Reklama

Reklama

Snění o realitě

(neoficiální název)
  • Hongkong Meng xing xue wei ting (více)

Recenze (4)

JFL 

všechny recenze uživatele

Enormně laciné béčko, které připomíná spíš mokrý klukovský sen než koherentní film, ale to mu do jisté míry také dává osobitost. Akční sekvence se neodvíjejí podle logiky reality, nýbrž podle klukovských fantazií, takže brokovnice má tu efekt jako vzduchovka a jindy jako granátomet a zbraně mají rozdílnou účinnost na odlišné postavy (kannonenfutter jde k zemi při jednom zásahu a hrdinové i záporáci ustojí několik výbuchů a přímých zásahů). Z genderového hlediska se však snímek spadá do nepočetné kategorie konzervativních girls with guns snímků, neboť aktivity žen spojené s jejich seberealizací vedou pouze k utrpení jejich blízkých. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento film ma dve dejove linie. V prvej Moon Lee a Yukari Oshima hraju profesionalne zabijacky, ktore vychoval Eddie Ko a volaju ho stryko, ale pochybujem, ze je ich pribuzny. Po jednej akcii pri ktorej nahodou vyhodia do vzduchu aj minivan plny deti sa v Moon Lee trochu pohne svedomie, ale nejak extra sa s tym nepracuje. Nadalej zabija, len je pri tom smutna. Az pri dalsej dôlezitej akcii, pri ktorej maju s Yukari ziskat dôlezitu disketu, strati pamät a s disketou sa vypari prec. Co stryko nenecha len tak. Medzitym neustale sledujeme druhu liniu v ktorej Sibelle Hu robi manazera svojmu bratovi Rockymu (Ben Lam), ktory bojuje v kickboxerskych zapasoch a postupne sa zapletu s gangsterom (Hsu Hsia), ktory ich nakoniec bude chciet donutit, aby Rocky zapas prehral, co sa trosku necakane a vtipne zvrtne. Najväcsi problem tohto filmu je, ze sa obidve linie pretnu az po hodine, ked sa k Sibelle Hu a jej bratovi dovali zmätena Moon Lee. Dovtedy to pôsobi, jak keby ste sledovali dva rôzne filmy. Samozrejme dôjde k nejakym stratam na zivotoch u kladnych postavach, aby mohlo nakoniec dôjst na velke hrdinske krviprelievanie v obrovskej prestrelke niekde na samote u lesa. Skoda, ze sa cely film nevenoval tej prvej linii s Moon Lee. Tie neustale kickboxerske zapasy su nudne a za vela nestoja. Zato obcasna prestrelka alebo bitka je prevedena celkom kvalitne a je aj prehladne natocena. Najzabavnejsou postavou ale aj tak je Sibelle Hu, ktora s cigaretou v hube pôsobi cool. Skoda, ze sa tie dve linie neprettli hned po rychlom rozdani kariet ohladom postav, ktore tu trva prilis dlho a potom sa uz film zase rychlo ponahla k finalnemu zuctovaniu. Vysledkom je teda film, ktory nenadchne, ale aj napriek mensej porcii akcnych scen by fanusikov hlavnej trojice krásavic nemal ani prilis sklamat. 5/10. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Jako úplně první to schytá roztomilý bílý králíček, o pár minut později školní autobus plný dětiček. Pak to hodně dlouho vypadá, že do příběhu dvou profesionálních vražedkyň někdo zlomyslně nastříhal zcela jiný film o mladém sportovci (thajský box) a jeho sestře. K propojení linií nakonec naštěstí dojde, stejně jako na ztrátu paměti a "velkolepý" akční ohňostroj. Jako hlavní (a nejsympatičtější) z trojice hrdinek se ukáže být Sibelle Hu (v některých momentech mi připomněla herecké kreace Chow Yun Fata), vedle jiných nelogičností se Moon Lee třeba zázračně uzdraví čerstvě prostřelená noha. ()

Modiwish 

všechny recenze uživatele

Velice pitomé, nezáživné a akce se mine účinkem. Tohle byl prostě plytký film bez nápadu, opravdu nevím co zdejší uživatele na tom vidí. Nevím ani co dál říct, za mne zklamání... ()

Reklama

Reklama