Reklama

Reklama

Cha Tae-Sik (Won Bin), známy ve svém sousedství pouze jako "ajusshi" (pán), má ve svém bytě zastavárnu, okolí ho nezajímá a žije si poklidný život. Často potkává So-Mi, malou dcerku své sousedky. Jednoho dne se Cha Tae-Sik setká neplánovaně s gangstery a pašeráky drog, je donucen pro ně vykonat jednu drobnou prácičku, aby zachránil unesenou So-Mi, jejíž matka už předtím záhadně a náhle zmizela. (Vavča)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (315)

H34D 

všechny recenze uživatele

Tajmný muž bez minulosti, stranící se společnosti, je "nešťastně" zatažen do obchodu mocné mafie, nevinným hrozí nepěkná smrt, a tak se náš hrdina vyklube ze skořápky, patřičně se nasere a přivede věci na správnou kolej. Je v tom trocha Bittersweet life, námětem možná i Muže v ohni, či 96 hodin, bohužel svou akční stránkou, ani chytlavostí, či atmosférou se tento snímek na své druhy nechytá. Film nemá konzistentní tempo, flashbacky jsou o něco delší, než by se slušelo, takže vytrhávají z akce, samotná akce je, až na poslední šarvátku, pouze průměrně natočena (střih), hraje se příliš na city - to, co scenárista vepsal do úst malé unešené holčičce zni nepřirozeně a taktéž proslovy hlavního hrdiny jsou přehnaně dramatické a místy až směšně odpauzované. Tenhle film se moc okatě snaží kopat první ligu, ale to očividně nejde, druhá musí stačit... 6/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nieže by ma to nejak hnevalo, dokonca filmu to po stránke popularity určite pomohlo, ale porovnávať tento film s klasickými hollywoodskymi trhákmi, je podľa mňa dosť scestné. Ak by som si mal film vybrať podľa textu distribútora, asi by mi napadlo to isté, a snáď by som ho aj hodil do toho istého koša, ale po zhliadnutí som sa nemohol striasť dojmu, že napriek sebe-menšej podobnosti s niektorými filmami sa jedná o jeden z najlepších filmov svojho žánru, čomu dopomáhajú toľko vychválené akčné scény, ale z môjho pohľadu najmä príbehová stránka, ktorá posunula film do vyššej triedy. Aj keď hlavná línia príbehu nemá znaky úplnej dokonalosti, sú to maličkosti ako charaktery postáv, ktoré sú neskutočne uveriteľné, dialógy a herecké výkony, ktoré ma tak chytili za srdce. Dojemne násilných 95%. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Leon (hlavně začátek), 96 hodin (hlavně konec), Bourne, Oldboy, Na hraně temnoty, Polibek draka... Tak všechny tyhle filmy se mi při sledování Ajeossi vybavily. Neříkám, že to je špatně, vůbec ne. Akorát vím, že kdybych je neznal, byl bych nadšený minimálně o hvězdičku více. Takže klady: 1) Sice starý známý příběh o muži s tajemnou minulostí, kterého nakrkli špatní chlapi a špatným způsobem... Ale proč ne. Alespoň to nebylo úplně hloupé. 2) Rozhodně kamera, režie a choreografie akčních scén - závěrečné zúčtování na nože se vážně vyvedlo. 3) Hlavní hrdina se ostříhá.__Zápory: 1) Než se hlavní hrdina ostříhá, má neskutečně idiotský účes (promiň, Péťo) a praštil bych ho. 2) Film je ukrutně dlouhý a po hodině a čtvrt mě začal nudit (naštěstí se ke konci rozpohyboval - viz klad č. 2.) 3) Holčička byla děsně otravná, takže jsem vlastně, já, necita, ani pořádně nechápal, proč něco takového zachraňovat. 4) "MOŽNÁSPOILER" Téma dětí otročících při výrobě drog přišlo na scénu moc pozdě - vypadalo to, jako by si na ně scénárista vzpomněl den před uzávěrkou a chtěl ho do filmu honem honem nacpat. "KONEC MOŽNÁSPOILERU".__Za to všechno dávám nakonec nadprůměrné 3,5 hvězdy. Zaokrouhlil bych je nahoru, kdybych věděl, že se na Ajeossi někdy podívám znovu. Ale to se nejspíš nestane. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ten najklasickejsi pribeh (implementujuci pertraktovanu temu cierneho obchodu s ludskymi organmi) ovsem presne v tom korejskom prevedeni (noir),pre ktore mam slabost. Od Bittersweet life asi najintenzivnejsi zazitok. Won Bin ako novy Lee Byeon-hyeong (podla jednej ankety medzi korejskou mladezou) moze uplne byt. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vadil mi pomalý rozjezd a na mne přece jen kapku víc brutality, ale jinak pohodový revenge film. Jak nemám korejskou kinematografii rád, tady se snažili alespoň o lineární vyprávění, a že něco nechali na divákovi, ať si domyslí (třeba očička), je jen kladem. Pravda, barvotiskových obrázků ve stylu komiksů bylo hodně, ale až tak to neruší. ()

Galerie (280)

Zajímavosti (8)

  • V raných přípravách filmu kolovala mezi tvůrci představa o hlavní postavě jako o 60letém severokorejském agentovi. V souvislosti s rolí byl ale osloven také Bin Won a ten nadšeně souhlasil, takže z původních plánů sešlo. (Ouwen)
  • originální název Ajeossi lze do českého jazyka přeložit jako "muž", (Ouwen)
  • Při posledním souboji proti Muži (Bin Won), vytasí zabiják nůž Karambit. (Ouwen)

Související novinky

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

02.12.2011

Korejský filmař bude mít retrospektivu na 7. ročníku festivalu Filmasia. Setkat se s ním můžete na projekcích v neděli 4. prosince. Celý festival se koná v pražském kině Světozor 1. - 4. prosince… (více)

Filmasia: posedmé na východě

Filmasia: posedmé na východě

26.11.2011

7. asijský filmový festival Filmasia se uskuteční v pražských kinech Aero a Světozor 1.-4. prosince 2011. Uvede novinky různých žánrů z dálného východu (Japonsko, Hongkong ad.) i profil výjimečného… (více)

Reklama

Reklama