Reklama

Reklama

Falling Skies

(seriál)
  • USA Falling Skies
Trailer 7
USA / Kanada, (2011–2015), 36 h 49 min (Minutáž: 39–43 min)

Tvůrci:

Robert Rodat

Hrají:

Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Maxim Knight, Sarah Carter, Will Patton, Connor Jessup, Colin Cunningham, Mpho Koaho, Seychelle Gabriel, Doug Jones (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(52)

Tento zbrusu nový sci fi seriál vypráví o tom, jak na naší Zemi přistála agresivní mimozemská rasa, která se lidstvo snaží zcela vyhladit. Bývalý učitel, jehož hraje televizní hvězda Noah Wyle spojí zdecimované zbytky obyvatel a rozhodne se invazi vzepřít. Seriál pro kabelovou společnost TNT produkuje režisérská legenda Steven Spielberg. (Bart16)

(více)

Videa (109)

Trailer 7

Recenze (264)

SniperG1 

všechny recenze uživatele

Tak za jedno velký lejno stojí herci, animace, akce, mimozemská civilizace, střihy a naprosto debilní scénář!! Hlavní hrdinové jak by smet - Učitel dějepisu, vietcong, všemohoucí pediatrička, dědeček inženýrek, nábožná panna kapitán alá chuck norris a parta malých spratků! Dokázal jsem dokoukat první sérii, dál už mě ani nehne...20% za potenciál ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

---SEZÓNA 1--- Zajímavá premisa, ale nepodařilo se ji adekvátně využít. Zobrazovanému světu jsem prostě nevěřil, neustále se mluví o zoufalé situaci vyhlazovaného lidstva, zatímco si tři stovky vojáků i civilistů v pohodě vegetují v opuštěném školním areálu pár kilometrů od mimozemšťany ovládaného Bostonu. Občas se vydají na výpravu pro jídlo či zbraně, jinak si děti hrají, teenageři po sobě pokukují a dospělí utužují rodinného ducha, pospolitost a hodnoty. Poměr činí tak 10 minut akce na půl hodiny vztahových a motivačních mouder, trablů a traumat. ---SEZÓNA 2--- Svižný úvod, na místě přešlapující prostředek a poměrně slušné závěrečné díly, celkově však žádný posun. Časté logické lapsy bijí do očí a nutí k úsměvu (ukrývající se pronásledovaná jednotka okamžitě nahazuje generátor a rozsvěcí celou budovu (v noci ve zpustošeném městě - hlavně, že si po dlouhé době užijí trochu komfortu :-))). ---SEZÓNA 3--- Pořád stejné, jen celkově trochu horší a ještě méně akční. ---SEZÓNA 4--- Rozdělení na čtyři separátní, tajemstvím zahalené a postupně spojované linky v mých očích pomohlo, ovšem znovu jsem se podivoval nad neskutečně složitými a neefektivními plány dobyvatelů (gestapácký převýchovný tábor pro zajaté děti). A protože je konflikt protentokrát osobnější, zdá se být ještě mnohem lokálnější (i když se v raketě vydáme až k Měsíci). ---SEZÓNA 5--- Samozřejmě se na rozhodující bitvu dostane až v poslední epizodě, protože před ní přece musí 2. Mass rozlousknout teen-trojúhelník, vypořádat se s pomstychtivým šílencem nebo podstoupit zinscenovaný vojenský soud. Vítězný konec tak nastane hodně, hodně rychle (pomocí ultimativní zbraně vyčistivší planetu za pár sekund) a zdaleka neuspokojí. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"RETREAT. REGROUP. RETURN. REVENGE." ------------ Tak obrovské seriálové sklamanie som naposledy zažil snáď pri štvrtej sérii Úteku z väzenia. Posledná séria je neskutočné fiasko a urážka divákov, fanúšikov a aj samotného seriálu. Ale tak čo sa dá čakať, keď si niekto povedal, že by bol dobrý nápad otvoriť úplne nové príbehové linky dve epizódy pred koncom. Najvtipnejšie je, že o ukončení 5. sériou sa vedelo ešte niekedy pred tou štvrtou, takže mozog mi to už vôbec neberie. O to viac ma to mrzí, keďže prvé tri série som si neskutočne vychutnával a mal som dokonca aj pocit, že Falling Skies bude mojim obľúbeným seriálom. Noah Wyle je vynikajúci herec, o tom žiadna, veď Spielberg s ním chcel spolupracovať už od čias vojaka Ryana, a práve Noah bude tým prvým, čo si vybavím, keď si na Padajúce nebo niekedy spomeniem, čo by som si nerád, keďže ma ten premrhaný potenciál úplne bolí. A ešte by som rád dodal, že zo seriálu mám pocit, akoby sa jednalo o extra zlacnenú verziu The 100, ku ktorej si dostal mimozemšťanov a vesmírne lode v balení grátis. No nič, to je všetko čo som chcel povedať a teraz šup na Jericho. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Marně jsem přemýšlel nad tím co tomu chybí. Je tam vyvážená akce, která je poměrně dobře nasnímaná. Jakási psychologie postav funguje na výbornou, alieni působí tak, aby děsili, působili inteligentně, nelítostně. Obsazení je bezchybné a herecké výkony jakbysmet. Málem bych zapomněl zmínit výtečnou práci hudební složky. A přeci tomu něco chybí, abych šel o hvězdu výše. Nejspíš nad tím budu dumat ještě hodně dlouho. Jen doufám, že na ten pádný důvod přijdu do konce série. Nebo, v tom úplně nejlepším případě, "to něco" co chybí vymizí, abych mohl s hodnocením výše. Zatím je to ale sympatický rozjezd, druhá série potvrzená, strýček Steven co by producent a vrchní dohlížející. Obavy jsou minimální. Nezbývá tedy, než pustit další díl a doufat k nalezení pádného důvodu.___V záplavě kvalitnější podívané jsem se rozhodl další dobrodružství bez problému oželit. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že seriál hodně nevyužil svůj potenciál. Je to RODINNÉ scifátko, kde se nadhodí pár zajímavých otázek, ale nějak se nedopracuje ke kloudnému výsledku. Jsou zde znát prsty Spielberga, ale to pro tentokrát není pochvala, neboť tu zde opět vidíte ústřižky z ETho, Války světů a Setkání 3. druhu. Navíc z deseti dílů možná tři dokázali fanouška scifi opravdu něčím zaujmout a i malinko překvapit. Zbytek se jednoduše nepovedl. V další sezoně se musí sakra snažit o vylepšení svého renomé. Update: Druhá sezona je o dost lepší než ta první. Zvedám hodnocení na 4 hvězdy. Update: Třetí řada se kvalitativně propadla a z FS se stává celkem utahaná podívaná. ()

Galerie (1 519)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se ve městech Burnaby, Coquitlam, Hamilton, Oshawa v Kanadě. (willy1)
  • V 1. díle 5. série používá Matt Mason (Maxim Knight) českou zbraň CZ Scorpion EVO3. V posledních dílech 5. série si můžeme všimnout české zbraně CZ 805 BREN v rukou Halla Masona (Drew Roy). (UncleMorty)
  • Pilotní díl měl nejvyšší sledovanost mezi všemi kabelovými stanicemi pro rok 2011. Jeho premiéru si nenechalo ujít 5,9 miliónů diváků. (Amroth666)

Reklama

Reklama