Reklama

Reklama

Dívka odjinud

(seriál)
Kanada, (2010–2015), 56 h 18 min (Minutáž: 43–44 min)

Hrají:

Anna Silk, Kris Holden-Ried, Zoie Palmer, Ksenia Solo, Lee Rose, Emmanuelle Vaugier, K.C. Collins, Richard Howland, Kristi Angus, Kim Roberts, Hubert Boorder (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Lost Girl je fantasy seriál, ktorý začala vysielať stanica Showcase. Príbeh sa točí okolo hlavnej hrdinky menom Bo (Anna Silk), ktorá má nadprirodzené schopnosti a živí sa sexuálnou energiou ľudí. Ako malá vyrastala so svojimi rodičmi a ani len netušila čo sa v nej skrýva, až po jej prvý pohlavný styk, keď vysala z jej priateľa život. Teraz, sama a vydesená vyráža na cestu životom pričom zistí, že patrí medzi druh Fae, známy najmä z legiend. Aby toho nebolo málo, taktiež zistí, že ako Fae nie je sama a tak sa vydáva zlatou strednou cestou medzi Fae a človekom, aby odhalila tajomstvo svojho pôvodu. Spolu s jej ľudskou parťáčkou Kenzi a Dysonom, sexy policajným detektívom tak týždeň čo týždeň pomáhajú ľuďom alebo Fae dostať sa z ich problémov. (U_S_O)

(více)

Recenze (56)

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Asi se to má vézt na vlně obliby upírských počinů, kde je naprosto normální, že najednou potkáváte davy nadpřirozených bytostí. Hlavní postavy jsou napsány tak špatně, že buď lezou na nervy, nebo diváka nezajímá, co se s nimi stane. Edit po více dílech: Je to dobrá oddychovka, u které nevadí, když pár dílů vynecháte. Podobně jako Warehouse 13 každý díl skouzává do stereotypu "Je to podezřelé, takže v tom musí být Fae (u Warehousu artefakt)". Sidekick Kenzie není tak protivná, jak by mohla být. ()

Laerry odpad!

všechny recenze uživatele

Typický laciný kanadský vzhled a syrovost seriálu paradoxně napomáhá docílit efektu noir s undergroundovou subkulturou, který může být zajímavou protiváhou k pompézním nablýskaným americkým seriálům, ale to je tak všechno. Nadpřirozené schopnosti Bo mají své základy v sexualitě - čímž se nabízí srovnání s britským seriálem Hex, který má stejné "kvality" jako Lost girl. Jenže v Hex byla provokativnost nefalšovaná, tady to je jen berlička k tomu, jak nějak zatraktivnit naprosto bezzubý námět. Pokud na seriál nekladete vysoké (či aspoň průměrné) nároky a bohatě vám stačí, že tam zase pobíhají upíři & spol., Lost girl by vás mohlo oslovit určitě více než mě. ()

Reklama

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Jako milovnice fantasy nemám s tímto seriálem problém. Ze začátku jsem si sice musela zvykat na hlavní představitelku, ale i to jsem překonala. Jsem v polovině první řady a očividně podle zdejších komentářů je zde kámen úrazu. Zatím hodnotím 4*.. Snad kvalita dílů nezačne upadat. // I druhá řada mě baví, takže hodnocení zůstává stejné :)) ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Mám slabosť na tieto fantasy haluze, inak to bolo zatiaľ dosť podpriemerné. Scenár a dialógy sú zúfalo naivné a prvoplánové a ani akcia a efekty to bohvieako nezachraňujú. Ale dlhodobá línia ohľadne pôvodu Bo vyzerá celkom zaujímavo. A čuduj sa svete, po 5. dieli mám tak trochu zvyškový dojem coolovosti - z veľkej časti vytvorený vďaka hudbe, kostýmom a Anne Silk, ktorá sa mi tiež začína páčiť. Dúfajme, že sa z toho vyvinie niečo pozerateľné.__ Po 13. dieli: stále je to pomerne slabo napísaná haluz, ale nemôžem si pomôcť, páči sa mi to. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad a úžasný potenciál! V první polovině první série určitě velice kvalitní podívaná, která udrží pozornost, trochu se veze na oblibě různých fantasy světů, přesto si buduje ten svůj, který je popravdě velmi zajímavý. V druhé polovině však následuje jakýsi propad a celý příběh je zakončený opravdu neuvěřitelně hloupě. To snad ani nemohl vymyslet člověk, který nám představil svět Fae. Závěr stál seriál jednu hvězdičku a tak jsme (zatím) na 3*. (1. sezóna - 65%) ()

Galerie (934)

Zajímavosti (2)

  • Anna Silk, představitelka hlavní postavy Bo, se na začátku druhé série stala vegankou. (Chloe..)
  • Inga Cadranel, která hraje matku Bo (Anna Silk), je ve skutečnosti o čtyři roky mladší než Anna Silk. (Chloe..)

Reklama

Reklama