "gangster with badge" policejních metod leze na mozek i psyché... Pak přijde rázná změna prostředí; zasněžená horská krajina, hon na delikventa a terapie se slepou nebožačkou. Tedy temný psychologický noir vyústí v melodrama plné patosu a melancholie. Což se mi moc nelíbilo. ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Stejně jako uživateli Javert i mne "městská" část neskutečně bavila postavou nekompromisního poldy R. Ryana, pěknými noirovými zákoutími a celkově hutnou atmosférou asfaltové džungle. Nicméně po přechodu na "venkov" se kromě pár zajímavých scén (např. automobilová honička vánící) děj velice zpomalí a polda Ryan začne po interakcích se slepou Idou Lupino měknout. Což byl jistě tvůrčí záměr, ale po namlsání z první třetiny to působilo jako ledová sprcha. Co se týče právě Idy Lupino, již v High Sierra mě neoslnila a tady tomu nebylo bohužel jinak. Více než herečka mě později upoutala daleko více na režisérské stoličce. NoirFilmFestival 2021. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Dobře udělané, ale s vyloženě nezáživným dějem. Půlka filmu se odehrává ve městě a je epizodická, slouží jen k seznámení se s Wilsonem (Robert Ryan). Druhá polovina se odehrává na zasněženém venkově a jde v podstatě jen o sledování stop trochu politováníhodného kluka, který zřejmě nevědomě zavraždil děvče. Do toho je nepříliš dobře namixovaná romantická linie se slepou dívkou - sestrou onoho kluka. Film uběhne a člověk má pocit, že to vlastně moc o ničem nebylo... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • V mnohých scénach bola použitá ručná kamera, ktorá týmto sekvenciám dodala pocit „živej akcie“. V hraných filmoch tej doby to bolo mimoriadne zriedkavé. (westerns)
  • Postava Roberta Ryana má byť vo filme bývalou futbalovou hviezdou. V skutočnom živote bol Ryan šampiónom v boxe na Dartmouth College. (westerns)

Reklama

Reklama