Reklama

Reklama

Atomové bomby - Život v zóně nula

  • USA Let´s Face It
všechny plakáty

Obsahy(1)

Tři pozoruhodně otevřené filmy vlády USA dokumentující maximální dopady nukleárních testů, které kdy byly provedeny na civilním obyvatelstvu v utajované zóně "Ground Zero" Filmy nelíčí neuvěřitelnou naivitu a bagatelizování této vážné problematiky a zachycující muže a ženy, auta, domovy a budovy nacházející se poblíž epicentra, jež jsou poté rozmetány výbuchem ATOMOVÝCH BOMB. (MIDO FILM)

(více)

Recenze (5)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Propagandistický a civilně informativní dokument vlády USA s unikátními záběry z dob studené války (převážně 1950´s - 1970´s) zachycující přípravy a testy atomových bomb, testy materiálů a dopad jaderného záření na civilní obyvatelstvo a jejich každodenní potřeby jako jsou potraviny, automobily atd: . ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Mimochodem jde o soubor několika dobových (cca 1955 - 1965) krátkých filmů propagujících především civilní obranu....Filmy samotné jsou docela nudné, ale jako svědectví doby Studené války je to zajímavé. Především to vládní burcování lidí, aby si doma na vlastní náklady budovali protiatomové kryty (chtějí-li přežít) a nakupovali do nich zásoby, je vlastně docela dobrý způsob podpory ekonomiky. ()

RedHot 

všechny recenze uživatele

Už jen popisek je lživý, ale čert to vem, vyhodil jsem za to desetikorunu. Jestli nepočítáte figuríny, tak bomby tu nerozmetají nikoho, jen vzorky stavebních materiálů a pár domů. Všechny filmy odsud najdete na youtube a byla to nuda snad i ve zlatých šedesátých, kdy to fakt málem začalo padat. --- Mír. ()

Reklama

Reklama