Reklama

Reklama

Falling Skies

(seriál)
  • USA Falling Skies
Trailer 2
USA / Kanada, (2011–2015), 36 h 49 min (Minutáž: 39–43 min)

Tvůrci:

Robert Rodat

Hrají:

Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Maxim Knight, Sarah Carter, Will Patton, Connor Jessup, Colin Cunningham, Mpho Koaho, Seychelle Gabriel, Doug Jones (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(52)

Tento zbrusu nový sci fi seriál vypráví o tom, jak na naší Zemi přistála agresivní mimozemská rasa, která se lidstvo snaží zcela vyhladit. Bývalý učitel, jehož hraje televizní hvězda Noah Wyle spojí zdecimované zbytky obyvatel a rozhodne se invazi vzepřít. Seriál pro kabelovou společnost TNT produkuje režisérská legenda Steven Spielberg. (Bart16)

(více)

Videa (109)

Trailer 2

Recenze (264)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po prvním dvojdíle spíše zklamání.Uvidíme,co přinesou další díly...60% edit : po skončení první řady se hodnocení bohužel nemění.V jednu chvíli (kolem 7-8 dílu) měl seriál našlápnuto výše,ale finální dvojdíl to lehce zazdil,což je velká škoda.Jak již bylo napsáno v ostatních komentářích,celá ta záhadnost a důvod mimozemské přítomnosti mě nechal chladným.Skoro to vypadá,že to tvůrci trošku podcenili a to jak na lacině vypadajících tricích,tak na dějové lince.Mnohdy se dá i s málem pracovat,ale tady to nefunguje.Druhou řadu si sice asi nenechám ujít,ale spíš ze zvědavosti,co mají tvůrci za lubem...edit : za druhou řadu prozatím hvězda nahoru.Po nějakém 7 dílu je to podstatně lepší než první řada...po startu čtvrté řady opět hvězda dolů.Rozjezd zatím nic moc a ani celá třetí řada nebyl žádný extrémní zázrak. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

---SEZÓNA 1--- Zajímavá premisa, ale nepodařilo se ji adekvátně využít. Zobrazovanému světu jsem prostě nevěřil, neustále se mluví o zoufalé situaci vyhlazovaného lidstva, zatímco si tři stovky vojáků i civilistů v pohodě vegetují v opuštěném školním areálu pár kilometrů od mimozemšťany ovládaného Bostonu. Občas se vydají na výpravu pro jídlo či zbraně, jinak si děti hrají, teenageři po sobě pokukují a dospělí utužují rodinného ducha, pospolitost a hodnoty. Poměr činí tak 10 minut akce na půl hodiny vztahových a motivačních mouder, trablů a traumat. ---SEZÓNA 2--- Svižný úvod, na místě přešlapující prostředek a poměrně slušné závěrečné díly, celkově však žádný posun. Časté logické lapsy bijí do očí a nutí k úsměvu (ukrývající se pronásledovaná jednotka okamžitě nahazuje generátor a rozsvěcí celou budovu (v noci ve zpustošeném městě - hlavně, že si po dlouhé době užijí trochu komfortu :-))). ---SEZÓNA 3--- Pořád stejné, jen celkově trochu horší a ještě méně akční. ---SEZÓNA 4--- Rozdělení na čtyři separátní, tajemstvím zahalené a postupně spojované linky v mých očích pomohlo, ovšem znovu jsem se podivoval nad neskutečně složitými a neefektivními plány dobyvatelů (gestapácký převýchovný tábor pro zajaté děti). A protože je konflikt protentokrát osobnější, zdá se být ještě mnohem lokálnější (i když se v raketě vydáme až k Měsíci). ---SEZÓNA 5--- Samozřejmě se na rozhodující bitvu dostane až v poslední epizodě, protože před ní přece musí 2. Mass rozlousknout teen-trojúhelník, vypořádat se s pomstychtivým šílencem nebo podstoupit zinscenovaný vojenský soud. Vítězný konec tak nastane hodně, hodně rychle (pomocí ultimativní zbraně vyčistivší planetu za pár sekund) a zdaleka neuspokojí. ()

Reklama

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že srovnání s Walking Dead se přímo nabízí. Falling Skies mají mnohem slabší rozjezd a s nějakou výrazně stoupající tendencí nepočítám. Tak jsem zvědavý, jak to dopadne. Tyhle post-apo seriály (Falling Skies, Walking Dead, Survivors) mají jeden razantní problém. Největším nepřítelem je člověk a řeší se furt jiné problémy, než přímý boj se zlem, které to způsobilo. Při vyšším počtu dílů je to nezbytné, aby ten děj něčím zaplácli. Ale to, co bylo shrnuto v prvních asi dvou minutách, byl materiál pro celou první řadu. Klidně bych si dokázal představit deset dílů nekompromisní akce a vyhlazování lidské civilizace. Třeba i úplně bez hlavních postav, jen např. přístup jednotlivých zemí k této katastrofě a jak se brání a v druhé řadě by klidně mohli pokračovat, na začátek by dali tradiční hlášku "půl roku poté" a jelo by se v těchto odbojových kolejích. Jenže ne, ono je dneska moderní začít téměř bez pořádné akce a za dva díly ukázat dva ufonky. No uvidíme dál. Po první řadě 60%. Díky těm humanoidům v posledních dvou dílech dám šanci druhé řadě. UPDATE: asi jsem se spletl a stoupající kvalita je s dosavadním vývojem pravděpodobná. 2. řada - 70% a moc se těším na novou rasu. Dokoukáno - S5 - 55-60 % celkem. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Podobný koncept ako Walking Dead. Na rozdiel od WD sa tu neriešia vo veľkom rodinné a psychologické problémy tucta nesympatických postáv ale práve tie organizačné a charaktery jednotlivých nakomplet sympatických postáv sa zdá sa budú formovať od vývoja situácií do akých sa hrdinovia dostávajú. Zamrzia však chabé triky a absencia pocitu invázie ako i slabý výskyt votrelcov (podobný neduh ako World Invasion). Seriál sa rozbieha pozvoľna no svižne. Prvá časť skrotila moje očakávania, druhá však ubehla ani som nevedel ako. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pilot, který většinou má navnadit, mi přišel nic moc. Nějak mi tam nejsou jasné všechny okolnosti a podmínky - v noci tuhá řežba, ve dne se přesunuje tři sta lidí a nikde žádný emzák, nikdo se nebojí, že se objeví... Ty rodinné vztahy proč ne, ale tady mi přijde to až zas tak nefunguje. Zkrátka po pilotu mám pocit, že ani tvůrci neměli jasno, jak celý zajímavý námět pojmout a kudy vést. ()

Galerie (1 519)

Zajímavosti (10)

  • V poslední epizodě první série je ve scéně na nákladním vozidle zmíněna jedna z postav filmu Mzda strachu (1952). Podobnost s filmem lze současně najít i ve právě odehrávající se scéně převozu nitroglycerinu. (Amroth666)
  • V 1. díle 5. série používá Matt Mason (Maxim Knight) českou zbraň CZ Scorpion EVO3. V posledních dílech 5. série si můžeme všimnout české zbraně CZ 805 BREN v rukou Halla Masona (Drew Roy). (UncleMorty)
  • Natáčelo se ve městech Burnaby, Coquitlam, Hamilton, Oshawa v Kanadě. (willy1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno