Reklama

Reklama

Sintel: Příběh draka

(neoficiální název)
  • Nizozemsko Sintel
Animovaný / Krátkometrážní / Fantasy
Nizozemsko, 2010, 14 min

Režie:

Colin Levy

Scénář:

Esther Wouda

Osamělá dívka jednoho dne při hledání jídla objeví zraněné dračí mládě. Začne se o něj starat a společně přežívají. Jednoho dne ale během hry dráčka napadne dospělý drak a odnese ho neznámo kam. Dívka se proto vydá na dlouhou a nebezpečnou pouť, aby svého draka zachránila... (tomeek)

Recenze (191)

redwik 

všechny recenze uživatele

Príbeh nič moc, neočaril a ani ničím neprekvapil. Na animácii sa mi najviac páčili hory navôkol a drak, ten uznávam, že bol spravený celkom pekne. No keď si to tak zhrniem, bohvieako sa mi to nepáčilo. Súhlasím s názorom, že by to celkom ušlo ako nejaké intro k počítačovej hre, no takto ako krátkometrážny film ma to neohúrilo. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Krátká fantasy se zajímavým nečekaným koncem. Ale příběh tak vcelku o ničem, no dobře o přátelství, ale na to, že to bylo na 14 minut, tak vcelku se tam nic nedělo. Některé momenty zajímavé, třeba ten přechod mezi současností a minulostí, nebo to uvědomění si na konci. Co se týče animace tak mi přišla spíše jako taková ta, co bývá v počítačových hrách. Můžete najít zde: http://www.youtube.com/watch?v=HomAZcKm3Jo ()

Reklama

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

Smyslem tohohle filmu původně bylo ukázat, co Blender (open source software pro vytváření animací) dokáže. Nedá se proto remcat, že ale ve srovnání s filmem od Disneyho je ta grafika jinde. No jasně že jo, protože tohle nikdo neplatí. Na vytvoření se podílela spousta lidí z celého světa, a co s tím prostě dokázali, je neskutečné. Nádherný příběh o přátelství a o tom, že máme tendence dělat ukvapené závěry. Bohužel ne všechna naše špatná rozhodnutí se dají vrátit zpět. Sice je to příběh na 15 minut, ale vždycky mě totálně rozbrečí. Miluju ho, ale nemůžu se na něj dívat často. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Nápad zaujímavý, animácia väčšinou pekná, aj keď priestor na zlepšenie by bol, záver trochu na taký kraťas nečakaný. K postavám a ich motiváciám sa bohužiaľ nedá za taký krátky čas vybudovať adekvátny vzťah, aby na nich záležalo a boli originálne. Niečo podobné zvláda oveľa lepšie Genndy Tartakovsky v jeho Primal. ()

pmftsc 

všechny recenze uživatele

Trochu příliš na pocity a na tyto pocity trochu moc krátké ... Sice jsem nějaké ty pocity pociťoval, jenže současně mi na tom pár věcí nesedělo. Je to (asi vzhledem k podmínkám?) celkem dobře udělané a roztomilé, budiž, ale odmítám se tady rozplývat nad tím, jak je možné dostat tolik emocí na tak krátkou stopáž. (: "Jakých emocí", "jak") ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Do češtiny byl tento snímek nadabován poloamatérskou skupinou Perla Group. (Arany)
  • V souvislosti s filmem vznikla i hra "Sintel The Game", oficiálně oznámena 12. května 2010 na Blenderartists.org. (Hem.m)
  • Práce začaly v květnu 2009. Film byl oficiálně uveden 27. září 2010 na filmovém festivalu v Nizozemí. On-line verze byla k dispozici ke stažení 30. září 2010 a během několika týdnů byl film zhlédnut více než 1 000 000krát. (Hem.m)

Reklama

Reklama