Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zatím poslední biografický snímek o Johnu Lennonovi je televizní projekt, který vznikl pro stanici BBC a jenž zachycuje osobnost legendárního hudebníka v období pozdních 60. let. Stěžejním prvkem Coulthardova snímku je obdobně jako u Nowhere Boy Lennonův traumatický zážitek z dětství vztahující se k momentu, kdy jej opustili oba rodiče. Tentokrát je však pozornost soustředěna na zpěvákův vztah k otci. Film současně sleduje rozpad Beatles a Lennonova prvního manželství a reflektuje jeho vztah s Yoko Ono, s níž se v roce 1971 natrvalo usadil v Americe. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Christopher Eccleston odvedl celkem dobrou práci, hlavně s tím liverpoolským přízvukem. Jinak je to takový zkratkovitý biopic, který se zaměřuje na období 64-71, hlavně tedy na osobní rovinu Lennonova života a komplikovaný vztah k otci, jeho manželství a vztah s Yoko Ono. Nebylo to špatné, ale šlo to podle mě natočit mnohem lépe. Doufám, že se někdy dočkáme plnohodnotného velkorozpočtového životopisného filmu o Lennonovi nebo o Beatles. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Velmi rozporuplné pocity, už jen z toho důvodu, že tvůrci z neuvěřitelně zajímavého života Johna Lennona věnují nejhlavnější část jeho komplikovanému vztahu k otci, ono tedy ne snad, že by to nebylo taky zajímavé, tady to však vyznívá značně klišoidně ("já jsem chudák opuštěný otcem i matkou a teď s tím musím žít"), o tomto se o mnoho lépe vyjádřil sám Lennon v písni Mother a ani na to nepotřeboval hodinu a čtvrt trvající spíše hraný (pseudo)dokument než biografický film. Ona potíž už je v titulním herci, Christopher Eccleston se sice snaží, seč může, svůj hlas dokázal tomu Lennonovu přiblížit velmi zdatně, včetně liverpoolského přízvuku, ale Johna Winstona Lennona v něm prostě nevidím. Samotný film je pak až příliš zkratkovitý a překotný, aby si z něj někdo fenoménu Beatles neznalý vzal něco podnětného. Třetí hvězda za dobové obrázky a beatlovskou hudbu. ()

Reklama

moikan 

všechny recenze uživatele

Snaha o Freudovsky pohľad do obdobia života Lennona dokial sa r.1971 neodsťahoval za mláku. Všetky jeho detinské spôsoby a nevhodné poznámky sú ospravedlňované nedostatkom pozornosti v detstve- zvlášť rozchod rodičov a obviňovanie otca . Páčilo sa mi použitie dobových záberov, ale trochu málo ich bolo a pre ľudí , čo neovládajú Lennonovu autobiografiu, nebolo dostačujúce a tiež mohli byť trochu kvalitnejšie spracované- všetci predsa vieme že je to original tak načo tie neostré zábery zdôrazňovať. Nahé scény boli celkom fajn- ani trápne ani erotické, proste boli....S tým názvom ma dostali, lebo som si pôvodne myslela, že to bude niečo ako odhaľovanie duše Lennona, ale oni to mysleli aj doslovne.Dojem z filmu : mierne dokumentaristické s prvkami domysli si sám, nie je to ale žiadne psycho, tak odporúčam na kľudný večer. ()

Kubas1994 

všechny recenze uživatele

O Lennonovi jsem přečetl pár knih a hudbu Beatles miluju. Myslím, že záběr a forma filmu je velmi zajímavá, ale pouze pro příznivce, nikoli pro normální diváky. Je to pouze jeden z pohledů na tohoto umělce a génia, ale je mi sympatické, jak si na nic vlastně nehraje a snaží se i přes určitou autentičnost za každou cenu velmi zajímavě vyprávět důležité momenty v Johnově životě. Nechci komentovat jak herci hráli své role, protože bych musel hodně vytýkat. Ale za to jak a hlavně co film popisuje se mi opravdu líbil. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanoušek The Beatles. Jejich hudba se mi nikdy nelíbila a proto jsem se o ně nikdy nezajímala. Nebýt Andrewa Scotta, na film bych se rozhodně nikdy nepodívala. Věděla jsem, že tento film rozhodně nebude nic pro mě, ale paradoxně jako velká fanoušek Andrewa jsem ho nemohla vynechat. Začátek se mi ale překvapivě docela líbil. Velmi brzo mě ale film začal nudit a vlastně nepřestal až do konce. Celkově mi přišel strašně zmatečný a pro mě jako nefanouška The Beatles naprosto zbytečný nic neříkající ... I přes to, že o The Beatles vůbec nic nevím a musela jsem si fotky členů "vygooglit", dle mého názoru se ani jeden z herců do své role absolutně nehodil. Dokonce ani Christopher Eccelston, který se Lennovi podobal jen proto, že si nechal narůst vlasy a nasadil si kulaté brýle ... Nakonec jsem se rozhodla, že film ohodnotím jednou hvězdičkou, protože i přes to, že jsem se většinu jeho trvání nudila, mezi odpad bych film neřadila ... ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama