Reklama

Reklama

Falling Skies

(seriál)
  • USA Falling Skies
Trailer 11
USA / Kanada, (2011–2015), 36 h 49 min (Minutáž: 39–43 min)

Tvůrci:

Robert Rodat

Hrají:

Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Maxim Knight, Sarah Carter, Will Patton, Connor Jessup, Colin Cunningham, Mpho Koaho, Seychelle Gabriel, Doug Jones (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(52)

Tento zbrusu nový sci fi seriál vypráví o tom, jak na naší Zemi přistála agresivní mimozemská rasa, která se lidstvo snaží zcela vyhladit. Bývalý učitel, jehož hraje televizní hvězda Noah Wyle spojí zdecimované zbytky obyvatel a rozhodne se invazi vzepřít. Seriál pro kabelovou společnost TNT produkuje režisérská legenda Steven Spielberg. (Bart16)

(více)

Videa (109)

Trailer 11

Recenze (264)

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: DreamWorks Television // Po pozretí celej prvej série som trošičku sklamaný, nie z deja a scenára, ale z vizuálnych efektov. Netvrdím, že je to úplne zlé, no tvorcovia si mohli dať trošku viac záležať. S čím som dopohody spokojný sú herci, ktorí na mňa pôsobia veľmi sympaticky čo je základ dobrého seriálu. Uvidíme čo ponúkne druhá séria..... ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Mix Války světů, Districtu 9 a pravděpodobně předstupeň k (naštěstí zrušené věci) Terra Nova, resp. aktuálnímu Revolution - naštěstí, snad možná i díky Spielbergově "dozoru" je to překvapivě životaschopné a přestože nejde o žádný majstrštyk na seriálové scéně, koukat se na to dá (i s ohledem na střízlivou stopáž jednotlivých epizod a vstřícné množství pouhých deseti dílů na jednu řadu). Rodinné a vztahové problémy prolétající se s rovinou akce mne tu krkají o poznání méně, než u výše zmíněných dvou seriálových odvozenin a formálně mě baví ta jistá příbuznost s podobou Stevenovy Války světů. Takže sice třetí řadu (léto 2013) nevyhlížím nijak nedočkavě, ale rád si trochu té postapokalyptické soap opery opět dopřeju. ()

Reklama

lioncel 

všechny recenze uživatele

První sezona z mé strany spokojenost .. hodně výživný námět s eliminací nadměrného počtu obyvatel planety Země, vizuálně přijatelné sympatické mladé hrdinky, občas v akci nebezpečný Robocop, kterého ovládá vzdálený příbuzný Dr. Johna Zoidberga - zde však není kreslený, ale kaučukový = Skytter ... beru při svém hodnocení samozřejmě především v úvahu věkovou skupinu, pro kterou je seriál primárně určen - já bych samozřejmě osobně přivítal, kdyby se alespoň mírně přitvrdilo, místy třeba i něco poodhalilo .. ale chápu, že tohle je mládeži přístupný a není to určeno k vysílání po 22. hod, takže tu žádný drsný ´maso´ ani nečekám (škoda) .. přesto dobrý .. krásně ostrý čistý obraz, dobrý zvuk .... Druhá sezona je místy už přeci jen trochu slabší .. scénář i následné natáčení u 2. i 3. sezony dosti zásadně ovlivnilo skutečné těhotenství, porod a následná péče o novorozence herečky Moon Bloodgood ... ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Slabší 4*. Není to sice špatné, ale chybí tomu nějaké to tempo a více emzáků. Samotná akce (občasná) není špatná a triková stránka je také ucházející. Zřejmě nejzajímavější příběhová linka se znovuzískaným děckem, které nosilo postroj, je nehorázně zazděná v desáté epizodě. Dalo se z ní vymáčknout daleko víc. A proč tam sakra nění vidět jak mimozemšťani masakrují důležité skupinky lidí? (např desátá epizoda při rozdělení na čtyři útočné skupiny!! žádný masakr, přitom by to epizodě dodalo tolik potřebný náboj) Pokud se další řada trošku nevytáhne, zřejmě to shodím na 3* Update:Druhá řada o něco lepší než první. Epizody měly lepší spád a celkově byly zajímavější, ale poslední epizoda vcelku zklamala. A něco mi říká, že ještě pár řad a z post-apo seriálu se stanou Hvězdné války :D Update2: Tak třetí řada o nic horší než druhá ale zároveň o nic lepší. Děj zajímavý, akce opět fajn, ale měli by vyměnit scénársty, páč jim tam občas ujíždí do očí bijící nelogičnosti a stejně nelogociky se občas chovají i postavy. Update3: Ne, ne a ne. Snižuji na 3*. První polovina čtvrté řady o ničem a nudná s minimem zamíjavých, ale nedotažených nápadů (přeškolovací zařízení, ghetta,...) a druhá půlka asi taková jako předchozí řada + další tuna dementního chování postav, přičemž z těch dementních postav zabijou jen jednu a těch normálnějších postav zabijou spoustu, včetně jediné, která tam měla jakýsi svůj charakter a člověk jí fandil. A ani ten navnazující závěr to nezachránil. Update4: Strašně moc bych chtěl zvýšit zpátky na 4*, ale ono to prostě nejde kvůli debilním scénaristům, který jsou schopný všechny dobrý dějový linky totálně zabít kravinama, klišoidníma věcma a milionem nepravděpodobných děj posouvajících náhod . ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuty 3 řady / 30 epizod . Svět, jak ho známe, skončil - na zemi přistanou mimozemské kosmické lodě, které se s nikým a ničím nepárají. Milióny mrtvých lidí, a jen hrstka přeživších formuje odpor. Bývalý učitel historie Tom Mason (Noah Wyle) společně s kapitánem Weaverem (Will Patton) se stanou vůdci Druhé masachutské, a společně postupují vstříc budoucnosti. Agresivní Skitteři, jejich vůdci Espheni a nakonec i přátelští Volmové - jak zapadají lidé do tohoto po staletí trvajícího mimozemského konfliktu ... Z první řady jsem byl trochu rozpačitý, vadilo mi, že do seriálu nebyl žádný úvod, a hned v první epizodě byl divák hozen do hluboké vody, aniž by tušil co, jak a proč. Postupem času jsem ale přicházel celému seriálu, a hlavně jednotlivým postavám na chuť, a třetí epizodu jsem si už fakt užíval. Jasně, že by se našly slabší díly, ale celkově mi vše přišlo parádně do sebe zapadající. Z hereckého obsazení nemohu nezmínit Noaha Wyle, Willa Pattona, ale dost se mi líbil i Colin Cunningham jako neskrotný Pope, či Connor Jessup jako Ben. Nyní, po konci třetí série, si ale nejsem jist, jestli se na čtvrtou sérii těším nebo ne - a mám obavy, aby se to celé nezvrhlo k něčemu, co bych ani vidět nechtěl. No nic, nechme se překvapit - zatím dávám plný počet, protože jsem si seriál fakt užil... ()

Galerie (1 519)

Zajímavosti (10)

  • Původně byl seriál plánován jako minisérie, díky vysoké sledovanosti ale natáčení pokračovalo. (Amroth666)
  • Herečka Moon Bloodgood v seriálu ztvárnila doktorku Anne Glass, která ve druhé sezoně otěhotní s Tomem Masonem (Noah Wyle) a porodí mu holčičku. Moon byla těhotná během natáčení i ve skutečnosti, 15. prosince 2012 se ji narodila dcera Pepper. (lioncel)
  • Pilotní díl měl nejvyšší sledovanost mezi všemi kabelovými stanicemi pro rok 2011. Jeho premiéru si nenechalo ujít 5,9 miliónů diváků. (Amroth666)

Reklama

Reklama