Reklama

Reklama

Moojeokja

  • Jižní Korea 무적자 (více)

Obsahy(1)

Dva bratři, starší Heyok a mladší Cheol, ještě jako kluci prchají ze Severní Koreje, povede se to ale jen Heyokovi. Mladší i s rodinou zůstává. Uteče mnoho let a Heyok v Jižní Koreji se svým obchodním partnerem obchoduje se zbraněmi, a také stále hledá mladšího brášku. To se mu sice podaří, ale setkání není podle jeho představ, Cheol svého bratra proklíná kvůli tomu, co jeho rodina zažila po jeho útěku. Nedlouho poté je Heyok v Thajsku zatčen a uvězněn. Mezitím Cheol nastupuje k jihokorejskému policejnímu sboru. Dostává se k případu pašeráckého gangu, do kterého byl zapleten i jeho nenáviděný starší bratr. Heyok se po návratu z thajského vězení snaží vyhnout opětovnému napojení na podsvětí, ale jeho minulost je mu v patách, stejně jako jeho mladší bratr. (MartinezZ)

(více)

Recenze (12)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Pokud jste si při sledování originálu říkali, že by to chtělo míň keců, méně slzení a víc akce a Chow Yun-Fata, z remaku asi moc odvaření nebudete. Korejci totiž pochopili, že A Better Tomorrow je v první řadě (melo)drama a až ve druhé řadě akční film - a remake podle toho pojednali. IMHO to zvládli téměř na výbornou (byť postava mladšího bratra - policisty - si oproti Cheungově verzi docela výrazně pohoršila). Protože mě už v originálu zajímali Ho, Kit a motivy věrnosti sobě, svým přátelům a svým principům - a všechno to homosociální pnutí a jiskření obecně - o dost víc než cool-ass attitude sharpshootera se slunečníma brejlema, korejský remake mi kápl do noty skoro dokonale. Akce v něm taky není z nejhorších, byť se nejedná o nic přelomového (v tomhle ohledu Mujeogja na originál nemá, WTZ). A nepokazit to tou IMHO nadbytečnou tečkou na závěr finálového shootoutu (mimochodem úžasného), mohlo to být v podstatě dokonalé. To, co mám na Wooově Lepším zítřku nejradši - vztahy, z nich vycházející drama a melancholická nálada plná rozčarování z toho, že život je kurevsky nefér - tady totiž hraje prim. Korejci to navíc celé pojali poněkud pesimističtěji - což, přiznám se, mi taky není úplně proti srsti. 9/10 (Originál samozřejmě zůstává nepřekonán, ale tenhle remake se o nějaké překonávání snad ani nepokouší - a i při vší své relativní zbytečnosti je prostě moc fajn. Ano, zas jednou nadhodnocuji. Strašně. A s potěšením.) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nebyl to vyloženě špatnej remake, navíc akce je opravu ve Wooovským stylu, takže když už se střílí ,tak se střílí pořádně, dlouho a pochcípá tam hromada šmejdů, ale dvouhodinová stopáž je na tenhle film opravdu zbytečná, vznikaj tim pak mírný prostoje a hlavně tu děsně chybí Yun-fat Chow, to byl prostě borec a tady někdo takovej neni. Každopádně závěrečná mega akce byla super, hned jsem si s láskou zavzpomínal na 80-90tý roky HK akce. ()

Reklama

kikuka 

všechny recenze uživatele

Ako pocta, tak trochu paradoxná, pri tých rečiach, ako sa Korea chce vyhnúť kríze, ktorá na istý čas utlmila hlas HK produkcie, je to fajn. Aj ako samostatný film, to možno trochu aj lepšie. No asi nebudem jediná, ktorá vytkne taký detail, akým je neprítomná "špinavosť", či už prostredia, alebo postáv. Naozaj nerozumiem, čo je cool na tom, ked si vypulírovaná osoba mužského pohlavia dá na tričko sako. Chalani, nie, nerobte to, pokiaľ nefotíte reklamu na tričko a sako. A aj o tom to je. Títo chlapi sú vlastne všetci pekní, ale akosi ani jeden nemá charizmu čo by sa do znamienka Sueta Lama vošla. A chýba im testosteron. Možno aj preto, že ho nemajú komu predvádzať. Áno, ide to po národnejších líniách Severu a Juhu, má to silné momenty, má to momenty, ktoré očakávate a nepriek tomu prehltnete veľkú slinu, má to akciu (najmä tá záverečná, kde sa zláci množia delením), ale opäť, veľa z toho je jednoducho čisté a bez romantického pnutia (teraz hovorím o romantizme, nie len o romantike). Btw. Pusan ako Nový Hongkong pre polarky (policier, dobre teda)? ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Hrozná nuda a zklamání ... Mě se tedy příliš nelíbila ani původní verze, ale tento přes dvě hodiny trvající korejskej remake je fakt hrůza ... Dvě hodiny se řeší nějaké citové a emocionální nesrovnalosti dvou bratrů stojících na opačné straně zákona, nic se zde neděje, jen kecá. Jsou zde jen tři akce, sice dobře odvedené, ale krátké. Prostě příšerná nuda. Naprostej propadák ... ()

Omnislash 

všechny recenze uživatele

za me prijemnych 3.5 / 5. bohuzel jsem mel jako obvykle potize rozpoznat postavy a tak jsem prvni tretinu filmu tapal. z toho pohledu je pro me dvouhodinova stopaz vcelku prinosem.. jit o klasickou devadesatku, tak mohu rict, ze polovinu filmu netusim, kdo je kdo. v pripade tohohle filmu by to byla docela skoda. pomalejsi rozjezd dohani gradujici finale. opravdu slusnych 3.5 / 5 ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama