Reklama

Reklama

Proč vyhynula velká australská zvířata

(TV film)
  • Česko Zánik megazvířat (více)
Velká Británie, 2009, 52 min

Hrají:

Craig Sechler (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Dlouho po vyhynutí dinosaurů žila na naší planetě další podivuhodná zvířata, která dosahovala obrovských rozměrů. Tito šampióni těžké váhy vládli světu statisíce let. Potom ale náhle zmizeli. Před 46 000 lety se muselo stát něco hrozného, co je navždy sprovodilo ze světa. Rozluštit tuto hádanku nám pomohl nečekaný objev v jednom zapadlém koutu zeměkoule. Vědci začínají pomalu odhalovat, proč živočichové, kteří patřili k nejpodivnějším tvorům pohybujícím se po této planetě, tak náhle vyhynuli. Chtějí jednou provždy rozluštit záhadu zániku velkých zvířat v Austrálii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

ic 

všechny recenze uživatele

Nevím proč v takovém dokumentu za každou cenu musí mít grafiky rozpohybované 3D modely, když pak s rozpočtem jaký na to mají vypadají zvířata velice nepřirozeně. ()

Reklama

simpanz 

všechny recenze uživatele

Dokumentární průměr o zajímavém úseku minulosti Země a o vyhynutí australské megafauny. Téma je to vcelku kontroverzní a skvělé je, že dokument obsáhnul zhruba všechny přijímané hypotézy na toto téma. V českém znění mě potěšil Vladimír Čech, jenž pro mě byl jeden z nejlepších českých dabérů a komentátorů. Čest jeho památce. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama