Reklama

Reklama

Osamělý válečník

  • Čína Guan yun chang (více)
Trailer

Příběh generála, který se stal legendou.  Kuan Jün-Čchang, generál panovníků dynastie Chan, byl prý vlkem s duší beránka. Nazývali ho Neporazitelným, přesto válku nenáviděl. Jednoho dne padl do zajetí Cchao Cchaa, obratného manipulátora, v jehož rukách se mladý císař stal pouhou loutkou. Cchao Cchao zatoužil po tom, aby se figurkou na šachovnici jeho intrik stal i generál Kuan a snažil se ho přimět, aby bojoval po jeho boku. Po jedné z vítězných bitev, ve které Kuan znovu stvrdil mýtus o své neporazitelnosti, se však po celé říši rozletěl císařský výnos, který přikazoval, aby byl generál zbaven života. Osamělý válečník se od té doby musí vypořádat s řadou nástrah lstivých nepřátel.
V hlavní roli čínského velkofilmu plného atraktivních bojových scén uvidíte herce, producenta, režiséra a mistra bojových umění Donnieho Yena, který se tímto druhem sportu zabývá od dětství a ve filmu předvádí nadčasové choreografie ve stylu filmů Hrdina nebo Tygr a drak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Ak sú Číňania vo svete kinematografie v niečom dobrí, tak sú to jednoznačne historické filmy. Ak sú čínske historické filmy v niečom výnimočné, tak v dokonalej choreografii. Guan yun chang je ďalší z filmov o ceste neohrozeného bojovníka. Pôvodne som čakal niečo iné. Čakal som klasický čínsky film z obdobia vojny mestských štátov, kde sa zrodí nejaký ten hrdina. Tento môj pôvodný dojem umocnili aj úvodné scény. No tým som svoje chute po masovejších bojoch viac menej ukojil. Nevravím, že masovejšie súboje sa v ďalšom pokračovaní deja nevyskytli, no zakaždým to bolo viac menej o tom istom. Jeden verzus stovka. Samozrejme, už na začiatku vyzdvihnutá choreografická dokonalosť. Jednotlivé masakre sú vyplnené sterilnou romantickou vatou, ktorá uberá na atraktivite celého filmu. Moja prvá projekcia bola poznamenaná zle načasovanými anglickými titulkami, čo má možno za dôsledok mierne podhodnotenie snímku. Nevylučujem však, že v budúcnosti pri opätovnom zhliadnutí pôjde moje hodnotenie o niečo vyššie. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zacnem tou najvydarenejsou zlozkou filmu. Bitkami. Povodne som cakal dalsi historicky megafilm s chaotickymi bitkami, kde vdaka mizernemu strihu nic neuvidime. Masovejsia bitka je tu len jedna hned na zaciatku a zvysne bitky su uz len klasicke duely jeden na jedneho obcas prelozene subojom Donnie vs. mensia skupinka, ktoru si podá k veceri. Nastastie su vsetky bitky dokonale prehladne. Kamera sa netrasie, strih je tiez v pohode. A ani tie pouzite draty, ktore tak nemam rad, prilis vyrazne nebiju do oci. Proste lahoda. Najviac sa mi pacil duel Donnie Yen vs. Andy On. Dalsi moj vysnivany duel sa mi splnil. Potom tu mame romanticku liniu ktora vobec nefunguje, lebo chemiu medzi ustrednym parom by ste nenasli ani pod mikroskopom. Nevyznamenali sa ani scenaristi, ktory im do ust vkladaju neskutocne mizerne nezazivne dialogy. No a nakoniec tu mame zapletku ohladom politickych čachrov Cao Caoa, ktora sa nam snazi natvrdo natlacit do hlavy, ze Cao Cao bol napriek vsetkym tym krutym cinom, ktore sposobil vlastne ten najvacsi dobrak pod slnkom. Mozno to je pravda, ale po niekolkych filmoch v ktorych bol vykresleny ako cistokrvny zaporak, som nedokazal akceptovat tuto snahu scenaristov. 6/10 ()

Reklama

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Verbálek to popsal poměrně svižně (jak je jeho již klasicky milým zvykem), byť s ním ne zcela nesouhlasím, ale... Mělo-li to být historické drama, pak jsme vůbec nepochopila kdo, kde, komu a proč vládne, proč je někdo v milosti a jinej v nemilosti, jakými pohnutkami jsou vedeny postavy, prostě jsem nechápala proč dělají, to co dělají - na čí jsou straně, jestli jsou kladní nebo záporní. V těch obličejích s opičíma parukama jsem se neorientovala vůbec (moje vina) - ale na Donnieho mi nikdo šahat nebude, nebo mu pracky ulámu a hnáty urazím! Na fyzikální zákony kašlu - navíc, jak správně Verbálek píše - děj se odehrává v dávné historii a tehdy gravitace fungovala úplně jinak. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Další čínské válečné historické drama. Kolikáté už? Jo, jasně, Čína je poměrně velká země a její historie jistě nabízí spoustu podnětů k zfilmování, ale né všechny za to stojí. Generál Guan byl možná válečnou osobností, která už se s mečem narodila, ale jinak jeho životní příběh zeje prázdnotou. Akční scény v čele s Donnie Yenem mají náboj a naštěstí vyplňují prázdná místa, kterých je zde dostatek. 55% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nejlepší byl asi ten Čau Čau, ostatní herci mi jaksi splynuli v bambusovém háji v jednoho univerzálního statistu. Nemám šajn, co kdo komu udělal, co proč se jak dělo, či jak co po sobě následovalo nebo se jinak odvíjelo. Bitky byly docela dobré, ačkoliv to občas vypadalo, jako když si moje malá hraje s loutkama. Lítaj vzduchem a mlátí o sebe, dokud jim neupadne ručička. Já nevím, Tygr a drak měl alespoň jakýsi nádech fantastična, toto je jen snímek pro úplně jiného diváka, než jsem já. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (3)

  • Skladbou znějící v závěrečných titulcích je "Qianli Zou Danqi" Číňana Tana Jinga. (Conspi)
  • Ke ztvárnění hlavní role byl režisérskou dvojicí zprvu přizván čínský herec Zhang Tielin (The Bronze Teeth IV (2008), Qian Xuesen (2012)). Ten roli odmítl. A stejným způsobem se napoprvé zachoval dokonce i Donnie Yen, když oznámil, že si není jistý, že pro danou roli je tím správným typem herce. Nabídku přijal až napodruhé, když mu bylo režisérskou dvojicí poskytnuto pobídnutí, že pro něj jako pro herce je to šance, jak prokázat své herecké přednosti nad bojovými. (Conspi)
  • Akční režii na filmu dělal Donnie Yen. Jako koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Yan Hua. (Rominator)

Reklama

Reklama