Reklama

Reklama

Nebeský oceán

(festivalový název)
  • Čína Hai yang tian tang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavná postava (Jet Li) je osamelý otec, ktorý časom zistí, že má nevyliečiteľnú formu rakoviny. Jeho syn navyše trpí ťažkým autizmom, takže teraz umierajúci otec musí stihnúť zorganizovať mu život do tej doby, než pôjde tam, odkiaľ nie je návrat. (Slunkoo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nie každý má silu byť rodičom takto postihnutého dieťaťa. Pán Wang tomu svojmu obetoval veľkú časť života, a bol mu otcom najlepším, akým mohol byť. Dokonca aj v jeho nezávideniahodnej situácii dokázal byť zodpovedným a snažil sa pripraviť ho na život bez neho, najlepšie ako vedel. V tom svojom nešťastí mal ale trošku šťastie, pretože Dafu bol celkom komunikatívny autista a pán Wang mal okolo seba samých dobrých ľudí, ktorí ocenili jeho obetavosť už len tým, že Dafua nenechali samého. Veľmi pekný film s citlivou muzikou. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ sa vyskytuje kritika na tento film a filmy podobné, súhlasím do tej miery, že Rain man to nie je. A čo ?!!! Napriek tomu ľudí takáto téma zaujme a pozerajú to. Každý vie, čo to autizmus je. Súcití s takým človekom, obdivuje opatrovateľovu trpezlivosť, nesmiernu lásku rodičov autistických detí, niekedy s pocitom hanby sa v podvedomí utešuje, že nie je sám takto postihnutý, alebo niekto z jeho blízkych. Mňa osobne film zaujal, aj herecký prejav Jet Lia, dokonca si myslím, že mu táto nezvyčajná rola viac sedela, je to skrátka herec nie len "bojovnícky hromotlk" . Dojímavou scénou pre mňa bolo, keď otec zistil, prečo si Dafu stále dával plyšového maca na televízor. Postaviac sa za priečku - odrazu sa ocitol akoby v dvoch svetoch v tom normálnom - otcovom a v tom svojom. Stačilo len nakloniť hlavu dopredu alebo dozadu. Milovníkom drám odporúčam. ()

Reklama

dawe04 

všechny recenze uživatele

I slepému a hluchému je jasné, že je to tak trochu citová vydíračka (jak napsal Bluntman, vyhlídka smrti a autismus jdou přebít těžko), ale mě to naprosto okouzlilo. Strašně mě potěšilo Jetovo komorní herectví, rád bych ho v podobných rolí vídal častěji. To co ale předvedl Wen Zhang v roli Dafua, neuvěřitelný výkon (ocení zejména lidé obeznámeni průběhem autismu). Jednoduché, ale maximálně účinné. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ocean Heaven na mě velmi silně zapůsobil a cítila jsem velkou empatii k oběma, protože i já znám jednu malou holčinu, která tímto syndromem trpí a věřte, že tolik lásky, pozornosti a trpělivosti jejích rodičů si nesmírně vážím. Potkávám jí většinou společně s maminkou, která ji vyučuje sama, občas se zastavíme a povídáme si a já přitom sleduji její dcerku, která svírá vždy v ruce malého plyšového krokodýlka, který se stal nezbytnou součástí jejího života. Trvalo několik měsíců, než se mně podařilo navázat kontakt pár slovy, ale stále s jejíma očima, které byly upřeny někam do dáli. A až po dalším půlroce jsem byla nadšená, když se mi letmo podívala do očí a já měla s její mamkou chuť brečet radostí. Tady jsem viděla tu úžasnou a možná pro někoho těžko pochopitelnou sounáležitost a maximální obětavost táty vzhledem k synovi a současně obrovské dilema, protože musel řešit situaci, kdy věděl, že syn bude muset jednou zůstat sám. Velmi citlivě a uvěřitelně zpracované téma, které je bolestné, ale naděje přece umírá poslední. Po všech stránkách velmi dojemný příběh. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Jet Li ve své netypické roli, a to nemocného, umírajícího otce a Wen Zhang, jako jeho autistických syn, ti byli oba výborní. Uvěřitelný Jet, pracující v mořském světě, a syn, kterého bere s sebou. Jaký je život otce autisty? Náročný. Jaký je život autistického syna, který má otce s rakovinou? Jiný. Žije okamžikem. Díky bohu za inteligentní, milující lidí v jejich okolí. Jsme tak smrtelní. Film mě dost rozebral, tudíž si ho raději pusťte a uvidíte sami. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Wen Zhang řekl, že se do své postavy natolik vžil, že ještě přibližně 2 měsíce po skončení natáčení nechtěl příliš komunikovat. (Vojife)
  • Režisérka Xue Xiaolu je původně učitelkou Pekingské filmové akademie. 14 let byla dobrovolnicí v nadaci pro autistické děti a příběh filmu tak volně vychází z její vlastní zkušenosti. (dawe04)
  • Rozpočet filmu se pohyboval kolem 1 milionu amerických dolarů. Jet Li si za roli nevzal žádný honorář. (dawe04)

Související novinky

Seminář čínských filmů 2012

Seminář čínských filmů 2012

03.03.2012

Kino Svět, Hodonín od 9. do 11. března 2012. Přehlídka, navazující na tradici seminářů asijské filmové tvorby, pořádaných v uplynulých letech ve Veselí nad Moravou v kině Morava se od letošního roku… (více)

Reklama

Reklama