Reklama

Reklama

Životopisy: Robert Downey jr.

(TV film)
  • USA Biography: Robert Downey jr.
všechny plakáty

Obsahy(1)

Jedna z nejkontroverznějších hollywoodských hvězd současnosti. Nesmírně talentovaný a velmi pohledný herec, který, jako tolik jiných před ním, podlehl nejdříve pocitu vlastní nenahraditelnosti a poté drogám. Narodil se 4. 4. 1965 do umělecké rodiny a před kamerou stál poprvé už v pěti letech. Na začátku své kariéry žil dlouhých sedm let s jinou budoucí hvězdou - Sarah Jessicou Parkerovou (později se střídali na obrazovkách České televize ve dvou kultovních seriálech - ona v Sexu ve městě, on v Ally McBealové). Velkou popularitu si získal jako televizní bavič, ale opravdovým průlomem v jeho herecké dráze byla titulní role v životopisném snímku Chaplin režiséra Richarda Attenborougha. Pak následuje dlouhá tma závislosti, občas prosvětlená nějakou filmovou či televizní rolí. Teprve přísná abstinence v poslední době mu dovolila naplno ukázat, co v něm je. Dnes patří ke špičce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

castor 

všechny recenze uživatele

Je docela neuvěřitelné, jak je tenhle dokumentární cyklus nevyvážený. Jednou tvůrci nabídnou jen povrchní klouzání po hercově kariéře a divák si říká, že by se víc dozvěděl během pár kliků na internetu. Jindy ale skutečně zajímavě vklouznou pod jeho osobní i hereckou slupku a dokáží nabídnout skutečně poutavý díl.. U nesmírně charakterního a talentovaného rebela naštěstí máme tu čest s druhou variantou a tvůrci nám předkládají poměrně slušný výčet filmů (drogovou minulost vynechám) a jediné, co zamrzí je opět minimum filmových ukázek.. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Roberta obdivuji, neměla jsem však ani ponětí o jeho dětství, drogách a vězení. Proto to pro mě bylo nové a zajímavé. To hodnotím velmi pozitivně. Ale opět to nekonečné opakování informací a dějů... jednou a max. dvakrát, pokud jde o důležitou věc - ok, beru, ale divák skutečně není hlupák, aby si to nezapamatoval. To spíš měli víc probrat jeho životní trable. ()

Her0.89

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen druhou polovinu tohoto dokumentu a tak jsem nestihl začátek jeho kariéry, ale začal jsem rovnou u jeho drogových eskapád. Věděl jsem sice, že měl problém s drogami, ale to co jsem zjistil jsem fakt netušil. Kolikrát měl problémy, kolikrát tento herec dostal další novou šanci a kolikrát ji promarnil, kolik lidí se za něj přimlouvalo a podávalo mu pomocnou ruku? Přes to všechno nedokázal bojovat se svým démonem. Když už se zdálo, že by mohl mít klid, že se nějakou rolí uchytil, tak začal tento kolotoč nanovo. Většina filmů Roberta Downeyho Jr. jsou pro mě většinou neznámou, ale v těch co jsem viděl jsem se ujistil, že Robert má talent a že by byla škoda přijít o herce takového formátu jako je on. Těším se na jeho další filmy. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Tento diel seriálu Životopisy je o hercovi, ktorého som prakticky nepoznal. Meno mi bolo trošku známe, aj ksicht nejaký povedomý, ale dokopy som si to nejako nedával. Skôr mi pripadal ako nejaký (obyčajný) herec vo vedlajších roliach a herec, o ktorého nie je potreba sa zaujímať. To, že bral drogy, nie je nijako zarážajúce...v Hollywoode berie drogy každý druhý. Ale, že bol v base, to je už iná káva :) ked prišiel z basy, si museli kolegovia z branže riadne z neho robit srandu. Čo sa týka samotného spracovania dokumentu, je iba primerné. Veľa nič nehovoriacich fotiek, málo ukážok z filmu a príliš superlatívneho balastu od protagonistov v dokumente. Hodnotenie: 60% ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Poněkud lepší dokumentární forma podání než je standard u tohoto cyklu. Přesto je neuvěřitelně otravné, jak se některé informace donekonečna opakují anebo natahují. Stále je to americká forma "populárních" dokumentů, i když v snesitelné koukatelné podobě. A Downey jr. je prostě vynikající herec a zajímavá a charismatická osobnost. 70% ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Jeden z najväčších talentov Hollywoodu premrhal mnoho rokov a mnoho šancí drogovými exscesmi a cesta späť je je sizyfovská úloha. Má však čaro osobnosti a sympatie ľudí, čo je predpoklad, že by sa z toho mohol dostať aj natrvalo a my by sme sa mohli tešiť na jeho herecké výkony aké predviedol napr. v Chaplinovi.. ()

GlamourCat 

všechny recenze uživatele

Za tři, ambiciózní novináři, co říkali pořád to samý dokola a pořád "drogy drogy drogy", ani jsem se v tom neorientovala, ale jinak se snažili, to zas ano a pár lidí řeklo i zajímavý věci. Jasně, jeho šílená minulost je určitě zajímavá, ale ty všechny kecy o šancích a comebacku mi trochu lezly na nervy. ()

Devilskitten 

všechny recenze uživatele

Myslím že Robert si zaslouží obdiv, protože i přes své drogové opojení zůstával výborným hercem. Prošel si hodně dlouhou cestu závislosti, ale pak všem ukázal, že i ten nejhorší případ se z toho může dostat, když má vůli a důvod proč přestat. O to lepší je z něj dnes herec. Není moc osobností jako on, které by tohle o sobě mohli říct. Za mě má obdiv a úctu v jeho nezlomnou vůli a neutuchající talent. Myslím, že nám toho ještě dost ukáže. ()

Související novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Black Widow nabírá starého známého?

Black Widow nabírá starého známého?

18.09.2019

Následující článek obsahuje spoilery k Avengers: Endgame, pokračujte tedy na vlastní nebezpečí. Už příští rok se dočkáme první sólovky pro postavu Black Widow v hlavní roli se Scarlett Johansson. Ve… (více)

Reklama

Reklama