Reklama

Reklama

Falling Skies

(seriál)
  • USA Falling Skies
Trailer 8
USA / Kanada, (2011–2015), 36 h 49 min (Minutáž: 39–43 min)

Tvůrci:

Robert Rodat

Hrají:

Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Maxim Knight, Sarah Carter, Will Patton, Connor Jessup, Colin Cunningham, Mpho Koaho, Seychelle Gabriel, Doug Jones (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(52)

Tento zbrusu nový sci fi seriál vypráví o tom, jak na naší Zemi přistála agresivní mimozemská rasa, která se lidstvo snaží zcela vyhladit. Bývalý učitel, jehož hraje televizní hvězda Noah Wyle spojí zdecimované zbytky obyvatel a rozhodne se invazi vzepřít. Seriál pro kabelovou společnost TNT produkuje režisérská legenda Steven Spielberg. (Bart16)

(více)

Videa (109)

Trailer 8

Recenze (264)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý sci-fi seriál o invazi mimozemšťanů na Zemi. Produkuje ho Steven Spielberg. Na Zemi se objevují převážně čtyři jednotky. Mechové, Sktiteři, Sršni a Vládcové. Pak ještě vysocí hubení šéfové. Skoro celá Země je zničena, ale lidé se nevzdávají. Bostonští přeživší se s nimi vydávají do boje. Ve vedení mají Toma Masona, učitele dějepisu. Jeho znalosti historie se jim občas hodí při vymýšlení taktik. Mimozemšťani dětem dávají na páteř okovy, pomocí kterých je mohou ovládat a používají je jako pracovní sílu. Tom takhle přijde o jednoho syna. Ten se k němu později vrátí, ale už není jako předtím. Postupně se vydávají dál na západ a nabírají nové lidi. Cestou se musí vypořádávat s mimozemšťany. Na konci 1. série Toma unesou. Ve 2. sérii zjistí, že to není tak jednoduché. Dozvíme se, že Skitteři jsou taky podrobeni a nuceni pracovat pro mimozemšťany. Proto se spojí s jejich rebelským hnutím. 3. série přinesla volmské mimozemšťany, kteří se spojili s lidmi proti Espheni. Úrověn seriálu se touto sérií opět o něco zvedla. Končí to celkem otevřeně. 4. série už je taková kolísavá. Hybridní dcera Toma Anne jim nakonec pomůže v boji proti Espheni. I když se jim jejich plán podaří dokončit, neobejde se to bez obětí. 5. a poslední série děj definitivně uzavírá. I když teda lidi svůj boj podle očekávání vyhráli, přece jen jsem asi čekal něco jiného. Finále bylo docela zvláštní... "Jaké je to mít vlasy jako holka? Budeš muset zapracovat na svých urážkách, mladej." :D ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuty 3 řady / 30 epizod . Svět, jak ho známe, skončil - na zemi přistanou mimozemské kosmické lodě, které se s nikým a ničím nepárají. Milióny mrtvých lidí, a jen hrstka přeživších formuje odpor. Bývalý učitel historie Tom Mason (Noah Wyle) společně s kapitánem Weaverem (Will Patton) se stanou vůdci Druhé masachutské, a společně postupují vstříc budoucnosti. Agresivní Skitteři, jejich vůdci Espheni a nakonec i přátelští Volmové - jak zapadají lidé do tohoto po staletí trvajícího mimozemského konfliktu ... Z první řady jsem byl trochu rozpačitý, vadilo mi, že do seriálu nebyl žádný úvod, a hned v první epizodě byl divák hozen do hluboké vody, aniž by tušil co, jak a proč. Postupem času jsem ale přicházel celému seriálu, a hlavně jednotlivým postavám na chuť, a třetí epizodu jsem si už fakt užíval. Jasně, že by se našly slabší díly, ale celkově mi vše přišlo parádně do sebe zapadající. Z hereckého obsazení nemohu nezmínit Noaha Wyle, Willa Pattona, ale dost se mi líbil i Colin Cunningham jako neskrotný Pope, či Connor Jessup jako Ben. Nyní, po konci třetí série, si ale nejsem jist, jestli se na čtvrtou sérii těším nebo ne - a mám obavy, aby se to celé nezvrhlo k něčemu, co bych ani vidět nechtěl. No nic, nechme se překvapit - zatím dávám plný počet, protože jsem si seriál fakt užil... ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem od tohoto seriálu dost. Od efektivního plakátu, přes zápletku po fakt, že se produkce ujal i samotný Steven Spielberg, jsem si nemohl myslet něco jiného. Je teda pravda, že hodnocení tady mě dost rozhodilo sandál, ale já tady na hodnocení nehledím a na seriál byl stejně dost zvědavej. O to větší šok mě čekal ve chvíli, kdy mě seriál hned prvním dílem vhodil do akce, která je takovou akcí neakcí a ukázal mi tamní svět, který je takovým světem nesvětem. Seriál jako takový nemá vůbec žádný základ. Po několika dílech mě postavy vůbec nezaujali, jednotlivé příběhy absolutně nezajímali a samotný svět strašně nudil. Kam se tohle hrabe na Jericho nebo Walking Dead, ze kterých si taky určitě něco vzal, ale jako celek mě ten seriál prostě strašně nudil. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Ako celok Falling Skies pôsobí ucelenejšie ako Walking Dead, taktiež je tu mix akcie, vzťahov a emócií. Príšerky vyzerajú fajn, ale pôsobia počítačovo ako napr. príšerky z Battlestar Galactica a efekty sú na lepšej úrovni ako väčšina TV seriálov, ktoré momentálne bežia. Samozrejme Falling Skies má čo dobiehať, aby sa stal kvalitným seriálom, ale pilot dokázal, že tvorcovia začali správnou cestou. Postavy sú väčšinou sympatické, aj keď sa stále nemôžem zbaviť dojmu, že Noah Wyle mi ostane vždy v pamäti ako John Carter (ER). Celkovo Falling Skies je celkom slušný seriál, uvidíme akou cestou sa rozvinie ďalších 9 častí z 1.série. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série Seriály s tématikou postapo mě docela baví. Na první pohled to je o něco slabší než Jericho a hlavním problémem je pro mě vykreslení mimozemšťanů. Ty moc nemusím, ale je mi jasné, že nějaký nepřítel být musí. Při prvním pohledu na ty lodě se mi vybavil District 9, což v mém případě není nic pozitivního. Postupem času jsem si hlavní postavy docela oblíbil a určitě se chystám podívat i na druhou sérii. Samozřejmě by to mohlo být i lepší, ale těch lehce nadprůměrných 70 % si to zaslouží. *** 2. série Tak a druhou sérii mám za sebou. Aliance už se netvoří s lidmi, ale dokonce i s mimozemšťany a to rodinné drama už je více než ohrané a začíná se mi pěkně zajídat. Ještě že je tam Popeova skupinka, která situaci vyvažuje a vykresluje to, jak by to asi vypadalo ve skutečnosti. Putování do Charlestonu bylo zdlouhavé, ale jak se dalo čekat Charleston nakonec vůbec není takovej, jak si ho hrdinové představovali a konec rozhodně není happyend, což přidává plusové body. Na konci samozřejmě přichází další cliffhanger. Druhá sérii udržela nastavenou laťku, někde byla možná i lepší, ale celkově se drží na stejné úrovni. *** 3. série Na začátku třetí řady opět přichází časový skok a chvilku trvá než se rozkoukáte, abyste zjistili co se událo během vaší nepřítomnosti. Tentokrát se kromě války s mimozemšťany zabýváme hlavně narozením "dcery" Toma Masona. Ta samozřejmě není tak úplně člověk, což přináší zajímavé otázky. Ve finále přijde pár zvratů a velké nalákání na další sérii. Pokud jste s Falling Skies vydrželi doteď jako já, tak je neopustíte, protože vás bude zajímat co dál. I když se může zdát, že kvalita je o něco slabší. *** 4. série Čtvrtá série se hned v úvodu opět dočká výrazného časového skoku. Skupina hlavních hrdinů je rozmetána na několik frakcí, aby se zhruba v polovině série všichni shledali a znovu vymysleli plán jak porazit nepřítele. V této sérii sehraje největší role (už dospělá) dcera Toma a Anne, Lexi. Jinak série není žádný zázrak a v podstatě pořád pokračuje v tom, co už známe a nepřináší nic nového. Zdá se, že seriálu polehku dochází dech a rozhodnutí pro závěrečnou sérii vypadá jako ideální řešení. *** 5. série V závěrečné páté řadě dokonává Tom Mason obrovskou proměnu. Začal jako chlápek, který by obětoval vlastní život pro záchranu ostatních, ale válka z něj udělala někoho jiného. Stále je pro něho nejdůležitější rodina, ale stává se mnohem chladnějším a necitlivějším hrdinou než jak ho známe. A největší problém s tím měl Pope. Upřímně jsem doufal, že jejich střet přinese ještě horší důsledky. Trochu mě zklamalo i to happyendovské finále. Samozřejmě, že jsem čekal vítězství lidí, ale rozhodně jsem si myslel, že přijde hodně obětí. To, že všichni přežijí (ba dokonce jsou i oživováni) mi zážitek trochu pokazilo. Přesto nebudu na Falling Skies vzpomínat ve zlém. ()

Galerie (1 519)

Zajímavosti (10)

  • Tom Mason (Noah Wyle) používá jako hlavní zbraň výhradně útočné pušky Kalašnikov, a to různé modely. Od původního AK-47, přes AKM, AKMS, polskou licenční kopii Zastava M70 až po moderní AK-74M2 (v 5. sérii). (Lord_Denvil)
  • V poslední epizodě první série je ve scéně na nákladním vozidle zmíněna jedna z postav filmu Mzda strachu (1952). Podobnost s filmem lze současně najít i ve právě odehrávající se scéně převozu nitroglycerinu. (Amroth666)

Reklama

Reklama