Reklama

Reklama

13. komnata - Série 6 (2010) (série)


13. komnata Elišky Kaplicky (S06E03)

(epizoda)

Obsahy(1)

Mladou producentku, ženu slavného architekta, potkal během jediného dne nejkrásnější i nejtragičtější okamžik jejího života.  Příběh Elišky Kaplicky je osudem mladé ženy, která zažila jednu z nejdramatičtějších osobních tragédií, jaké si umíme představit. Během několika hodin prožila události, které v životě většiny ostatních od sebe dělí desítky let: narodilo se jí dítě a zemřel jí životní partner. Místo radosti z narození zdravého dítěte, na které se s milovaným manželem tolik těšila, se musela vyrovnávat s jeho smrtí. Jak se znovu postavila na nohy? Jak se vyrovnávala s nečekaně těžkým osudem? Jak se s hlubokou tragédií navíc žije před zraky veřejnosti, čekající na každé její vyjádření?
Eliška Kaplicky dosud nikdy nepodala celý popis tehdejších událostí a jak sama přiznává, o její osud se neustále zajímají média. Právě v 13. komnatě poprvé vypráví příběh celý, tak, aby se jí na něj už nikdy nikdo nemusel ptát.
Režisérem dokumentu je Jakub Wagner, její dlouholetý přítel a dobrý známý Jana Kaplického. Jako režisér filmu Profil, který je dosud nejzásadnějším filmem natočeným o Janu Kaplickém, byl při tom, když se oni dva seznámili, když začínala jejich láska, když poprvé oznámili svůj vztah.
Ve filmu vedle Elišky vystupuje její otčím, filmový producent Jaroslav Bouček, maminka Kateřina Boučková, sestra Ester Miluničová, fotografka Alžběta Jungrová, Eliščina psycholožka a před kamerou se objeví i malá Johanka Kaplická.
13. komnata Elišky Kaplicky je ojedinělá, moderní a pro všechny v pozitivním duchu přínosná. Především jde o mladou ženu, která i vůči tragickému okamžiku který prožila, zůstala silná a v oblasti kulturního dění aktivně činná s velkým nasazením mnohem větším, než jak to mu bývá u jiných žen, které ztratí „slavné muže“.
Události, které se odehrávaly, sledujeme výhradně z jejího pohledu, který nám napomohou pochopit i její blízcí, kteří ve filmu budou účinkovat. Jak Eliška několikrát podotkla: „Bez nich bych to nezvládla.“
Průvodkyní příběhem Elišky je novinářka Jana Ciglerová, která o jejím příběhu již několikrát psala a má k ní osobní vztah. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

triatlet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Eliška Kaplicky se vyjadřuje kultivovaně, na doprovodné obrázky se hezky dívá, ale výpovědní hodnota pořadu je malá. V lednu 2009 se o posledním dni Jana Kaplického psalo v novinách dost. 13. komnata se stává pořadem, který uměle pokračuje a v roce 2010 překvapí zajímavou výpovědí zřídkakdy. ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to otázka... máme litovat ženu, která si pořídí dítě s důchodcem a to si tatínka neužije....? Eliška Kaplicka to věděla, věděla, že její manžel je starý a mohl by dělat v klidu dědečka 18tiletým holkám. Přesto si s ním dítě pořídila. Hlavně... co si budeme povídat. Nebýt manželova blobu, o žádné Elišce Kaplicke bychom neslyšeli. ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama