Reklama

Reklama

30 for 30 - Season 1 (2009) (série)


The Two Escobars (S01E16)

(epizoda)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Príbeh dvoch mužov s jedným priezviskom - jeden bol neľútostným bosom kolumbijského podsvetia, druhý kapitánom kolumbijskej futbalovej reprezentácie v čase jej najväčšieho úspechu. Dokument prináša výpovede priateľov, rodín, politikov, spoluhráčov, ktorí hovoria o tom, ako sa ich osudy prepletali. Zároveň ukazuje situáciu, v akej sa v tom čase nachádzala Kolumbia a čo pre jej obyvateľov znamenal futbal. A ako ho v krajine dokázali pochovať jedny majstrovstvá sveta. (pierre9)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

neoBlast 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro Evropana asi nejatraktivnější díl, protože se zaměřuje na fotbal. Konkrétně na kolumbijský vzestup na přelomu 80. a 90. let. Vše je dáno do kontextu dvou jmenovců, obránce Andrého Escobara a proslulého drogového arcilotra, šéfa kartelu Medellín, Pabla Escobara. Poutavě popsáno a možná i někdo z vás si pamatuje na kolumbijské hvězdy té doby (živě si vybavuji hřívu nepřehlédnutelného Carlose Valderramy), ale o divokém pozadí v jejich domovské zemi jsem neměl potuchy.   80 % ()

pierre9 

všechny recenze uživatele

Až desivý dokument o tom, ako to vyzeralo v Kolumbii v polovici 90-tych rokov. Jedno priezvisko, dvaja ľudia v konečnom dôsledku s rovnakým osudom. Možno si to žiadalo trochu viac dynamiky, príp. hudbu, ktorá by viac upútala, ale napriek tomu to bohato stačí, aby tento dokument prikoval diváka do kresla na celých 100 min. (Festival Watch Docs 2010, Warszawa) ()

Reklama

flu 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený dokument mapující pozadí historicky nejúspěšnějšího (a ojedinělého) období kolumbijské fotbalové reprezantace na přelomu 80. a 90. let 20. století. Los jugadores, traficantes y políticos... bienvenidos a Medellín. ()

Reklama

Reklama