Reklama

Reklama

Delfín, příběh o snílkovi

  • Peru El delfín: La historia de un soñador (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Napínavé dobrodružství odehrávající se v tajemných vodách širého oceánu. S naším hrdinou-delfínem Danielem se vydáme do podmořského světa, kde se každou chvíli strhne velký příběh. Daniel, vzpurné delfíní mládě, jako každý kluk touží po velkém dobrodružství, odehrávajícím se daleko od jeho poklidného života. Sní o dovádění ve vlnách mimo svou nudnou domácí lagunu, kde jeho hejno žije, avšak denní realita v podobě školy, sportování a radovánek na hřišti, nenasvědčuje ničemu takovému, že by se snad něco podobného mělo odehrát. Jednoho večera však do laguny připlave záhadný rejnok se zprávou, že v oceánu prý existuje kouzelné místo-Ostrov snů, který čeká, až ho Daniel objeví. Náš kamarád se proto rozhodne podniknout objevnou cestu a proti všem pravidlům se pustí na otevřené moře. Zde potkává Carlu, chytrou chobotničku, se kterou prožije to největší dobrodružství všech dob, v němž nebude nouze o nebezpečí, záhady, přátelství a lásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (16)

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Film neurazí, ale ani nepotěší. Vhodný je snad pro úplně malé děti (naší tříleté dceři se líbilo, že jsou v něm rybičky), jinak není zajímavý ani příběhem, ani zpracováním. Hlavní myšlenka je poměrně zajímavá (jít si za svým snem), ale nikterak rozvinutá. Delfín Daniel nemusí na cestě za svým snem vůbec nic obětovat, jen vždy poslechne "hlasu moře" o tom, kam má plout a kde najde tu nejlepší vlnu. Hrdinství v tom tedy moc není a nijak mě to nenalákalo číst si s dětmi ten údajný bestseller, film jsme tedy jednou (a naposledy) zvládli... ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Bože já jsem asi úplně mimo, když tady vidím takovou velkou spoustu hvězd....ne já ne...vy všichni jste mimo. Jako za co ty hvězdy? Upustím od faktu, že jakási pofidérní ryba je poskládaná z dílů těchto žijících i možná fiktivních živočichů: dinosaurus, krtek, úhoř...ok...ale z toho všeho se najednou v záblesku zelené záře stane delfín a i ten s odpuštěním největší h**zl přijde na to, že mít sny je krásné a přestane najednou mít hlad a stane se z něj podmořský vegetarián? A ty dialogy???Pan režisér bude asi břídil...to snad ani není možný, že takový "skvosty" existují. Jedna věc je moralizovat, ale druhá věc je, když celou dobu ve filmu moralizuje nějaká nesprávně anatomicky zobrazená ryba(žralok s jazykem?! wtf). ()

Reklama

piglit odpad!

všechny recenze uživatele

Když odhlédnu od poměrně zoufalé animace, zbude mi už jen oslava levičáckého multikulturalismu. Zlato je špatné, chytání ryb je špatné, nepracovat je dobré a když dáme tomu ošklivému teroristovi 1453. šanci - bude nakonec stejně hodný jako my. Nějak příběh zapomněl zmínit, že jíst je dobré, a když ti hloupí delfíni nebudou lovit ryby do zásoby, tak snílci chcípnou poměrně rychle hlady. Ale aspoň bude klid - a můžete tomu říkat pravicové šosáctví... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Koprodukčný film, ktorý má čo ponúknuť. Základom je stále sa zlepšujúca peruánska 3D animácia, ktorá síce neurazí, ale na konkurenciu ešte nestačí. Vidieť to hlavne pri rozpohybovaní postavičiek, keď iba rozprávajú a potom pri akčnejších sekvenciách. Hladina mora sa ale vydarila. Snímok má fajn atmosféru, aj keď nie je nejako vygradovaný či dramatický, proste len tak plynie. Podobenstvo morskej ríše s ľudskou spoločnosťou nie je na škodu, to - hlavne v súvislosti s odkazom pre deti - vítam. V mnohých prípadoch sa ale nevyhne tomu, že musí myslieť aj na najmenšiu cieľovú skupinu (rybičky, farbičky, bublinky a pod). Škoda toho filozofického balastu o chodení za svojím snom, v ktorom sa animák chce hrať na niečo veľké, ale nejde mu to. ()

Tongo 

všechny recenze uživatele

Bohužel tohle byl film který zůstal velmi dlouhou dobu v mé hlavě ale nikoliv nic dobrého prostě to nějak nevyšlo film je moc pomalý a nedokáže držet tempo děti to podle mě zase tolik nezabaví a mě už vůbec ne dokonce jsem měl i trochu problém vůbec film dokoukat a postavy a celkový příběh filmu mi prostě taky přišel na nic (snad jenom ten malý hyperaktivní delfín nad ním jsem se trochu zasmál )ale bohužel podle mě to byl špatný film ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen podle knihy "The Dolphin - Story of a Dreamer" Sergia Bambaréna, kterou napsal v roce 1996. (Terva)

Reklama

Reklama