Reklama

Reklama

Čas na dobrodružství

(seriál)
  • USA Adventure Time with Finn and Jake (více)
Trailer
USA, (2010–2018), 55 h 39 min (Minutáž: 11–44 min)

Tvůrci:

Pendleton Ward

Kamera:

Helder Sun

Hrají:

Jeremy Shada, John DiMaggio, Tom Kenny, Hynden Walch, Niki Yang, Dee Bradley Baker, Pendleton Ward, Maria Bamford, Steve Little, Olivia Olson, Kent Osborne (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(279)

Obsahy(1)

Seriál Čas na dobrodružství animátora Pendletona Warda vznikl na základě krátkého filmu vytvořeného pro televizní program Random! Cartoons televize Nicktoons Network (filmová studia Frederator), fungující jako inkubátor pro animovanou tvorbu. Samotný Ward nazval styl seriálu „černou komedií“ s „krásnými“ okamžiky jako ve filmu Můj soused Totoro japonského režiséra Hajaa Mijazakiho okořeněnými špetkou zvráceného humoru ve stylu komediálních seriálů jako jsou Simpsonovi nebo Pee-Wee's Playhouse (Pee-weeho domeček). Děj seriálu se odehrává v post-apokalyptickém světě, který Ward popisuje jako „zvenku sladký bonbónek, uvnitř temnota.“ (Anifilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Prothean 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je spojení snad všeho... Děj ve fantasy prostředí s relativně zvláštním, až věkově mnohdy poskakujícím humorem, který je mimochodem naprosto geniální a každá věková skupina jej vnímá jinak, ale zároveň se tomu všichni zasmějí nebo aspoň pohnou koutkem úst. Vzhled postav a prostředí prvně budí dojem pohádky pro malé děti, ale zároveň tomu tak není. Humor je mnohdy oplzlý a zase zapůsobí jinak na dospělého, teenagera nebo dítě. Navíc fakt nechápu, že to všechny generace diváků baví, asi to úžasně optimisticky naladěnou atmosférou, kterou seriál vydává a když na něj koukám, nedokážu myslet na nic jiného, než na to kdo další políbí Jakovi zadek. GENIÁLNÍ... ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů, co kdy vznikl. Hravý, vtipný, odvážný zkoušet nové věci a někam se posunout a na "dětský" seriál odvážný zajít někdy hodně daleko. Co dokázali v průběhu celého seriálu udělat s "obyčejným"  padouchem ze začátku, který jen Bowserovsky unášel princezny, se jen tak nevidí a bylo to skvělé. Má to 279 dílů a jen 1 z nich je vyloženě špatný a asi tak 250 je přímo výborných. Nevím, jestli si jakýkoliv jiný seriál dokázal tak dlouho udržet vytrvalou kvalitu. Škoda jen té pitomé nesmyslné cenzury od CN, kvůli které člověk musí vynakládat velké úsilí, aby to viděl v nejlepší možné podobě. Nejhorší na tom rozhodně je, že to skončilo. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Sice se pořád nemůžu srovnat se vzhledem "Finna the Humana", ale faktem je, že takovýhle úlet ze světa fantasy v mém zodpovědném profesně-rodičovském světě chyběl jako praseti drbání:) Mnohem barevnější a živější Charlie The Unicorn, na mnohem víc pokračování:) Čímž budiž zároveň řečeno, že to opravdu není seriál pro děti;) Pro někoho, kdo by se třeba chtěl sjet, ale z nejrůznějších důvodů nemůže, je Čas Na Dobrodružství (který má jen tak BTW v češtině skvěle příšerně zpívanou znělku) ideální volba. 80% ()

Alergius 

všechny recenze uživatele

Někdo prostě hodil Žlutou ponorku, Futuramu a asdf movie do jednoho hrnce. Nemám potuchy co se děje v celém seriálu, ale stejně na to koukám, je to praštěné. Jo, a abych nezapomněl, písničky jsou úžasné a dost mě bere princezna Žvýkačka, což už je spíš moje osobní degenerace, než nějaké objektivní hodnocení. ()

bignothing 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absurdní humor je nejlepší humor a to Čas na Dobrodružství dobře ví. Ale i když je vtip asi největším tahounem seriálu, v monumentálních 274 epizodách se najde asi každý možný žánr. Celá série působí jako obří hrací hřiště jak pro tvůrce, tak i pro diváky...A to je přesně důvod, proč je tak ikonická. ()

Galerie (5 681)

Zajímavosti (24)

  • V epizóde s názvom "The Jiggler" si Jake píska pieseň, ale v epizóde "The Real You" pískať nevie. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama