Reklama

Reklama

Novomanželé Jenny a Arthur se nemůžou dočkat první noci plné vášně. Jenže idylka se zatím odkládá – kvůli žertíkům, zmařeným líbánkám a dalším nemilým překvapením. (Netflix)

Recenze (3)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Po Heavens Above! je to u mě tento týden již druhý snímek z dílny bratří Boultingů (v tomto případě tedy Roye) a opět se ocitám s hodnocením přesně mezi 3 a 4 hvězdičkami, opět se mi ten film dost líbil, opět jsem u něj vydržel dívat se bez potíží celé 2 hodiny, ale zároveň se opět nemohu zbavit dojmu, že zkrácení o takových 15 až 20 minut by výsledku jenom prospělo, protože v některých místech působí zbytečně utahaně. Přesto se nakonec tentokrát přikláním k slabší 4. hvězdičce, celkové vyznění se závěrem mě k tomu přesvědčilo. Oceňuji zajímavě pojatý příběh novomanželů, kterým nešťastné shody okolností brání vykročit k šťastným zítřkům podle plánů a od první chvíle jim kladou překážky s frustrujícím dopadem. Neotřelou kombinací romantické komedie s kapkou psychologického dramatu mi Rodinný život občas trochu připomněl jiný britský film ze stejné doby, Hoffmana, akorát že tady schází ty jedinečné herecké výkony v hlavních rolích, které by ze snímku vytvořily pro diváka nezapomenutelný zážitek. Největší dech tak snímek nabírá až v druhé polovině, když se do děje naplno vrátí postavy rodičů v čele s panem domu Fittonů v podání Johna Millse. V rozebírání závažně choulostivého (nebo spíše choulostivě závažného? :)) problému získává dění ten správný spád v rámci oscilování mezi komickým a dramatickým. ---- „Víš, koho mi připomněl, když vyšel z těch dveří? Myslím, že by to mohl být on... Život, chlapče.“ [75%] ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hayley Mills a Hywel Bennett se jako herecký pár (a tady i manželský) sešli už dva roky před Twisted Nerve. Výsledkem je roztomilá a vůbec ne hříšná komedie o sexuálních problémech čerstvě sezdaného páru, který musí vzít zavděk pokojíkem ženicha v domě jeho rodičů. Jako zajímavost poslouží fakt, že hudbu k filmu složil Brouk Paul McCartney. Část filmu jsem se nedokázal zbavit dojmu, že sleduju drama o dvou chovatelích králíků, kterým se nedaří připustit své výstavní exempláře. Koneckonců, ono to o tom je a i ti králici se tu objeví :-) ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Po přirovnání k Hoffmanovi od mého oblbeného kolegy Willyho Kufalta jsem možná měl očekávání něčeho znepokojivějšího. Přitom si lze těžko představit cudnější film o sexu (:D). Tento film vůbec není hřisný, naopak vážně spíše roztomilý (:D). Druhý film od bratrů Boultingů  se mi ale  jinak líbil určitě o něco více než  Heavens above viděné ve stejný večer. Prvních pár minut to vypadá, že  z příběhu o dvou novomanželích vyleze lehká romantická komedie, ale už z  dění ze svatební oslavy začne prosakovat i rodinné a milostné psychologické drama. Dokonce například při páce s otcem, jsem měl nutkání tuto postavu i chvíli nenávidět. Narozdíl od Heavens Above! mě film bavil už od začátku a ani ty dvě hodiny mi tentokrát nepřišly tak moc, i když se místy mohlo krátit (některé momenty jsou  z dnešního pohledu trochu patetické a teatrální.) Jinak dokázala tato možná pouhá historka ve své komorní atmosféře dobře fungovat a udržovat mě v napětí.  Tento film o problémech novomanželů v nezávislém šedesátkovém zpracování (přesně takové, jsem od toho chtěl!!!)  s krásnou atmosférou doby jsem si  užil i bez přítomnosti  známějších hereckých hvězd. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama