Reklama

Reklama

Čas na dobrodružství

(seriál)
  • USA Adventure Time with Finn and Jake (více)
Trailer
USA, (2010–2018), 55 h 39 min (Minutáž: 11–44 min)

Tvůrci:

Pendleton Ward

Kamera:

Helder Sun

Hrají:

Jeremy Shada, John DiMaggio, Tom Kenny, Hynden Walch, Niki Yang, Dee Bradley Baker, Pendleton Ward, Maria Bamford, Steve Little, Olivia Olson, Kent Osborne (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(279)

Obsahy(1)

Seriál Čas na dobrodružství animátora Pendletona Warda vznikl na základě krátkého filmu vytvořeného pro televizní program Random! Cartoons televize Nicktoons Network (filmová studia Frederator), fungující jako inkubátor pro animovanou tvorbu. Samotný Ward nazval styl seriálu „černou komedií“ s „krásnými“ okamžiky jako ve filmu Můj soused Totoro japonského režiséra Hajaa Mijazakiho okořeněnými špetkou zvráceného humoru ve stylu komediálních seriálů jako jsou Simpsonovi nebo Pee-Wee's Playhouse (Pee-weeho domeček). Děj seriálu se odehrává v post-apokalyptickém světě, který Ward popisuje jako „zvenku sladký bonbónek, uvnitř temnota.“ (Anifilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

MindTuber 

všechny recenze uživatele

Výtečný pohádkový trip a skvělá relaxační záležitost! Čas na dobrodružství má své osobité kouzlo, které je jeho nejsilnější stránkou, jako i jeho největší slabinou. Jsou chvíle, kdy je naprosto zřejmé, že tohle není animák pro děti. Pak přijdou chvíle, kdy je tomu právě naopak. Právě v těch druhých chvílích může být dospělý divák odrazen od dalšího sledování, ale to by byla rozhodně škoda. Řekl bych, že tohle prolínání světů je scénáristický záměr a má podobné pocity vzbuzovat a tím i vést dospělého diváka k zamyšlení a odhalování. V tomhle ohledu jde opravdu o něco unikátního. Co se týká světa Ooo a jeho obyvatel, tak zde se fantazii nekladou žádné meze. Vůbec žádné meze. Má fantazie je veliká, ale občas jsem se musel opravdu zasmát nad tím, co si autoři vymysleli. Vizuál to jenom podtrhuje. S odstupem času po shlédnutí dílů, které nejsou kvůli obsahu distribuovány do některých evropských zemí (škoda, český dabing mně sedí) a které odhalují hodně z historie postav a celého světa, včetně jeho temných stránek, jdu s hodnocením nahoru. Je až překvapující, jak se z linie absurdních příběhových hříček začne vynořovat celistvost a hloubka. Čas na dobrodružství má všechno, co má správný seriál mít. Má postavy, které se vyvíjejí a jejichž osudy jsou propletené. Má spoustu skrytých odkazů a narážek. Má své kouzlo a vtip. Má toho ještě daleko víc, ale to se musí vidět. Princezna pětka. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Your mind is the scene of the adventure: http://youtu.be/5awc2j65UWU ____ více k seriálu a celé tvorbě Cartoon Networku v článku pro A2 _____ PS po poslední epizodě: Milník moderní popkultury, který redefinoval nejen oblast televizní animované tvorby, loni skončil velkolepým finále. Závěrečný vír emocí a obrazotvornosti ale také připomněl, že v základu všeho se nejednalo o pouhý fantasmagorický úlet, za nějž řada lidí seriál mylně považuje, ale prostě vyprávění o klukovi, který chce být hrdinou. Jenže zdejší svět cukrových království, kouzelných psů, mystických mágů vypovězených z Marsu a postav jejichž tragédie spočívá v tom, že zapomněly na svou minulost, nebo naopak že si ji pamatují, je ale ve výsledku stejně komplexní a mnohoznačný jako naše realita. A právě cesta kluka Finna napříč takřka třístovkou dílů za pochopením toho, že hrdinové nemají podobu reků z brakové fantasy, ale naopak dokáží řešit konflikty ve svém i cizím nitru, byť je to setsakra těžké, pomohla několika generacím, které spolu s ním dospívaly, se zorientovat v jejich vlastních komplikovaných světech. ()

Reklama

Víteček 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů, co kdy vznikl. Hravý, vtipný, odvážný zkoušet nové věci a někam se posunout a na "dětský" seriál odvážný zajít někdy hodně daleko. Co dokázali v průběhu celého seriálu udělat s "obyčejným"  padouchem ze začátku, který jen Bowserovsky unášel princezny, se jen tak nevidí a bylo to skvělé. Má to 279 dílů a jen 1 z nich je vyloženě špatný a asi tak 250 je přímo výborných. Nevím, jestli si jakýkoliv jiný seriál dokázal tak dlouho udržet vytrvalou kvalitu. Škoda jen té pitomé nesmyslné cenzury od CN, kvůli které člověk musí vynakládat velké úsilí, aby to viděl v nejlepší možné podobě. Nejhorší na tom rozhodně je, že to skončilo. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Geek značka, ok, ale cieľová skupina mi nejako uniká. Veľké množstvo divno psychadelických epizód až minisérií, časté výjavy, ktoré deti môžu akurát vystrašiť a nie je to orietované ani pre dospelú alternatívnu populáciu. Kedykoľvek mi niečo nedávalo zmysel, frajerka poznamenala, že veď to je orientované pre detského diváka. Tak ja neviem už. Také ani-ani. Rýchle, dynamické epizódy, dalo sa to zhltnúť celé, ale divné vetry z toho vanú. ()

Nahmair 

všechny recenze uživatele

Čo je Adventure time? Sú to 10 minútové jednohubky príbehov Finna a Jakea, nesmierne sympatickej dvojice chlapca a hovoriaceho predlžujúceho sa psa. (dačo ako Mr Fantastic z Fantastic Four) Znie to šialene? A to som ešte nenapísal o kórejskom dúhovom jednorožcovi, mimozemskom Abrahamovi Lincolnovi, šialenom úchylovi unášajúcom princezné, žijúc so svojimi tučniakmi v ľadovci, a kope ďaľších úžasných vtipných a originálnych postáv. Ak by som mal Adventure time charakterizovať dvoma slovami, bolo by to: šialený a zábavný. Aj keď nie všetky časti sú kvalitatívne na rovnakej úrovni, je tu geniálna 2. séria. A po pár slabších dieloch sa pravidelne objaví jeden, ktorý je jednoducho AWESOME. ()

Galerie (5 681)

Zajímavosti (24)

  • Jedním z nejznámějších storyboardistů seriálu je Tom Herpich. Na seriálu pracuje již od 1. série. (bignothing)
  • Jake nosí neviditeľné spodky utkané z pavučín. (Carol Pifková)
  • V seriálu je možné spatřit zakomponované znaky jako 666, pentagram nebo obrácený kříž. (moukey)

Reklama

Reklama